Sevilla vs. Valencia – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
W D D L L
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Početak: 18. listopad 19:00
Forma:
D W D W L
Sevilla
Manje od 2.5 gola1.90
Valencia
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Samo dva dana nakon dugo iščekivanog El Clasica, španjolska La Liga vraća se u mirne vode, a ovog utorka najzanimljiviju utakmicu igrat će u Andaluziji Sevilla i Valencia.

Domaća momčad predvođena novim trenerom Jorgeom Sampaolijem i dalje izgleda prilično prosječno na travnjaku, iako u posljednje vrijeme ipak bilježi nešto bolje rezultate.

Sevilla ne može računati na mjesto u nokaut fazi Lige prvaka, a trenutno je i u donjem domu španjolskog prvenstva, zbog čega joj je ovaj dvoboj izuzetno važan. U njemu će se još jednom uzdati u bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića, uvijek sposobnog donijeti svojoj momčadi prijeko potrebno iskustvo u sredini terena.

U momčad je ovog ljeta stigao i Isco koji pokušava oživjeti karijeru, a Sampaoli na raspolaganju još ima Thomasa Delaneyja u sredini terena, kao i iskusnog Brazilca Fernanda koji bi trebali osigurati dominaciju na travnjaku ovog utorka.

Rafa Mir možda više ne trpa golove kao prošle sezone, no još uvijek predstavlja opasnost svakoj obrani, dok je tu i Adnan Januzaj koji definitivno ima kvalitetu u ofenzivi, kao i Oliver Thomas, najbolji strijelac momčadi iz Andaluzije u La Ligi ove sezone.

S druge strane, Valencia nikako da se učvrsti među liderima španjolskog nogometa, gdje je bila prije dvadesetak godina, a novi trener Gennaro Gattuso zasad dobro gura i drži se blizu mjesta koja vode u europska natjecanja.

Valencia se značajno pojačala dovođenjem Edinsona Cavanija, koji je doduše zabio samo dva gola ove sezone, no podigao je efikasnost svoje ekipe. U ofenzivi su još Justin Kluivert i Hugo Duro, dok u sredini terena kvalitetu donosi Portugalac Andre Almeida.

Mladi Nico Gonzalez predstavlja najvećeg talenta među “šišmišima”, a u obrani ima ponešto iskusnih igrača poput Josea Gaye, dok će biti zanimljivo kako će se ovaj put među vratnicama snaći gruzijski golman Giorgi Mamardashvili.

U svakom slučaju, čeka nas neizvjesna utakmica na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán, u kojoj i jedni i drugi žele izbjeći poraz, što bi im diglo samopouzdanje uči utakmica španjolskog prvenstva koje su na rasporedu i za vikend…

Prethodni dvoboji:
19.01.22 Valencia1:1Sevilla LL
22.09.21 Sevilla3:1Valencia LL
12.05.21 Sevilla1:0Valencia LL
27.01.21 Sevilla3:0Valencia KK
22.12.20 Valencia0:1Sevilla LL

Izostanci i ozljede:

Sevilla: Corona J. (ozljeda gležnja), Fernando (bolest), Rekik K. (ozljeda bedra).

Valencia: Domenech J. (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sevilla i Valencia možda su se tijekom ljeta pojačali nekim zvučnim imenima, koja su im dala više opcija prema naprijed, no kad se jednom nađu zajedno na travnjaku, možemo očekivati tvrdu utakmicu u kojoj će prostora za napadače biti minimalno.

Domaći sastav na svom stadionu pod svaku cijenu želi izbjeći poraz, a oprezno će igrati i Valencia kojoj bi bod bio sasvim zadovoljavajući. Baš zbog toga naš prvi izbor je oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.90 koju nudi kladionica bet365.

Po istoj logici ima smisla i oklada da oba tima NEĆE dati gol, uz kvotu 2.04 u kladionici 20bet, što znači da barem jedna mreža mora ostati netaknuta na kraju utakmice. A ima smisla igrati i da gol NEĆE biti postignut u oba poluvremena, što nudi kladionica 22bet uz primamljivi koeficijent 1.92.

Spomenimo svakako i kombinacijske oklade, jer možete odigrati dvoznak 1X na Sevillu uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti kvotu 2.44, što možemo zamisliti da se pretvara u realnost.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 3.40 ako poentira Rafa Mir, dok je na Edinsona Cavanija s druge strane 3.60, a na našeg Ivana Rakitića čak 6.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz koeficijent 2.60, što je uvijek moguće u ovakvim čvrstim derbijima, dok ćete na crveni karton dobiti kvotu 4.00, u utakmici koja miriše da bi netko mogao grubim potezom ostaviti svoju momčad na cjedilu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top