Sevilla vs. Roma – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
L D D D W
  • Puskás Aréna
  • Početak: 31. svibanj 21:00
Forma:
L D D D W
Sevilla
Prvo poluvrijeme: X1.95
Roma
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vrijeme je za prvo europsko klupsko nogometno finale. Ove srijede saznat ćemo pobjednika Europske lige, nakon što u Budimpešti snage odmjere Sevilla i Roma.

Sevilla ganja svoj sedmi naslov pobjednika ovog natjecanja i apsolutni je rekorder Europske lige. Neko vrijeme izgledala je slabo, no pod trenerom Mendilibarom proigrala je ovog proljeća te na kraju preko Manchester Uniteda i Juventusa izborila veliko finale.

Andalužani nikad nisu izgubili u finalu Europske lige, a jedan od naslova osvojili su s Ivanom Rakitićem kao kapetanom. Naš sjajni veznjak vratio se posljednjih godina u klub i trebao bi dobiti minutažu u ovoj utakmici, a titula bi bila kruna njegova impresivne karijere.

Sevilla u svojim redovima ima još odličnih nogometaša, od kojih treba izdvojiti Youssefa En-Nesyrija, napadača koji je odličan u skoku, a spretno zabija i nogom. Rafa Mir također je kvalitetno rješenje u ofenzivi, a tu su još Argentinci Eric Lamela i Lucas Ocampos, uvijek spremni zaprijetiti suparničkom golmanu.

Iza njih svih bit će jedan od najjačih aduta Seville u ovom susretu. Naravno, riječ je o golmanu Bonu, Marokancu koji se istaknuo na Svjetskom prvenstvu u Kataru, specijalistu za penale koji bi lako mogli odlučivati u ovom susretu.

S druge strane, Jose Mourinho također nikad nije izgubio europsko finale, a s Romom igra drugo u nizu, nakon što je osvojio Europsku konferencijsku ligu prošle sezone.

Portugalskog stručnjaka muče ozljede u ovoj utakmici, jer Paulo Dybala nikako da se oporavi pa će opet Tammy Abraham i Andrea Belotti morati povući u napadu.

Nisu potpuno spremni ni Leonardo Spinazzola ni Lorenzo Pellegrini, no vjerojatno će stisnuti zube i istrčati na travnjak, kao i Georginio Wijnaldum, Nizozemac koji bi mogao doći do izražaja u sredini terena.

Mladi Edoardo Bove mogao bi dobiti minutažu u ovom velikom finalu, a prilici pokazati se nada se i Mourinhov džoker Stephan El Shaarawy, strijelac sedam golova u talijanskom prvenstvu.

U svakom slučaju, čeka nas na Puškaš Areni uzbudljivo finale, u kojem će nijanse odlučivati o pobjedniku, možda i nakon odigranih više od 90 minuta susreta…

Prethodni dvoboji:
31.07.21 Roma0:0Sevilla PRI
06.08.20 Sevilla2:0Roma EL
10.08.17 Sevilla2:1Roma PRI
14.08.15 Roma6:4Sevilla PRI

Izostanci i ozljede:

Sevilla: Corona J. (izvan kadra), Fernando (ozljeda mišića), Gueye P. (izvan kadra).

Roma: Dybala P. (ozljeda gležnja), Karsdorp R. (ozljeda mišića), Kumbulla M. (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj daju gotovo jednake izglede i jednima i drugima da osvoje ovaj europski naslov, uz tek minimalnu prednost Sevilli.

Mi vjerujemo da nas čeka vrlo tvrda utakmica u kojoj će biti izuzetno teško probiti protivničku obranu. To će posebno doći do izražaja u prvih 45 minuta, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 1.95 koju nudi kladionica 20bet.

S obzirom na stanje s ozljedama i prethodne rezultate u natjecanju, Andalužani ipak imaju malu prednost, zbog čega ima smisla i kombinacijska oklada 1X na Sevillu uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti kvotu 2.03.

U kladionici 22bet našli smo dvije zanimljive opcije. Prva je da gol NE pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.65, a kladiti se možete i da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.18, što je sasvim realan scenarij u jednom ovakvom finalu.

Kladiti se možete i na točan rezultat. Pa ćete tako u kladionici Rabona dobiti 6.40 ako odigrate na rezultat 0:0 u regularnom vremenu. Na rezultat 1:0 kvota je također 6.40, a na rezultat 0:1 dobit ćete tečaj 6.80.

Spomenimo i klađenje na strijelce u kladionici bet365. Kvota je 2.60 da će zabiti Youssef En-Nesyri, a 3.00 da će poentirati Rafa Mir. S druge strane, dobit ćete 3.00 na gol Tammyja Abrahama, a 4.00 na gol Andree Belottija.

Za kraj, spomenimo da je koeficijent 4.84 na raspucavanje penala, odnosno na okladu da odluka pada s bijele točke, nakon remija u 120 minuta utakmice. Tako je završilo prošlogodišnje finale Eintrachta i Rangersa, a lako bi moglo i ovo, s još tvrđim suparnicima na travnjaku…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top