Sevilla vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Europske lige

Forma:
W D D D L
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • Početak: 17. veljača 21:00
Forma:
W W W W W
Sevilla
Oba daju gol: Ne1.70
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Došao je trenutak istine za ovosezonsku momčad Dinama. Ovog četvrtka aktualni prvak Hrvatske gostuje u Sevilli, na otvaranju nokaut faze Europske lige, a ovaj veliki dvoboj pokazat će koliki zapravo potencijal ima aktualna družina iz Maksimira.

Sevilla je definitivno jedan od najtežih protivnika kojeg je Dinamo mogao izvući. Trener Julen Lopetegui radi sjajan posao i drži drugo mjesto na ljestvici La Lige, a iako je momčad ispala iz Lige prvaka, zna se da se radi o najtrofejnijem klupu u povijesti Europske lige, u kojoj uvijek kandidira za osvajanje titule.

Andalužani u svojim redovima imaju mnogo zanimljivih igrača, od kojih svakako treba izdvojiti našeg Ivana Rakitića, važnog u sredini terena otkad se vratio u klub iz Barcelone. Bivši hrvatski reprezentativac nije potpuno zdrav i preskočio je jedan trening, no ako bude u stanju igrati, sigurno će dati sve od sebe da se dokaže protiv Dinama.

Sevilla ima Rafu Mira u napadu koji odlično igra ove sezone, a u klub je stigao i Anthony Martial iz Manchester Uniteda, koji također predstavlja veliku prijetnju svakoj obrani.

Treba izdvojiti i Lucasa Ocamposa koji je vrlo ofenzivan i zabija mnogo golova, a ozljede Erica Lamele i Susa svakako će pomoći Dinamu da lakše uspostavi ravnotežu, no Lopetegui ima brojne kvalitetne zamjene i sigurno će pronaći moćnu momčad za ovaj okršaj.

S druge strane, Dinamo više nema status malog kluba u Europi, nakon što je izbacio Tottenham prošle godine u osmini finala Europske lige, nezaboravnim preokretom na Maksimiru.

Trener Željko Kopić učinit će sve što je u njegovoj moći da ovaj put izbori bolji rezultat u prvoj utakmici i tako poveća izglede za veliko slavlje u Zagrebu, no momčad će morati odigrati besprijekorno.

Veseli što je Mislav Oršić značajno poboljšao formu u novoj kalendarskoj godini, u odnosu kako je igrao jesenas pa je njegov ostanak tijekom zimskog prijelaznog roka velika vijest za Dinamo.

U napadu Kopić može računati na Brunu Petkovića i Komnena Andrića, koji su se već dokazali kao efikasni nogometaši u domaćem prvenstvu, ali protiv Seville će morati igrati na još višem nivou.

Talentirani Luka Ivanušec u sredini jedva čeka jednu ovakvu utakmicu da si još mali digne dionice na nogometnom tržištu, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Kopić koristiti i Petra Bočkaja, majstora slobodnjaka i izvođenja prekida, koji je nedavno stigao iz Osijeka.

U svakom slučaju, na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán Dinamo je pred velikim izazovom, jer domaćin igra čvrsto na svom travnjaku i moramo priznati da je u ulozi apsolutnog favorita, unatoč svim kvalitetama hrvatskog prvaka…

Prethodni dvoboji:
02.11.16 Sevilla4:0Dinamo LP
18.10.16 Dinamo0:1Sevilla LP

Izostanci i ozljede:

Sevilla:: Lamela E. (ozljeda ramena), Montiel G. (ozljeda mišića), Navas J. (ozljeda mišića), Suso (ozljeda gležnja).

Dinamo: nema značajnih izostanaka.

Dinamo ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pet i pol godina nakon prethodnih međusobnih dvoboja, u kojima je Sevilla dvaput pobijedila Dinamo u Ligi prvaka, čeka nas još jedan okršaj istih protivnika, u kojem su online kladionice ponovo dale mali koeficijent na pobjedu domaćina.

Mi ćemo izbjeći prognoziranje pobjednika ovog dvoboja, no utakmice Andalužana bile su izuzetno tvrde prethodnih mjeseci, kako u La Ligi, tako i u Ligi prvaka. Zato je naša prva preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.70.

Također vjerujemo da će Dinamo biti dovoljno dobro organiziran da u ovom susretu ne završi pregažen, no neće mu biti lako prema naprijed. Zato je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.04.

Od ostalog, na gol Rafe Mira dobit ćete koeficijent 2.00, a na gol Anthonyja Martiala 2.75. Da će Mislav Oršić još jednom poentirati za Dinamo u velikoj utakmici kvota je čak 5.00.

Dodajmo još tome okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.62, kao i na autogol, uz kvotu 8.00, što oboje možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo i najbolje opcije za one koji favoriziraju Sevillu. Na pobjedu domaćina uz hendikep -1.5, odnosno trijumf barem s dva razlike dobit ćete 2.11, što je bolja opcija od poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.92, jer radi se o tek prvom dvoboju, u kojem se nitko neće žuriti u prvih 45 minuta…

Sevilla - Dinamo Koeficijenti

22bet

1.70

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.04

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top