Malta vs. Hrvatska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
D L L L W
  • Ta' Qali stadium
  • Početak: 11. studeni 20:45
Forma:
D W W W D
Malta
Manje od 3.5 gola1.61
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatska nogometna reprezentacija ulazi u ključnu fazu kvalifikacija za SP u Kataru. Na rasporedu su ovog tjedna posljednje dvije utakmice grupne faze, u kojima prvo gostuje na Malti, a onda na Poljudu dočekuje Rusiju.

A da bi naši imali ikakve izglede osvojiti prvo mjesto u skupini H moraju pobijediti u četvrtak na malteškom nacionalnom stadionu, smještenom u Attardu, protiv protivnika koji se smatra jednim od najslabijih u Europi.

Ipak, Malta definitivno nije ni Gibraltar ni San Marino ni Andora, već klasa više, a sjećamo se da je Hrvatska na istom stadionu 2005. godine odigrala 1:1, što znači da Zlatko Dalić ovu utakmicu mora shvatiti izuzetno ozbiljno.

Maltežani imaju pristojnu nogometnu ligu, što je protiv Hajduka ne tako davno potvrdila Gzira, a iako u svojim redovima nemaju niti jednog svjetski poznatog igrača, mogu se pohvaliti da su u ovom kvalifikacijskom ciklusu svladali Cipar i remizirali u gostima kod Slovačke.

Na klupi je talijanski stručnjak Devis Mangia, koji zna kako igrati na rezultat, a najzvučnije ime je 28-godišnji veznjak Teddy Teuma, koji nastupa u redovima Union St. Gilloise, iznenađujućeg vodećeg kluba belgijskog prvenstva.

Hrvatska s druge strane ima igrače u najbogatijim svjetskim klubovima, ali nitko nije na svom vrhuncu. Nažalost, zbog ozljede je otpao Mateo Kovačić, koji igra vrlo dobro ove sezone pa će Luka Modrić morati u potpunosti preuzeti dirigentsku palicu i diktirati tempo igre. No, muči ga viroza i pitanje je može li izdržati 90 minuta.

Ponovo je u ekipi mladi Luka Sučić, talentirani ofenzivac, a poziv je nakon dugo vremena dobio i Bruno Petković, no nije vjerojatno da će startati u prvih 11.

Solidno u posljednje vrijeme za Hoffenheim igra Andrej Kramarić i trebao bi zaigrati protiv Malte, a vidjet ćemo hoće li i Marko Livaja, ključni čovjek Hajduka dobiti svoju minutažu.

Obrana je bila bolji dio naše reprezentacije u ovom ciklusu, sve do remija u Gradskom vrtu protiv Slovačke, no na Malti ne bi trebala imati previše posla. Joško Gvardiol koji se učvrstio u Leipzigu sigurno će zaigrati na poziciji stopera, dok se Dalić mora odlučiti između Dejana Lovrena i Domagoja Vide, a ponovo na raspolaganju ima i Bayernovog Josipa Stanišića.

U svakom slučaju, čeka nas utakmica u kojoj će Hrvatska cijelo vrijeme dominirati, no momčad mora biti strpljiva i mora iskoristiti ukazane prilike, jer na Ta’ Qali stadionu nema pravo na posrtaj, u borbi s Rusijom za izravni plasman na Svjetsko prvenstvo…

Prethodni dvoboji:
30.03.21 Hrvatska3:0Malta SPK
13.10.15 Malta0:1Hrvatska EPK
09.09.14 Hrvatska2:0Malta EPK
02.09.11 Malta1:3Hrvatska EPK
17.11.10 Hrvatska3:0Malta EPK

Izostanci i ozljede:

Malta: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska: Ivica Ivušić (ozljeda mišića), Mateo Kovačić (ozljeda stražnje lože), Josip Brekalo (ozljeda lista).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatska nogometna reprezentacija ne bi smjela posrnuti na Malti, no online kladionice proglasile su je takvim favoritom da se apsolutno ne isplati igrati na čistu pobjedu.

S druge strane, naša reprezentacija definitivno nije posljednjih godina pretjerano efikasna, a obrana djeluje solidnom, zbog čega se kao najbolji izbor za ovu utakmicu čini oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola, uz koeficijent 1.61 koji stalno pada i treba ga što prije odigrati.

Naravno, ne vjerujemo da će dvoboj baš završiti 0:0, a po nama je najvjerojatniji strijelac Ivan Perišić, na čiji je pogodak ponuđen koeficijent 2.00, što je i naš drugi prijedlog za ovaj dvoboj. Alternativa tome je gol Luke Modrića, uz kvotu 2.40.

Od ostalog, spomenimo da je na dosuđen penal koeficijent 2.81, a na autogol čak 10, što se zna dogoditi kada su na terenu slabašne reprezentacije.

Dodajmo još tome klađenje uživo, koje može biti pravo rješenje, pogotovo ako Malta izdrži prvo poluvrijeme bez primljenog gola. Tada će se početi povećavati kvota na pobjedu Hrvatske i postati isplativa, a iskusni igrači će je svakako poželjeti ugrabiti…

Malta - Hrvatska Koeficijenti

22bet

1.61

Manje od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.00

Gol Perišića

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top