Nizozemska vs. Norveška – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
D W W W W
  • De Kuip
  • Početak: 16. studeni 20:45
Forma:
D W D W W
Nizozemska
Oba daju gol: Ne1.83
Norveška
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednjeg dana grupne faze europskih kvalifikacija za SP u Kataru, najvažnija utakmica definitivno se igra u Rotterdamu, gdje će nam dvoboj Nizozemske i Norveške otkriti tko će kao prvoplasirani iz skupine G izravno na svjetsku nogometnu smotru.

Domaćinu je dovoljan bod u ovom dvoboju za prolazak na Svjetsko prvenstvo, dok Norvežani moraju ići na pobjedu, a izglede za prvo ili drugo mjesto još uvijek ima Turska, koja u isto vrijeme igra protiv Crne Gore.

Nizozemska nije igrala na SP-u još od 2014. godine i želi prekinuti svoju seriju neuspjeha, nakon što je propustila tri velika prvenstva u nizu, a zatim odigrala blijedo na Euru ove godine.

Izbornik Louis van Gaal ne može biti zadovoljan, jer u subotu protiv Crne Gore njegova momčad propustila je pobijediti, iako je vodila 2:0, i tako je zakomplicirala svoju situaciju.

Međutim, “narančasti” imaju u svojim redovima dovoljno kvalitete da sve to poprave u zadnjem golu, s Memphisom Depayom kao najopasnijim napadačem od kojeg se očekuje da zabije te Frenkiejem de Jongom koji će vući konce u sredini terena, zajedno s Georginijom Wijnaldumom.

U obranu se napokon vratio Virgil van Dijk, kojem je stoperski partner u Podgorici bio Stefan de Vrij, ali nije to ispalo sjajno pa se Van Gaal možda odluči priliku dati Matthijsu de Ligtu.

Sve u svemu, Nizozemska ima oružja s kojima može osigurati odlazak u Kataru, a Norvežani trenutno nemaju na rasplaganju svoj talismana i to je ogroman hendikep. Erling Haaland pati od ozljede kuka i još ga neko vrijeme neće biti na travnjaku, a kad vidimo da su zbog toga odmah pali rezultati Borussije Dortmund, onda ne čudi što je Norveška doživjela u subotu fijasko protiv Latvije i propustila kod kuće ostvariti krucijalnu pobjedu.

Izbornik Stale Solbakken na velikim je mukama, jer mora pronaći 11 igrača koji mogu parirati Nizozemcima, a nema na raspolaganu baš mnogo vrhunskih nogometaša.

Ključ za Norvežane bit će igra Martina Odegaarda, talenta kojeg je Real kupio u tinejdžerskim danima, a iako nikad nije ispunio očekivani potencijal, trenutno igra solidno u dresu Arsenala.

Od ostalih, tu su još Joshua King u napadu, koji ove sezone redovito nastupa za Watford, dok će iz drugog plana dolaziti Mohamed Elyounoussi, dokazani veznjak Southamptona.

Ipak, ostaje pitanje je li to dovoljno za povijesnu pobjedu na stadionu De Kuip, nužnu da bi Norveška ulovila barem drugo mjesto. Nizozemci s druge strane sigurno neće ići na remi, iako ih vodi dalje pa možemo očekivati zanimljiv dvoboj u Rotterdamu…

Prethodni dvoboji:
01.09.21 Norveška1:1Nizozemska SPK
10.06.09 Nizozemska2:0Norveška SPK
15.10.08 Norveška0:1Nizozemska SPK
21.08.02 Norveška0:1Nizozemska PRI
15.11.95 Nizozemska3:0Norveška EPK

Izostanci i ozljede:

Nizozemska: Devyne Rensch (suspenzija).

Norveška: Erling Haaland (ozljeda kuka).

Norveška ne daje gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo za očekivati, online kladionice ponudile su vrlo nizak koeficijent na pobjedu Nizozemske, iako domaćin i s remijem odlazi na svjetsku smotru.

No, unatoč gafovima u završnici utakmice protiv Crne Gore, mi vjerujemo da obrana Nizozemske ima rješenja za sterilni napad Norvežana i zato je naš prvi izbor oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.83. Naravno, na tom tragu zanimljivo je i ono što nudi Rabona, 2.20 da Norveška neće zabiti.

Također, vjerujemo da Nizozemska neće trebati mnogo vremena da slomi goste i zabije pogodak, nakon čega će se Norveška obeshrabriti i do kraja potonuti. Zato je naša druga preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1 uz kvotu 2.03, što znači da domaćin mora povesti u prvom dijelu i zatim održati svoju prednost do posljednjeg sučevog zvižduka.

Za kraj, izdvajamo još tri oklade. Prva je pogodak Memphisa Depaya, na što možete dobiti koeficijent oko 2.00, dok ćete uzeti 1.86 ako na utakmici bude neriješeno manje od 35.5 minuta. A oni koji ganjaju veće kvote vjerojatno će odigrati 3.34 na Nizozemsku da će pobijediti u oba poluvremena, što bi se, s obzirom na okolnosti, lako moglo dogoditi…

Nizozemska - Norveška Koeficijenti

22bet

1.83

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.03

Poluvrijeme/kraj 1/1

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top