Real Madrid vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava španjolskog Superkupa

Forma:
D L W W W
  • King Fahd Stadium
  • Početak: 15. siječanj 20:00
Forma:
D W D D W
Real Madrid
Više od 2.5 gola1.72
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, španjolski Superkup u svom finalu ponudio nam je El Clasico, s Realom i Barcelonom koji će odmjeriti snage u Rijadu.

Real predvođen trenerom Carlom Ancelottijem već dugo je favorit u svim utakmicama protiv Barcelone, no to nije slučaj ovaj put, jer sportske kladionice odlučile su se malu prednost dati Kataloncima.

Rezultat je to slabih nastupa “kraljevskog kluba” posljednjih tjedana, koji je izgubio od Villarreala u La Ligi, da bi jedva protiv Valencije u srijedu boljim izvođenjem penala izborio mjesto u finalu Superkupa.

Madridski klub sada su pogodile i neke ozlijede pa neće moći računa na Aureliena Tchouaménija u veznoj liniji, a problema ima i David Alaba, no Ancelotti svejedno ima prilično respektabilan sastav na raspolaganju.

Kao i uvijek, Luka Modrić bit će zadužen za kreaciju igre u redovima Reala, dok će se u napadu sve vrtjeti oko Karima Benzeme, koji je u 2022. godini bio izuzetno raspoložen u svakoj važnoj utakmici i najzaslužniji je za osvajanje Lige prvaka.

Real ima još mnogo opasnih igrača u ofenzivi, poput Brazilaca Viniciusa Juniora i Rodryga, dok se kao ugodno otkriće pokazao i Urugvajac Federico Valverde, strijelac mnogih krasnih golova ove sezone.

Za Ancelottija najveći problem ostaje obrana, unatoč Thibautu Courtoisu među vratnicama, koja izgleda ranjivo u posljednje vrijeme, a sada je čeka okršaj s jednim od najboljih napada današnjice.

S druge strane, nije ni da Barcelona briljira na otvaranju 2023. godine pod vodstvom Xavija Hernandeza, no pobijedila je Atletico u gostima i ima prednost u španjolskom prvenstvu, a sada želi osvojiti i Superkup.

Barca se značajno ojačala kupovinom Roberta Lewandowskog, dok u svom napadu ima još pregršt opasnih igrača, od Raphinhe i Ousmanea Dembéléa do Ferrana Torresa i Memphisa Depaya pa Xavi zaista nema problema sastaviti momčad koja će biti u stanju poentirati.

U veznoj liniji pak Pedri i Gavi daju sigurnost cijeloj momčadi, a obrana predvođena Julesom Koundéom i Ronaldom Araujom sasvim je solidna ove sezone pa Realu neće biti lako obraniti naslov na stadionu King Fahd International, u utakmici koju će s velikim zanimanjem pratiti ljubitelji nogometa iz cijelog svijeta…

Prethodni dvoboji:
16.10.22 Real Madrid3:1Barcelona LL
24.07.22 Real Madrid0:1Barcelona PRI
20.03.22 Real Madrid0:4Barcelona LL
12.01.22 Barcelona2:3Real Madrid SUP
24.10.21 Barcelona1:2Real Madrid LL

Izostanci i ozljede:

Real Madrid: Alaba D. (ozljeda lista), Tchouameni A. (ozljeda lista).

Barcelona: nema značajnih izostanaka.

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da El Clasico nije tipični europski derbi, u kojem se igra čvrsti nogomet, a jedan potez odlučuje o pobjedniku. Dapače, utakmice Reala i Barcelone imaju povijest krcatu golovima i atraktivnim potezima, a isto očekujemo i ove nedjelje u Saudijskoj Arabiji, unatoč tome što ni jedni ni drugi nisu trenutno u top formi.

Svejedno, dojam je da oba španjolska velikana više problema imaju prema nazad, nego prema naprijed, zbog čega bi pogodaka trebalo biti u Rijadu, u finalu španjolskog Superkupa. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.72 kojeg nudi kladionica 20bet.

Za one koji favoriziraju Katalonce, kladionica 22bet nudi kombinacijsku okladu X2 na Barcelonu uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.86, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost. U bet365 se pak možete kladiti da Barca dobiva jedno od poluvremena, uz tečaj 1.80.

Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 2.04, što se obično događa u ovakvim derbijima, jednom kad se rasplamsa utakmica.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.05 na pogodak Roberta Lewandowskog, a 2.10 ako zabije Karim Benzema, što i nije tako malo, jer oni su najizgledniji strijelci u ovoj utakmici. Na gol Luke Modrića koeficijent je čak 7.50, koliko ćete dobiti i ako zabije mladi Pedri.

Za kraj, spomenimo još okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.62, što nije rijetkost u utakmicama Reala i Barcelone, a nikog ne bi iznenadio niti crveni karton, uz koeficijent 4.00, koji je uvijek moguć u utakmicama žestokih španjolskih rivala, čak i bez Sergija Ramosa na travnjaku…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top