Rapid vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Europske lige

Forma:
D W L L D
  • Allianz Stadium
  • Početak: 21. listopad 18:45
Forma:
D W W W W
Rapid
Oba daju gol: Da1.67
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Točno 50 godina nakon posljednjih međusobnih okršaja, Rapid i Dinamo ponovo se sastaju u Beču, u trećem kolu grupne faze Europske lige.

Momčadi dočekuju ovaj dvoboj u različitom raspoloženju. Bečani još čekaju na prvi osvojeni bod i prvi postignuti pogodak, dok Dinamo ima poraz od West Hama na Maksimiru, ali i uvjerljivu 3:0 pobjedu protiv Genka u gostima i djeluje kao momčad koja bi morala nastaviti natjecanje u nokaut fazi.

Bit će to dvoboj u kojem Rapidu nedvojbeno samo pobjeda jamči uključenje u borbu za drugo mjesto, a trener Dietmar Kühbauer pokušat će probuditi momčad koja je sezonu započela iznimno loše, kako u Europi, tako i u austrijskom prvenstvu, gdje drži tek osmo mjesto, sa samo tri boda više od posljednjeg Tirola.

Ipak, Rapid nije neefikasna momčad kakva se katkad čini u Europi i može utrpati pregršt golova suparniku. Grčki napadač Taxiarchis Fountas zabio je već 5 golova ove sezone, a Marco Grüll 4 te ovaj dvojac predstavlja najveću opasnost za Dinamovu obranu. Radi se o prilično mladoj momčadi u kojoj nema velikih zvijezda, ali ima ponešto talenata, uključujući veznjaka s hrvatsko-austrijskom putovnicom, Roberta Ljubičića.

A Dinamo je s druge strane prodao ovog ljeta nekoliko bitnih nogometaša, no svejedno dobro gura i u Prvoj HNL i u Europskoj ligi pa u ovaj dvoboj ulazi s mnogo samopouzdanja.

Momčad je vrlo efikasna, ali obrana baš i ne briljira, čega je sigurno svjestan trener Damir Krznar. Čak i u 3:0 pobjedi protiv Genka domaćin je imao pregršt prilika kazniti pogreške “modrih” braniča, ali mreža je začudo ostala netaknuta.

Najviše pažnje u posljednje vrijeme izaziva Bruno Petković, koji je usavršio posebnu tehniku zaleta pri pucanju penala i zasad ga golmani ne mogu pročitati. Dvaput je zabio protiv Genka na taj način, a dvaput i u subotu protiv Rijeke, u remiju 3:3.

Krznar će morati odlučiti hoće li Petkoviću dodati Duju Čopa ili Komnena Andrića u ofenzivi, a tu je još nezaobilazni Mislav Oršić, prošlosezonski junak protiv Tottenhama koji se tek oporavlja od ozljede, te Luka Ivanušec, kao najveći talent u sredini terena.

Sve u svemu, Dinamo sigurno nije bez izgleda na Allianz stadionu u Beču, no Rapid ima svoje adute i Krznar će morati biti oprezan u pripremi utakmice, kako se ne bi morao vaditi dva tjedna kasnije na Maksimiru, kada je ponovo na rasporedu dvoboj istih suparnika…

Prethodni dvoboji:
03.11.71 Rapid2:2Dinamo EP
20.10.71 Dinamo0:0Rapid EP

Izostanci i ozljede:

Rapid: Dibon C. (ozljeda koljena), Schuster L. (ozljeda mišića), Strebinger R. (ozljeda mišića), Sulzbacher L. (ozljeda mišića).

Dinamo: Perić D. (ozljeda mišića), Arijan Ademi (ozljeda gležnja).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako prethodni rezultati znaju dati dobar okvir unutar kojeg se kladiti na određenu utakmicu, utakmice Rapida i Dinama ove sezone u Europskoj ligi mogu nas zavarati.

Niti u jednoj nije pao pogodak na obje strane, no prilika je bilo pregršt i zapravo nije trebalo tako završiti. Vjerujemo da će se to preokrenuti u ovom dvoboju i zato je naš prvi izbor oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.67, što znači da i jedni i drugi moraju zabiti tijekom 90 minuta utakmice.

Također smatramo da Dinamo ima i kvalitetu i europsko iskustvo na svojoj strani i da će znati ostati neporažen, čak i ako se nađe u rezultatskom minusu. Zbog toga je naša druga preporuka dvoznak X2 na Dinamo, uz kvotu 1.50.

Za one koji traže malo veću kvotu, tu je kombinacijska oklada na dvoznak Dinama uz više od 2.5 gola, na što kladionica 22bet nudi koeficijent čak 2.85. Za gol Brune Petkovića dobit ćete pak 2.75, a za dosuđeni penal 2.60.

Za kraj, spomenimo i mogućnost oklade na pogodak u zadnjih 20 minuta utakmice, pri live klađenju, na što se može uloviti koeficijent oko 2.00, a dobri su izgledi da će se ostvariti…

Rapid - Dinamo Koeficijenti

22bet

1.67

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.50

Dinamo X2

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top