Rijeka vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL

Forma:
D L L L L
  • Rujevica
  • Početak: 02. listopad 15:00
Forma:
D W D W L
Rijeka
Dvoznak: 1X1.93
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatski klupski nogomet vraća se na scenu ovog vikenda, a derbi HNL-a igrat će se u Rijeci, gdje domaćin na svom travnjaku dočekuje splitski Hajduk.

Iza Riječana je katastrofalan početak sezone, a nakon što Dragan Tadić i Fausto Budicin nisu pronašli način kako probuditi momčad, klupu je preuzeo poznati talijanski stručnjak Serse Cosmi.

Cosmi nije uspio pobijediti u svoje prve dvije utakmice na riječkoj klupi, no dobio je priliku dva tjedna uigravati momčad uoči dvoboja ove nedjelje i možemo očekivati iskorak u odnosu na utakmice protiv Šibenika i Osijeka.

U riječkim redovima i dalje bi ključan igrač trebao biti slovenski napadač Haris Vučkić, koji je prošle sezone igrao odlično, a ove se tek traži. Prince Ampem još jedan je igrač koji ne pokazuje u novom izdanju HNL-a ono što zna, a u sredini terena Jorge Obregon jedan je od rijetkih koju mogu dobiti pozitivnu ocjenu za svoje nastupe u prethodnim utakmicama.

Ozljede Alena Halilovića i Pabla Alvareza poremetile su riječke planove, no u momčad je stigao Talijan Gabriel Lunetta od kojeg se očekuje da osigura određenu kvalitetu u veznoj liniji i pomogne Rijeci da izađe iz svoje krize, koja je nastala upravo zbog neefikasnosti u ofenzivi.

A Hajduk je u novoj sezoni imao nekoliko zapaženih nastupa, no neuspjesi u utakmicama s Dinamom i Osijekom učinili su svoje pa je Valdas Dambrauskas izgubio svoj posao, a na klupi ga je zamijenio Mislav Karoglan.

Koliko je to trajno rješenje, vidjet ćemo, ali jasno je da momčad ne briljira u posljednjim utakmicama, a jedini koji može dobiti visoku ocjenu za svoje nastupe je Marko Livaja, igrač oko kojeg se sve vrti u igri splitske momčadi.

Karoglan se nada da bi u jadranskom derbiju mogli proigrati veznjaci Marco Fossati i Filip Krovinović, koji su bili rezervirani tijekom rujna, a tu je i Stipe Biuk koji ima manjih problema s ozljedama, ali ako zaigra sigurno može napraviti razliku na travnjaku.

Ostaje otvoreno pitanje što može u bijelom dresu Anthony Kalik, koji je izgledao impresivno dok je igrao za Goricu, a tu je i problem obrane predvođene golmanom Lovrom Kalinićem, koja povremeno pokazuje nesigurnosti.

U svakom slučaju, čeka nas neizvjestan derbi na Rujevici u kojem će domaćin pokušati oživjeti svoju sezonu, a Hajduk ostvariti još jednu pobjedu kojom bi se učvrstio na drugom mjestu na ljestvici…

Prethodni dvoboji:
14.09.22 Hajduk2:0Rijeka HNL
26.05.22 Rijeka1:3Hajduk KUP
08.05.22 Rijeka0:3Hajduk HNL
26.02.22 Hajduk1:3Rijeka HNL
21.11.21 Rijeka2:3Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Alen Halilović (ozljeda aduktora), Pablo Alvarez (ozljeda mišića).

Hajduk: Emir Sahiti (suspenzija).

Hajduk zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hajduk je možda puno bolje ušao u ovu sezonu od Rijeke i pobijedio je u prvom međusobnom dvoboju, no Splićane na Rujevici ove nedjelje čeka puno teža utakmica.

Vjerujemo da je iskusni talijanski stručnjak Serse Cosmi pronašao rješenja kako podići riječku momčad koja u svojim redovima zapravo ima kvalitetu ravnopravno parirati Hajduku. Baš zbog toga naša glavna preporuka je dvoznak 1X na Rijeku, uz koeficijent 1.93 kojeg nudi kladionica 22bet.

Dvoboji Rijeke i Hajduka znali su u prošlosti obilovati golovima, pogotovo na Rujevici, zbog čega je zanimljiva opcija i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.80 koju nudi bet365.

Tu su naravno i kombinacijske oklade pa ćete dobiti na 1X na Rijeku i više od 2.5 gola na utakmici koeficijent čak 4.39 u kladionici 20bet, a možemo zamisliti kako se ovaj scenarij pretvara u realnost.

Spomenimo i klađenje na broj kornera, jer kvota je čak 2.37 da će biti više od 9.5 kornera na utakmici, što bi se lako moglo dogoditi u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo još dvije oklade. Prva je klađenje da će gol pasti u oba poluvremena, uz kvotu 1.63, što također ima smisla odigrati, a neki će igrati i na dosuđen penal, s koeficijentom 2.70, što nije rijetkost kad ovih klubovi igraju u domaćem prvenstvu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top