Rijeka vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W L L D W
  • Rujevica
  • Početak: 10. travanj 20:00
Forma:
W W D W L
Rijeka
Više od 2.5 gola1.78
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Svoju petu međusobnu ovosezonsku utakmicu igraju ove nedjelje Rijeka i Dinamo, koja bi mogla biti jedna od ključnih za rasplet borbe za naslov prvaka u Prvoj HNL.

Rijeka predvođena trenerom Goranom Tomićem ugodno je iznenađenje i borit će se za titulu u finalu hrvatskog Kupa, 26. svibnja protiv Hajduka, u natjecanju u kojem je na impresivan način na Maksimiru izbacila upravo Dinamo.

Nema sumnje, Riječani su ove sezone odigrali mnoge dobre utakmice, no bilo je i katastrofalnih, uključujući nedavni poraz od Hrvatskog dragovoljca, koji im je potpuno poremetio planove. Međutim, do kraja sezone kod kuće igraju protiv svih rivala u borbi za titulu i ako pobijede u tim utakmicama, još uvijek mogu do drugog naslova u klupskoj povijesti.

Središnja figura u igri Rijeke ove sezone bio je Josip Drmić, strijelac 16 golova u domaćem prvenstvu, dok mu se u posljednje vrijeme priključuje Slovenac Haris Vučkić, koji je s dva gola potopio Istru prošlog vikenda i pomogao svojoj momčadi da se vrati na pravi kolosijek.

Rijeka ima ponešto problema s ozljedama, prije svega je izvan stroja Mihail Merkulov, strijelac pobjedničkog gola u polufinalu Kupa protiv Osijeka, a Domagoj Pavičić i Andrija Vukčević također nisu potpuno spremni. Ipak, Tomić ima na raspolaganju dovoljno kvalitete pa će sastav kojeg pošalje na teren sigurno imati potencijal zabijati golove.

A Dinamo je i dalje najjača momčad u Hrvatskoj, no ove sezone još je daleko od osiguranja naslova. Trener Željko Kopić toga je svjestan, jer čekaju ga još dva obračuna s Hajdukom i po jedan s Osijekom i Rijekom.

Za “modre” je važno što su zadržali Mislava Oršića tijekom zime, a nakon ispadanja od Seville u Europskoj ligi mogu se u potpunosti posvetiti Prvoj HNL.

U napadu Dinama ponovo igra sve bolje Komnen Andrić, a Bruno Petković definitivno nije u svojoj najboljoj formi, ali svojim potezima uvijek može riješiti utakmicu.

Što se ozljeda tiče, situacija je nešto bolja nego prije par tjedana pa Arijan Ademi opet konkurira za sastav, a blizu oporavka nakon operacije trbušnog zida je i Luka Ivanušec.

Okršaji Rijeke i Dinama ove sezone bili su izuzetno zanimljivi, a uz dva remija svatko je upisao i po jednu pobjedu, uz pregršt preokreta i golova. Zato na Rujevici očekujemo novu odličnu utakmicu, u kojoj pobjeda znači ostanak u borbi za titulu, a poraz značajno komplicira život ekipe koja ovdje ostane bez bodova…

Prethodni dvoboji:
30.01.22 Dinamo2:0Rijeka HNL
01.12.21 Dinamo1:3Rijeka HNK
16.10.21 Rijeka3:3Dinamo HNL
01.08.21 Dinamo3:3Rijeka HNL
09.05.21 Rijeka1:5Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Mihail Merkulov (ozljeda koljena), Andrija Vukčević (kontuzija).

Dinamo: Luka Ivanušec (trbušni zid).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatski derbiji znaju biti tvrdi, a baš takvih je bilo posljednjih nekoliko utakmica najjačih domaćih klubova. Ipak, ovaj put očekujemo otvoreniji nogomet i mnogo prilika za strijelce da pokažu svoju kvalitetu.

Rijeka i Dinamo ove sezone već dvaput su odigrali 3:3, a prema naprijed su obje momčadi definitivno bolje posložene nego prema nazad. Zato je naša glavna preporuka na ovu utakmicu oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.78 kojeg nudi 22bet.

Po istoj logici, isplati se odigrati i okladu oba tima daju gol, uz kvotu 1.75, a ako želite malo veću kvotu, Rabona nudi čak 3.00 da će Rijeka zabiti više od 1.5 gola, što se već triput dogodilo protiv Dinama ove sezone.

Ako pak vjerujete da Dinamo ima kvalitetu više, na pobjedu gostiju dobit ćete 1.85, a čak 2.56 u kladionici 20bet, ako odigrate pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola.

Za kraj, spomenimo i okladu na gol postignut u oba poluvremena, uz kvotu 1.70, što također djeluje izgledno, kad se sjetimo svih međusobnih utakmica ova dva kluba u posljednjih godinu dana, u kojima nije nedostajalo ni uzbuđenja ni pogodaka…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top