RB Leipzig vs. Bayern – Tipovi za klađenje i najava Bundeslige

Forma:
L W L W D
  • Red Bull Arena
  • Početak: 11. rujan 18:30
Forma:
W W W W D
DOMAĆIN 2.94
Remi 3.80
GOST 2.22
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Tek su tri kola odigrana u Bundesligi, a pred nama je već jedan od najvećih derbija. Momčad Bayerna nakon reprezentativne stanke gostuje kod Leipziga, u dvoboju koji će nam pokazati jesu li Bavarci i ove sezone apsolutno nedodirljivi u njemačkom prvenstvu.

Leipzig je u posljednjih nekoliko sezona bio jedini ozbiljan protivnik ekipi iz Münchena i redovito završavao kao viceprvak, no u novoj sezoni nije sjajno startao. Porazi od Mainza i Wolfsburga gurnuli su “bikove” u donji dio ljestvice pa se sada moraju vaditi protiv najtežeg mogućeg protivnika.

A Bayern im je preoteo i nekoliko ključnih imena iz prošlosezonske momčadi. Trener Julian Nagelsmann preselio je na bavarsku klupu i sa sobom doveo Marcela Sabitzera, odličnog austrijskog veznjaka koji je posljednjih šest godina igrao za Leipzig.

Tako Leipzig oslabljen ulazi u derbi, s novim američkim trenerom Jesseom Marschom, ali i nekoliko zanimljivih igrača, dobro poznatih hrvatskoj javnosti. To su prije svega naš bek Joško Gvardiol, kao i bivši Dinamov španjolski ofenzivac Dani Olmo.

Klub u vlasništvu Dietricha Mateschitza ima još dvojicu opasnih igrača u napadu, Yussufa Poulsena i Andrea Silvu pa će pokušati golovima odgovoriti Bayernu koji sigurno ne dolazi braniti se u Leipzig.

A Bavarci su ovog ljeta djelovali impresivno kao i uvijek. Uvjerljivom 5:0 pobjedom protiv Herthe učvrstili su se na vrhu ljestvice uoči reprezentativne stanke i sada u rujnu namjeravaju ostati sami na vrhu.

Kao i obično, ključna je figura Robert Lewandowski, trenutno najubojitiji napadač na svijetu. Leon Goretzka i Joshua Kimmich trebali bi pomoći Poljaku da ponovo zabije, a tu su još Coman i Sané, kao dodatna prijetnja svakom protivniku.

U posljednjih 12 međusobnih dvoboja Bayern je izgubio od Leipziga samo jednom, a nije bilo ni mnogo remija. Priča je to koja se ponavlja u Bundesligi sa svakim protivnikom, jer Bavarci su klasa za sebe i izuzetno je teško protiv njih ostvariti pozitivan rezultat.

U svakom slučaju, Leipzig će se na Red Bull Areni pokušati trgnuti se i pokazati da definitivno spada u sam vrh elitnog njemačkog klupskog razreda. No, Bayern je i više od elite u Bundesligi pa će biti jako teško preoteti mu bodove, čak i u derbiju kojeg minhenske zvijezde igraju u gostima…

Prethodni dvoboji:
03.04.21 RB Leipzig0:1Bayern BUN
05.12.20 Bayern3:3RB Leipzig BUN
09.02.20 Bayern0:0RB Leipzig BUN
14.09.19 RB Leipzig1:1Bayern BUN
25.05.19 RB Leipzig0:3Bayern KUP

Izostanci i ozljede:

RB Leipzig: Angelino (ozljeda mišića), Halstenberg M. (ozljeda gležnja), Saracchi M. (ozljeda koljena).

Bayern: Davies A. (ozljeda koljena), Hernandez L. (ozljeda koljena), Müller T. (ozljeda bedra), Pavard B. (ozljeda gležnja), Roca M. (ozljeda gležnja), Sabitzer M. (ozljeda prepona), Tolisso C.(ozljeda lista), Upamecano D. (ozljeda mišića).

Bayern zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uz dužno poštovanje sjajnom radu zbog kojeg Leipzigu već godinama ostvaruje vrhunske nogometne rezultate, na početku nove sezone momčad ne djeluje impresivno, a u takvom izdanju teško je igrati protiv Bayerna.

Vjerujemo da će Bavarci biti ti koji će potvrditi svoj autoritet na travnjaku i upisati nova tri boda, dok će se Leipzig morati vaditi protiv slabijih protivnika u nastavku prvenstva. Dakle, naš prvi izbor za ovaj derbi je čista pobjeda Bayerna, uz koeficijent 2.22 kojeg nudi kladionica 22bet.

Ipak, ne vjerujemo niti da će RB Leipzig biti potpuno pregažen niti da ćemo gledati istinsku golijadu na Red Bull Areni. Zato je naša druga preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola, uz kvotu 1.72 koja djeluje primamljivo.

Uz to, svakako preporučujemo live klađenje u ovom derbiju, jer zasigurno će nam već uvodnih desetak minuta pokazati u kojem će smjeru ići utakmica.

Oklade na tko će zabiti sljedeći gol, ukupan broj golova pa i hendikep mogle bi biti unosne za one koji dobro razumiju nogomet, dok izgledno djeluje i oklada na još jedan gol u posljednjih dvadesetak minuta, što je sasvim realno kad Bayern igra svoje dvoboje…

RB Leipzig - Bayern Koeficijenti

22bet

2.22

Pobjeda Bayerna

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.72

Manje od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top