Manchester City vs. Tottenham – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W W D
  • Etihad Stadium
  • Početak: 19. veljača 18:30
Forma:
L L W L W
Manchester C.
Oba daju gol: Ne1.75
Tottenham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nema vikenda u Premiershipu bez barem jednog velikog derbija, a ove subote središnja utakmica bit će okršaj Manchester Cityja i Tottenhama, kojeg dvije ugledne momčadi dočekuju u sasvim različitom raspoloženju.

Nebesko plavi i njihov trener Pep Guardiola briljiraju u posljednja tri mjeseca. Posrtaji su im rijetki, a impresivna 5:0 pobjeda u gostima u osmini finala Lige prvaka protiv Sportinga pokazuje da se City sprema na berbu trofeja ovog proljeća.

U posljednje četiri utakmice Manchester City utrpao je 15 golova, a koga god Guardiola stavi u momčad, odradi odličan posao. Ipak, središnja figura svakako je Kevin de Bruyne, trenutno jedan od najboljih veznjaka svijeta, koji diže igru “građana” na još jedan viši nivo.

A tu je i Bernardo Silva, koji se pretvorio u vrhunskog strijelca. Zabio je fantastičan gol u Lisabonu u utorak, dok u engleskom prvenstvu već ih ima 7 i bit će opasna prijetnja iz drugog plana i protiv Tottenhama.

City trenutno ima ponešto ozljeda pa bi Gabriel Jesus i Jack Grealish mogli propustiti ovaj dvoboj, što će otvoriti priliku Riyadu Mahrezu da pokaže što zna, a Alžirac ako mu protivnička obrana da prostora nikad nema milosti.

S druge strane, Tottenham ulazi u derbi kao izuzetno ranjiva momčad koja je nedavno izgubila utakmice protiv puno slabijih protivnika od Manchester Cityja, na užas trenera Antonija Contea.

U posljednje četiri utakmice Spursi imaju tri poraza, a posebno bolna su bila zadnja dva, od Southamptona i Wolverhamptona, kojima je momčad iz sjevernog Londona dovela u pitanje svoj nastup sljedeće sezone u Ligi prvaka.

Jedan od razloga krize Tottenhama svakako je loša golgeterska sezona Harryja Kanea, koji ima tek 5 postignutih golova u 21 odigranoj utakmici, a Heung-Min Son možda igra malo bolje i poentirao je 9 puta, ali nije to dovoljno za pogurati suigrače prema vrhu ljestvice.

U svakom slučaju, na Etihadu nas čeka vrlo zanimljiv dvoboj u kojem se Tottenham nada opuštanju Manchester Cityja. No, Guardiolin pobjednički stroj gotovo nikad ne ubacuje u nižu brzinu i uvijek pronađe igrača koji će riješiti dvoboj pa gosti na neki poseban popust ne mogu računati ove subote…

Prethodni dvoboji:
15.08.21 Tottenham1:0Manchester City PL
25.04.21 Manchester City1:0Tottenham EFL
13.02.21 Manchester City3:0Tottenham PL
21.11.20 Tottenham2:0Manchester City PL
02.02.20 Tottenham2:0Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Gabriel Jesus (ozljeda mišića), Grealish J. (ozljeda noge), Mendy B. (suspenzija), Palmer C. (ozljeda mišića), Steffen Z. (ozljeda mišića).

Tottenham: Skipp O. (ozljeda prepona).

Tottenham ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nema sumnje, online kladionice vide Manchester City kao najbolju nogometnu momčad na svijetu pa je na pobjede “građana” u pravilu manji koeficijent u odnosu na ostale velikane u Europi.

Isti slučaj je i uoči dvoboja s Tottenhamom, što nije ni čudno, s obzirom na formu i jednih i drugih. No, ono što je obilježilo prethodne dvoboje ovih suparnika, a trebalo bi i ovaj, da je uvijek mreža mirovala barem na jednoj strani. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.75.

Također, ako ste uvjereni u pobjedu Cityja najbolje opcije su oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.70, kao i hendikep -1.5 na domaćina, uz koeficijent 1.79. To znači da domaćin mora ili povesti u prvom dijelu pa zadržati prednost do kraja ili pobijediti s barem dva razlike.

Ako se namjeravate kladiti na strijelce, izdvajamo 2.00 na pogodak Riyada Mahreza, dok je 2.88 da će poentirati Bernardo Silva. Na dosuđeni penal koeficijent je 2.54, a da će pasti autogol 7.50, što nije više rijetkost u europskom nogometu.

Za kraj, spomenimo još dvije mogućnosti. Jedna je da će pasti gol u oba poluvremena, uz koeficijent 1.55, što se često događa u utakmicama Manchester Cityja, dok se možete kladiti na okladu penal ili isključenje, uz koeficijent 2.32, a listić je dobitan ako se za vrijeme utakmice ostvari bilo koja opcija od ponuđene dvije…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top