Rijeka vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W D D W
  • Rujevica
  • Početak: 12. studeni 19:00
Forma:
D L W W L
Rijeka
Više od 2.5 gola1.82
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje u HNL-u je na rasporedu vrlo uzbudljivi derbi, u kojem će Rijeka na svom stadionu dočekati zagrebački Dinamo.

Domaća momčad pod trenerom Željkom Sopićem jedva čeka ovaj dvoboj, jer želi se revanširati za raniji poraz u prvenstvu i tako dokazati da je zrela boriti se za naslov prvaka. Pobjeda Hajduka u odgođenoj utakmici protiv Osijeka u srijedu oduzela je vodeće mjesto Riječanima, što je u ovom derbiju motiv više za momčad koja je ugodno iznenadila kvalitetnim nogometom ove jeseni.

U redovima Rijeke ističe se u posljednje vrijeme Marco Pašalić, ofenzivac koji je došao iz Borussije Dortmund i odmah zabio nekoliko prekrasnih golova u hrvatskom prvenstvu.

Odličan je i Marko Pjaca, povratnik u hrvatski nogomet, čije su dobre igre rezultirale čak i pozivom u hrvatsku reprezentaciju. Sopić u napadu još ima i Franju Ivanovića, mladog ofenzivca kojem mnogi predviđaju obećavajuću budućnost pa možemo reći da je kvarnerski klub uspio nadoknaditi izostanak svojih prodanih zvijezda prošlog ljeta, poput Matije Frigana.

Vezna linija riječkog kluba također igra solidno u rujnu i listopadu, predvođena darovitim Nikom Jankovićem pa je u ovoj utakmici jedina dvojba za domaćina hoće li obrana biti na traženom nivou, protiv suparnika koji je još tamo prošle godine uspio utrpati čak sedam golova na Rujevici.

S druge strane, Dinamo dolazi u Rijeku po prvi put nakon što je preoteo trenera Sergeja Jakirovića pa možemo očekivati paklenu atmosferu koja će dočekati bosansko-hercegovačkog stručnjaka.

“Modri” nisu u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, o čemu svjedoče dva poraza od Viktorije Plzen, kao i neuspjesi protiv Gorice te Varaždina u domaćem prvenstvu. Jedan od najvećih problema je ozljeda Brune Petkovića koji nikako da se oporavi, s čim se gostujući sastav mora nositi i u ovoj utakmici.

Dinamo ipak ima opasne pojedince prema naprijed, od Mahira Emrelija i Darija Špikića do Josipa Drmića i Martina Baturine. Drugim riječima, zagrebačka momčad definitivno posjeduje ono što je potrebno kako bi zagorčala život domaćinu u ovoj utakmici. Samo je pitanje može li biti čvrsta na drugoj strani terena, gdje je pokazivala brojne slabosti ove jeseni…

Prethodni dvoboji:
27.08.23 Dinamo2:1Rijeka HNL
21.05.23 Rijeka1:2Dinamo HNL
19.03.23 Dinamo1:0Rijeka HNL
13.11.22 Rijeka2:7Dinamo HNL
02.09.22 Dinamo3:1Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Dinamo: Bruno Petković (ozljeda mišića), Luka Stojković (ozljeda koljena).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Zbog većeg broja neuspjeha u posljednje vrijeme kladionice u Hrvatskoj u ovoj utakmici nisu proglasile Dinamo izrazitim favoritom, već daju gotovo jednake izglede i jednima i drugima da dođu do trijumfa.

Mi pak vjerujemo da ovaj derbi neće biti rovovska bitka, kao što to često bude u HNL-u. I jedni i drugi su izuzetno motivirani zabiti na Rujevici, jer samo trijumf ih zadržava u borbi s Hajdukom za titulu. Možemo očekivati igru otvorenog garda u nedjelju, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 1.82 u kladionici 22bet.

Mogao bi to biti dvoboj koji će krenuti oprezno, a onda se potpuno rasplamsati. Zato ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti kvotu 2.06.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.70, a u bet365 kladionici možete to i podebljati. Pa ćete dobiti 3.75 na okladu da Rijeka zabija u oba poluvremena, dok je za istu okladu kvota na Dinamo postavljena na 3.50.

Kladiti se možete i na kornere. Tečaj je čak 2.20 ako odigrate da će biti više od 9.5 kornera u ovoj utakmici, što definitivno možemo zamisliti ove nedjelje.

Tu su naravno i kombinacijske oklade u kladionici 20bet, namijenjene opreznijim igračima. Pa tako možete dobiti 1.97 na okladi dvoznak 1X na Rijeku uz više od 1.5 gola na utakmici, što je varijanta koju će dio igrača definitivno pokušati odigrati.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.85, što je uobičajena pojava u hrvatskim derbi utakmicama i lako bi se moglo ponoviti i u ovom žestokom okršaju Rijeke i Dinama na Rujevici…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top