Valencia vs. Barcelona – Tipovi za klađenje i najava La Lige

Forma:
L D D W L
  • Camp de Mestalla
  • Početak: 20. veljača 16:15
Forma:
D D W W D
DOMAĆIN 3.59
Remi 3.64
GOST 2.06
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolsko prvenstvo ove sezone okrenuto je naglavačke, s nekim novim glavnim rivalima Real Madrida. Među onima koji su se našli niže na ljestvici nego što su očekivali svakako je Barcelona, koja ove nedjelje u La Ligi gostuje u Valenciji.

Valencia definitivno nije protivnik kojeg itko smije podcjenjivati, pogotovo ne dok igra na svom stadionu. Trener José Bordalás odrađuje solidan posao, a to se osjeti prije svega u Kupu Kralja, gdje su “šišmiši” dogurali do polufinala i nisu bez izgleda osvojiti trofej.

Momčad Valencije u španjolskom prvenstvu ipak pokazuje više slabosti, o čemu svjedoči i poraz od Alavesa u prethodnom kolu, a 12. pozicija definitivno je premalo za kadar koji trener ima na raspolaganju.

Ipak, dramatična utakmica u gostima kod Atletica, u kojoj je Valencia vodila 2:0 većim dijelom susreta pa na kraju ipak izgubila, pokazuje da može igrati protiv najboljih, uz disciplinirani pristup.

Valencia se riješila problema s ozljedama, a po običaju će je predvoditi daroviti Gonçalo Guedes, Portugalac koji je zabio 9 pogodaka ove sezone, dok ih je 7 dodao Carlos Soler, još jedan važan igrač u ofenzivi.

Bordalás u svojim redovima ima još kvalitetnih pojedinaca, uključujući Jaspera Cillessena na golu, Josea Gayu u obrani, kao i centarfora Huga Dura. Prethodnih sezona igrala je čvrsto, a sada prima više golova i to je nešto što mora popraviti u proljetnom dijelu prvenstva.

A Barcelona je prošla brojne promjene tijekom sezone. Izgubila je Lionela Messija i Antoinea Griezmanna tijekom ljeta, da bi se odjednom ojačala u siječnju, dovođenjem Adame Traorea, kao i Ferrana Torresa te Pierrea Emericka Aubameyanga.

Trener Xavi Hernandez trenutno ima problema s ozljedama u svojoj svlačionici, a i ovaj se dvoboj igra između dva okršaja s Napolijem u osmini finala Europske lige, no neki pozitivni pomaci su napravljeni u posljednje vrijeme pa će sigurno u nedjelju ciljati na pobjedu.

Za Barcelonu oporavak Pedrija u sredini terena odlična je vijest, a iskusni Sergio Busquets i dalje igra važnu ulogu, uz pregršt mladih igrača koje trener polako uvodi u sve linije na travnjaku.

Katalonci protiv Valencije imaju pozitivna iskustva u prethodne dvije utakmice, no gostovanje na Mestalli uvijek je veliki izazov pa mnogo toga ostaje otvoreno uoči okršaja. U svakom slučaju, čeka nas uzbudljiv nogometni dvoboj u kojem se neće previše taktizirati, s dvije momčadi itekako željne pobjede, koja bi im digla samopouzdanje uoči završnice sezone…

Prethodni dvoboji:
17.10.21 Barcelona3:1Valencia LL
02.05.21 Valencia2:3Barcelona LL
19.12.20 Barcelona2:2Valencia LL
25.01.20 Valencia2:0Barcelona LL
14.09.19 Barcelona5:2Valencia LL

Izostanci i ozljede:

Valencia: nema značajnih ozljeda.

Barcelona: Alves D. (crveni karton), Araujo R. (ozljeda noge), Balde A. (ozljeda gležnja), Depay M. (ozljeda mišića), Fati A. (ozljeda bedra), Lenglet C. (ozljeda mišića), Roberto S. (ozljeda mišića), Umtiti S. (ozljeda mišića).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako ove sezone Barcelona definitivno nije bila pouzdana za klađenje kao u prošlosti, vide se pomaci na bolje, a i momčad je značajno ojačana preko zime i sada ima puno više potencijala.

Za Valenciju ove sezone fokus se u potpunosti seli prema Kupu Kralja, gdje se otvorio put do trofeja pa vjerujemo da će motivacija ipak biti na gostujućoj strani, a definitivno i kvaliteta. Zato je naša prva preporuka oklada na pobjedu Barcelone, uz koeficijent 2.06 kojeg daje kladionica 20bet.

Također smo sigurni da golovi neće izostati u ovom susretu, jer gotovo svaka utakmica Katalonaca se pretvori u golijadu ove sezone. Zato je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.80.

Od ostalog, izdvajamo 2.60 na gol Ferrana Torresa, koji jedva čeka napraviti nešto veliko u dresu novog kluba, dok ćete na pogodak Adame Traorea dobiti 3.68, što se svakako isplati kad znamo koliko je brz ovaj napadač.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer svakako će biti lakše predvidjeti tijek utakmice kad jednom akcija započne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, na što ćete moći uloviti koeficijent oko 1.85, čini se kao prilično izvjesna opcija, pod uvjetom da pitanje pobjednika neće biti ranije riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top