Roma vs. Leicester City – Tipovi za klađenje i najava Europa Conference lige

Forma:
D D L D W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 05. svibanj 21:00
Forma:
L D D D L
Roma
Dvoznak: 2X1.77
Leicester
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Morali smo čekati na pravi okršaj u Europa Conference ligi sve do polufinala, no napokon smo ga dočekali, jer Roma i Leicester City ovog četvrtka igraju najiščekivaniju utakmicu trećeg po snazi europskog klupskog natjecanja.

I jedni i drugi pucaju na osvajanje međunarodnog trofeja, što bi posebno značilo Joseu Mourinhu, jer posljednjih godina reputacija mu je drastično pala i malotko ga spominje kao jednog od najboljih trenera na svijetu.

No, slavni Portugalac obavlja solidan posao s Romom, s kojom se drži u vrhu Serie A, a pobjedom protiv Leicestera došao bi na korak još jednog ispisivanja europske nogometne povijesti, u kojoj je već poznat kao osvajač Lige prvaka s Portom i Interom, a Europske lige s Manchester Unitedom.

U prvoj utakmici rezultat je bio 1:1, ali Roma definitivno nije briljirala i morat će igrati bolje, na krilima Lorenza Pellegrinija koji je preuzeo središnju ulogu u veznoj liniji i ove sezone predstavlja najboljeg igrača Rimljana.

U napadu pak Tammy Abraham redovito zabija i pokazao se kao pravo pojačanje, a tu je i vječni talent Nicola Zaniolo, koji nikako da potvrdi svoju svjetsku klasu pa će pokušati to napraviti u ovoj velikoj utakmici.

Važna vijest za Romu je povratak u kadar fantastičnog Leonarda Spinazzole nakon deset mjeseci izbivanja, ali teško da će ga Mourinho gurnuti već sad u vatru, no obrana i bez njega pokazuje znakove poboljšanja, s Ruijem Particijom kao čovjekom koji joj je dao sigurnost ove sezone.

S druge strane, Leicester je godinama bio najugodnije iznenađenje Premiershipa, ali trenutno igra slabo u engleskom prvenstvu i možemo reći da je momčad Brendana Rodgersa sve karte bacila na Europsku konferencijsku ligu.

“Lisice” su senzacionalno uzele naslov prvaka Engleske 2016. godine, a FA Cup 2020. godine pa bi osvajanjem ovog međunarodnog klupskog natjecanja kompletirale svoju kolekciju trofeja i potvrdile da više nisu autsajderi u europskim nogometnim okvirima.

No, čeka ih težak ispit u Rimu, s Jamiejem Vardyjem koji je izvan forme nakon teške ozljede i mnogim igračima koji ne igraju na prošlogodišnjem nivou.

Ipak, momčad koja ima Yurija Tielemansa u sredini terena, Kaspera Schmeichela na golu i Jamesa Maddisona u ofenzivi može pobijediti svakog, a ako Leicester na Olimpicu bude igrao kao u prvoj utakmici, ima solidne izglede proći u veliko finale…

Prethodni dvoboji:
28.04.22 Leicester City1:1Roma ECL

Izostanci i ozljede:

Roma: Mhitarjan H. (ozljeda mišića).

Leicester City: Bertrand R. (ozljeda koljena), Ndidi W. (ozljeda koljena).

Leicester osvaja Europa Conference ligu

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je ova utakmica velika prilika za Mourinha da napokon zablista na međunarodnoj sceni, no Leicester ima kvalitetu koja može parirati Romi pa vjerujemo da nas čeka tijesan dvoboj.

Iako je Roma proglašena favoritom, smatramo da će se itekako namučiti da prođe dalje i da to može napraviti eventualno u produžetku, zbog čega je naša glavna preporuka X2 na Leicester u regularnom vremenu, uz koeficijent 1.77 kojeg nudi 22bet, trenutno najbolja kladionica za klađenje na dvoznake.

Velik je ulog u ovoj utakmici, što bi se trebalo osjetiti na travnjaku, pogotovo u prvom poluvremenu pa se zanimljivom okladom čini i X na prvo poluvrijeme, uz kvotu 2.10 koju nudi bet365.

A ako volite kombinacijske oklade, 20bet nudi na dvoznak X2 na Leicester uz manje od 2.5 gola u regularnom vremenu primamljivi koeficijent 2.65.

Spomenimo i klađenje na strijelce, jer dobit ćete 2.50 ako Jamie Vardy zabije, koliko i na Tammyja Abrahama, dok je koeficijent 4.32 na pogodak Jamesa Maddisona.

Tu su još dvije oklade koje bi se lako mogle pretvoriti u realnost. Prva je dosuđeni penal, uz koeficijent 2.80, što je uvijek moguće kad igraju ove dvije ekipe, a također se možete kladiti i da gol neće pasti u oba poluvremena, uz kvotu 1.90.

Što se pak klađenja na točan rezultat tiče, mnogi će pokušati odigrati 0:0 uz 8.50 koliko nudi Rabona, što ne bi bilo iznenađenje, iako se nogomet igra zbog golova, čak i u ovakvim utakmicama…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top