Real Madrid vs. Manchester City – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W L W W L
  • Santiago Bernabeu
  • Početak: 04. svibanj 21:00
Forma:
W W W W L
Real Madrid
Dvoznak: 1X1.83
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nema sumnje, najiščekivanija utakmica ovog tjedna definitivno je ona između Real Madrida i Manchester Cityja, koji će u srijedu odraditi uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka.

Prvi dvoboj bio je pravi spektakl, a Carlo Ancelotti može biti zadovoljan porazom 3:4, jer City je dominirao travnjakom i mogao je pobijediti i s većom razlikom.

No, u Madridu nas čeka jedna sasvim nova utakmica, u kojoj Real vjeruje u preokret kakav je već kreirao protiv PSG-a ranije u natjecanju, tada uz hat-trick Karima Benzeme, koji trpa golove u nokaut fazi Lige prvaka kao nikad prije i polako postaje glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

Naravno, Benzema se može proslaviti ove srijede samo ako mu suigrači daju upotrebljive lopte, a za to će biti zadužen prije svega Luka Modrić, dirigent madridskog kluba čiji su potezi bili barem jednako dosad važni kao i golovi Francuza.

Ancelotti ima pravo računati na isti kadar kao i u prvoj utakmici pa očekujemo da će i Vinicius Junior igrati važnu ulogu za domaću momčad, a oporavio se Casemiro, koji bi se trebao priključiti Toniju Kroosu u sredini terena.

Baš taj dio travnjaka mogao bi biti ključ pobjede, ali Realu će sigurno trebati i raspoloženi Thibaut Courtois, koji je u prvom dvoboju primio četiri gola i nije svaki put reagirao na očekivanom nivou.

A Manchester City po mnogima je glavni favorit za osvajanje titule, no mora to prvo opravdati u gostima u Madridu, gdje je Pep Guardiola prije nekoliko tjedana protiv Atletica u sličnoj situaciji uspio sačuvati prednost i proći dalje.

U igri gostiju puno će se toga vrtjeti oko Kevina de Bruynea, koji je zdrav i u top formi ove sezone, a za golove se obično brine Bernardo Silva, koji je fantastično zabio i u prvoj utakmici.

Guardiola ima na izbor mnogo kvalitetnih ofenzivaca od kojih je Gabriel Jesus dobio prednost prije tjedan dana, ali Riyad Mahrez također može odlučiti utakmicu, a tu je i Raheem Sterling koji predstavlja konstantnu opasnost na travnjaku.

Dodajmo im još Jacka Grealisha da postane jasno zašto Manchester City izgleda tako moćno na travnjaku iz tjedna u tjedan, no na stadionu Santiago Bernabeuu čeka nebesko plave veliki izazov i svašta bi se moglo dogoditi kroz 90, a možda 120 minuta ove utakmice…

Prethodni dvoboji:
26.04.22 Manchester City4:3Real Madrid LP
07.08.20 Manchester City2:1Real Madrid LP
26.02.20 Real Madrid1:2Manchester City LP
27.07.17 Manchester City4:1Real Madrid ICC
04.05.16 Real Madrid1:0Manchester City LP

Izostanci i ozljede:

Real Madrid: Alaba D. (ozljeda mišića), Bale G. (ozljeda mišića), Hazard E. (ozljeda noge), Jović L. (ozljeda mišića).

Manchester City: Mendy B. (suspenzija), Stones J. (ozljeda mišića), Walker K. (ozljeda gležnja).

Real Madrid zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo već navikli, online kladionice veličaju Manchester City svaki put kad istrči na travnjak pa čak i ako se radi o gostovanju na Santiago Bernabeuu, gdje je gost proglašen velikim favoritom.

Mi se s tim ne slažemo i vjerujemo da Real ima ono što je potrebno da ovu utakmicu učini neizvjesnom do samog kraja, a možda može i izbaciti favorizirane goste. Zbog toga je naša glavna preporuka dvoznak 1X na Real u regularnom vremenu, za što kladionica 22bet nudi primamljivih 1.83.

Tko se pak odluči igrati na pobjedu madridskog kluba dobit će 3.36, a ako uzmete kombinacijsku okladu na pobjedu Reala i više od 2.5 gola kakvu nudi 20bet, smiješi vam se kvota čak 4.28.

Iako City proglašava favoritom, bet365 svejedno najmanju kvotu 2.20 daje na gol Karima Benzeme, a 5.50 ako to bude prvi pogodak na utakmici. Na Viniciusa Juniora dobit ćete 2.87, a na gol Luke Modrića čak 7.00, a znamo da hrvatski kapetan u velikim utakmicama uvijek iznenadi pokojim projektilom.

Nikog ne bi iznenadio ni dosuđeni penal u ovoj utakmici, uz kvotu 2.35, pa čak ni autogol, za koji ćete dobiti koeficijent 7.50, a sve češće se javlja u klupskim dvobojima čak i na najvišoj razini.

Za kraj, spomenimo uživo klađenje, jer ovo je dvoboj koji će najlakše biti pogoditi kada vidite odnos snaga na travnjaku. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će biti oko 1.85 kod darežljivih kladionica, u ovom se trenutku čini kao primamljiva opcija, no puno će toga ovisiti o kretanju rezultata, u okršaju koji jedva čekamo da počne…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top