Roma vs. Lazio – Tipovi za klađenje i najava Serie A

Forma:
L W W L L
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 15. svibanj 20:45
Forma:
W L W W L
Roma
Manje od 3.5 gola1.57
Lazio
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Od borbe za Ligu prvaka do neslavne pozicije koja vodi u Europa Conference ligu – u samo mjesec dana! Tako izgleda proljetni dio sezone za nogometaše Rome, koji kada je bilo najvažnije nisu uspjeli replicirati svoje odlične jesenske nastupe i morat će se zadovoljiti sedmim ili osmim mjestom na konačnoj ljestvici Serie A.

Trener Paulo Fonseca ipak ne može biti nezadovoljan sezonom u kojoj je Roma dogurala čak do polufinala Europske lige i u mnogim dvobojima zagorčala život favoritima, a posao definitivno želi završiti u boljem stilu nego što je to izgledalo prethodnih tjedana.

Navijači će mu svakako oprostiti posljednje posrtaje ako ove subote trijumfira u rimskom derbiju protiv Lazija. Riječ je o jednom od najžešćih gradskih derbija u svijetu, jer klubovi predstavljaju dva sasvim različita lica Rima, a navijači će faliti na tribinama, no iskre će svejedno frcati na travnjaku.

Roma iza sebe ima tri gostujuća uzastopna poraza, no sada igra na svom stadionu. Doduše, protiv suparnika s kojim ga dijeli. Fonseca će morati prodrmati momčad koja je izgubila motiv u talijanskom prvenstvu, ali problem su i ozljede.

Jedan od najboljih nogometaša Rome ove sezone, francuski veznjak Jordan Veretout propustit će dvoboj zbog ozljede mišića, a već dugo fali i daroviti Zaniolo. Golovi će se pak očekivati od Džeke i Mayorala, koji u 2021. godini i nisu u velikoj formi, ali imaju kvalitetu zablistati u važnom derbiju.

Lazio pak potpuno opušten ulazi u ovaj obračun. Mjesto u Europskoj ligi je momčad trenera Simonea Inzaghija osigurala, a izgledi ugurati se u Ligu prvaka su minimalni, pogotovo kad vidimo da klubovi iznad više uopće ne gube bodove.

Falit će Laziju ozlijeđeni Milinković-Savić, kao i Caicedo, ali ostatak društva je spreman, a Ciro Immobile koji je zabio 20 golova u talijanskom prvenstvu ove sezone bio bi jako zadovoljan da jednog utrpa i gradskom rivalu.

U svakom slučaju, riječ je o rimskom derbiju u kojem ulozi ovaj put nisu pretjerano visoki, ali igrat će se za ponos i obje ekipe pokušat će pod svaku cijenu izbjeći poraz…

Prethodni dvoboji:
15.01.21 Lazio3:0Roma SA
26.01.20 Roma1:1Lazio SA
01.09.19 Lazio1:1Roma SA
02.03.19 Lazio3:0Roma SA
29.09.18 Roma3:1Lazio SA

Izostanci i ozljede:

Roma: Calafiori R. (ozljeda mišića), Diawara A.(ozljeda mišića), Lopez P.(ozljeda ramena), Spinazzola L.(ozljeda mišića), Veretout J.(ozljeda mišića), Zaniolo N.(ozljeda koljena)

Lazio: Caicedo F.(ozljeda mišića), Milinković-Savić S. (slomljen nos)

Liverpool ulazi u Ligu prvaka

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Roma i Lazio ove su se sezone u mnogim utakmicama istaknuli efikasnošću, a obrane im nisu perfektne, no u gradskim derbijima poput rimskog ne možemo očekivati golijadu.

Baš zbog toga oklada da će pasti manje od 3.5 gola u ovakvom susretu čini se optimalnom, uz pripadajući koeficijent 1.57.

Motiv je u ovom susretu ipak na strani Lazija, koji još uvijek ima teoretske izglede ući u Ligu prvaka, dok je pitanje želi li Roma neslavnu Europe Conference ligu koju može uz pokoji poraz prepustiti Sassuolu. Stanje s ozljedama i forma također su na strani nebesko-plavih pa je naš drugi tip čista dvojka, uz kvotu 2.47.

Od ostalih oklada, neki hrabriji pokušat će odigrati čak hendikep na Lazio, uz kvotu 4.2, kao i gol Cire Immobilea za koji se smiješi koeficijent oko 2, a nije loša oklada niti igrati da će biti crvenih kartona.

Također, dostupno gledanje prijenosa na Bet365 i Supersport kladionicama, uz klađenje protiv drugih igrača na Betfair burzi kvota, dodatna je opcija pri klađenju uživo, koju također ne treba zanemariti u jednom ovakvom derbiju…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

1.57

Manje od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.47

Pobjeda Lazija

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top