Italija vs. Švicarska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W L W D D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 12. studeni 20:45
Forma:
W W D D W
Italija
Oba daju gol: Ne1.68
Švicarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Utakmica koja se po treći put ponavlja ove godine i svaki put izaziva interes ljubitelja nogometa. Talijanska nogometna reprezentacija u sklopu kvalifikacija za SP u Kataru ponovo u Rimu dočekuje Švicarsku, u reprizi dvoboja iz lipnja koji je mnogima ostao u sjećanju.

Naime, bila je to impresivna 3:0 pobjeda momčadi Roberta Mancinija u grupnoj fazi, nakon koje su mnogi shvatili da Italija ima sve što je potrebno da ode do kraja na Europskom prvenstvu, što se i obistinilo.

No, u skupini C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Talijani nemaju prednost ispred Švicarske, a prvi međusobni dvoboj završio je bez pogodaka, uz promašeni kazneni udarac Jorginha. Sada nova utakmica odlučuje tko će izravno na Svjetsko prvenstvo, a tko u dodatne kvalifikacije, što znači da mjesta za kalkulacije nema.

Mancini neće moći računati na prvog strijelca Serie A, Cira Immobilea koji je ozlijedio mišić, no u njegovoj koncepciji i tako nije pretjerano učinkovit, a ima pregršt drugih napadača na raspolaganju.

Središnja figura na travnjaku trebao bi biti Federico Chiesa, jedan od junaka Eura, dok će u udarnoj momčadi zasigurno biti i Lorenzo Insigne, koji s Napolijem proživljava najljepše dane.

Na okupu su gotovo svi glavni akteri ovogodišnje šampionske momčadi, a novost je mladi Giacomo Raspadori iz Sassuola, koji je doveden kao zamjena za Immobilea.

S druge strane, Švicarska ima ozbiljnih problema s ozljedama, pogotovo u ofenzivi. Ozlijedio se najveći talent Breel Embolo, a u momčadi nema ni Harisa Seferovića pa izbornik Murat Yakin muku muči kako sastaviti udarnih 11 koji mogu zaprijetiti golu Gianluigija Donnarumme.

U prethodne dvije utakmice Švicarci nisu uspjeli zabiti gol Italiji, a ovaj put će se morati uzdati u Marija Gavranovića, koji je preko ljeta napustio Dinamo i otišao u Tursku, dok je druga opcija Andi Zeqiri iz Augsburga.

Švicarska je također odigrala impresivno Europsko prvenstvo na kojem je izbacila iz turnira moćnu Francusku pa ispala na penale od Španjolske u četvrtfinalu.

Vladimir Petković u međuvremenu je napustio klupu, ali Yakin je nastavio u istom stilu pa se ova reprezentacija opet nadmeće za mjesto na velikoj nogometnoj smotri.

Međutim, to Švicarcima neće biti nimalo lako ostvariti izravno u ovoj skupini, jer imaju slabiju gol razliku od Italije i moraju pobijediti na Olimpicu ako žele preuzeti vodeće mjesto. To će biti zaista teško, s obzirom na okolnosti, a svi se stručnjaci slažu da Talijani u dvoboj ulaze kao izraziti favoriti…

Prethodni dvoboji:
05.09.21 Švicarska0:0Italija SPK
16.06.21 Italija3:0Švicarska EP
05.06.10 Švicarska1:1Italija PRI
12.08.09 Švicarska0:0Italija PRI
31.05.06 Švicarska1:1Italija PRI

Izostanci i ozljede:

Italija: Ciro Immobile (ozljeda mišića), Leonardo Spinazzola (ozljeda gležnja).

Švicarska: Breel Embolo (ozljeda mišića), Nico Elvedi (ozljeda koljena).

Italija zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako na nedavnoj završnici Lige nacija nogometaši Italije nisu nastavili svoj niz bez poraza, vjerujemo da ova generacija mora ići izravno na SP i to će osigurati u dvoboju sa Švicarskom.

Ipak, online kladionice ponudile su dosta nizak koeficijent na pobjedu “azzura”, a zapravo Manciniju odgovara i remi pa smo se odlučili za alternativnu opciju. Naša glavna preporuka u ovoj utakmici je oklada da oba tima NE daju gol, na što možete dobiti kvotu 1.68.

Također, smatramo da je u ovom trenutku velika razlika u klasi između ove dvije momčadi te bi se mogla ponoviti utakmica slična onoj u lipnju. Zato je naš drugi izbor hendikep -1.5 na Italiju, uz koeficijent čak 2.94, što znači da domaćin mora pobijediti s 2 ili više razlike.

Od ostalog, svakako izdvajamo primamljivih 3.10 na pogodak Federica Chiese, igrača koji uvijek igra najbolje kad je najvažnije za talijansku reprezentaciju.

A oni koji ne vole igrati hendikep, mogu pokušati odigrati poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.39, što znači da Italija mora povesti u prvih 45 minuta i zatim sačuvati svoju prednost do posljednjeg sučevog zvižduka…

Italija - Švicarska Koeficijenti

22bet

1.68

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.94

Italija hendikep pobjeda

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top