Manchester City vs. Liverpool – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W D D
  • Etihad Stadium
  • Početak: 10. travanj 17:30
Forma:
W W W W W
DOMAĆIN 2.08
Remi 3.71
GOST 3.44
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda nema u Europi jače utakmice od velikog derbija Premiershipu, u kojem će Manchester City i Liverpool u međusobnom obračunu odlučiti tko će s prednošću ući u završnicu prvenstva.

Momčad Pepa Guardiole uvjerljivo je vodila sredinom sezone, no nekoliko posrtaja dalo je priliku Liverpoolu da se približi, koji sada zaostaje samo bod za velikim suparnikom.

Ipak, Manchester City ima prednost domaćeg terena i može pred svojim navijačima učvrstiti vodstvo, no morat će odigrati besprijekornu utakmicu. Naravno, najviše će se očekivati od Kevina de Bruynea, koji napokon igra u kontinuitetu i treba bi svojim asistencijama i golovima napraviti prevagu u sredini terena, zajedno s Jackom Grealishem.

City je u utorak teško slomio Atletico u Ligi prvaka, ali dominirao je travnjakom i to želi ponoviti i u nedjelju. Puno će se očekivati od Bernarda Silve koji već ima 7 postignutih golova u Premiershipu ove sezone, dok će u ofenzivi glavni ulogu igrati Raheem Sterling i Riyad Mahrez, koji su dosad po 10 puta tresli mrežu protivnika ove sezone.

Guardiola neće moći računati na svog glavnog braniča Rubena Diasa, što je ozbiljan hendikep, ali pokušat će to nadoknaditi organiziranom igrom uz koju protivnik ne bi smio doći do izražaja, kroz 90 minuta utakmice.

Ipak, to neće biti jednostavno provesti protiv Liverpoola, koji igra fantastično u novoj kalendarskoj godini. Momčad Jürgena Kloppa ima u Premiershipu čak 10 uzastopnih pobjeda, a ako ostvari i ovu u derbiju, preuzet će vodstvo na ljestvici.

Liverpool svoju sjajnu formu duguje prije svega napadačkom dijelu momčadi, predvođenom Mohamedom Salahom koji je zabio dosad 20 golova u engleskom prvenstvu. Diogo Jota dodao je 14, a Sadio Mane 12, s čim se niti jedna druga ofenziva u ligi ne može mjeriti.

Veznja linija “Redsa” s Fabinhom i Jordanom Hendersonom također igra bolje ove sezone nego prošle, a najveći napredak ostvaren je u obrani, gdje je zagospodario oporavljeni Virgil van Dijk i stvari su odmah sjele na svoje mjesto.

Nakon frustrirajućeg prošlog proljeća, Klopp u ovom trenutku nema značajnih problema s ozljedama pa su svi važni igrači trenutno na raspolaganju njemačkom stručnjaku. No, unatoč tome neće mu biti jednostavno postaviti dobitnu formaciju na Etihadu, protiv momčadi koja je u jakih utakmica u Premiershipu ove sezone u pravilu dobro prolazila…

Prethodni dvoboji:
03.10.21 Liverpool2:2Manchester City PL
07.02.21 Liverpool1:4Manchester City PL
08.11.20 Manchester City1:1Liverpool PL
02.07.20 Manchester City4:0Liverpool PL
10.11.19 Liverpool3:1Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Dias R. (ozljeda bedra), Mendy B. (suspenzija), Palmer C. (ozljeda stopala).

Liverpool: nema značajnih izostanaka.

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Liverpool je možda u seriji od čak deset uzastopnih pobjeda u Premiershipu i djeluje moćno kao one sezone kada je napokon skinuo prokletstvo i osvojio titulu nakon tri desetljeća čekanja, no protiv Guardiolinog Cityja to ne mora ništa značiti.

Manchester City pokazao je da protiv najjačih engleskih suparnika igra najbolje i vjerujemo da će se to ponoviti i ove nedjelje. Zato je naša glavna preporuka pobjeda ManCityja, uz koeficijent 2.08 kojeg nudi kladionica 20bet.

Iako će se sigurno igrati čvrsto i paziti na rezultat, obje ekipe imaju iznimnu kvalitetu u ofenzivi pa će neki hrvatski kladitelji sigurno odigrati na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što ćete dobiti 1.72 u kladionici bet365.

A oni koji vjeruju da će City nametnuti tempo od prve minute i rano doći do prednosti koju će uspješno održati do samog kraja, uvijek mogu odigrati poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 3.10 koju nudi 22bet.

Spomenimo svakako i klađenje na strijelce, jer ćete na gol Raheema Sterlinga dobiti 3.10, a čak 8.00 ako prvi poentira na utakmici. Iste kvote su i na Kevinu de Bruyneu, dok ćete s druge strane uloviti na gol Mohameda Salaha 2.60.

Za kraj, tu je i oklada hoće li na utakmici biti penal ili isključenje, uz kvotu 2.32 koju nudi 22bet, a postaje dobitna ako se ostvari samo jedna od ove dvije opcije. Ista kladionica nudi vam koeficijent 1.49 da neće biti ni jednog i drugog, a ako padne autogol, koji sve češće pada u Europi, ulovit ćete koeficijent čak 7.00.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top