PSG vs. Monaco – Tipovi za klađenje i najava Ligue 1

Forma:
W D D W L
  • Parc des Princes
  • Početak: 12. prosinac 20:45
Forma:
D W W D W
PSG
Oba daju gol: Da1.70
Monaco
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Jedan od najvećih derbija francuske Ligue 1 na rasporedu je ove nedjelje u Parizu, gdje će domaći PSG ugostiti Monaco, jednu od rijetkih momčadi koja mu je uspjela “ukrasti” naslov prvaka posljednjih godina.

Dogodilo se to 2017. godine, kada je Kylian Mbappé još bio član Monaca, a sada je prešao u redove ljutitog rivala i pokušat će s Paris Saint-Germainom zagorčati život bivšem klubu.

Parižani pod vodstvom Mauricija Pochettina nikog ne oduševljavaju ove sezone, iako su se pojačali Lionelom Messijem. No, prošli su bez problema grupnu fazu Lige prvaka, a u francuskom prvenstvu uvjerljivo vode, unatoč povremenim posrtajima.

Sada je na PSG-u potvrditi autoritet protiv momčadi s kojom je i prošle sezone vodila borbu za titulu, da bi na kraju Lille izašao kao pobjednik. A ne bi tako bilo da pariški klub nije izgubio obje utakmice protiv Monaca u prvenstvu i tako ostao bez ključnih bodova.

Pochettino u ovoj utakmici neće moći računati na Neymara koji je ozlijedio gležanj, no ima na raspolaganju moćnu momčad, u koju se polako vraća i oporavljeni Marco Verratti, a bit će zanimljivo vidjeti što može Georginio Wijnaldum, ljetno pojačanje iz Liverpoola, koji se nije u prvi mah snašao u Parizu, ali polako hvata konce.

A Monaco pod vodstvom Nike Kovača u novoj sezoni ne ponavlja dobre igre iz prošle, ali je trenutno u usponu. Momčad iz Kneževine uspješno je prošla grupnu fazu Europske lige, a u francuskom prvenstvu drži sedmo mjesto, no s realnim šansama ugurati se među vodeći trojac, koji će sljedeće sezone nastupati u Ligi prvaka.

Dobro igra Wissam Ben Yedder koji je zabio već 9 golova u domaćem prvenstvu, dok je Kovač uspio i oživjeti Kevina Vollanda, strijelca 4 pogotka, koji je u Francusku stigao iz Bundeslige.

Mladi Sofiane Diop također privlači pažnju svojim golovima ove sezone, a u momčadi je i Aurelien Tchouaméni, još jedan francuski talent kojem predviđaju veliku budućnost.

Ne zaboravimo ni dvojicu iskusnijih u sredini terena, Aleksandra Golovina i Gelsona Martinsa, koji mogu napraviti razliku na travnjaku i pokazali su se kao ozbiljan problem za PSG, u prethodnim međusobnim utakmicama.

U svakom slučaju, Monaco dolazi na Park Prinčeva s ambicijama napraviti nešto konkretno, no PSG ostaje u ulozi čvrstog favorita, u utakmici u kojoj golovi ne bi trebali izostati…

Prethodni dvoboji:
19.05.21 Monaco0:2PSG CDF
21.02.21 PSG0:2Monaco L1
20.11.20 Monaco3:2PSG L1
15.01.20 Monaco1:4PSG L1
12.01.20 PSG3:3Monaco L1

Izostanci i ozljede:

PSG:: Draxler J. (ozljeda mišića), Neymar (ozljeda gležnja), Ramos S. (ozljeda mišića).

Monaco: Badiashile B. (ozljeda mišića), Diatta K. (ozljeda mišića), Fabregas C. (ozljeda mišića), Nubel A.(ozljeda).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako se radi o jednom od najvećih francuskih derbija, ulozi u ovoj utakmici i nisu tako visoki, jer PSG gotovo da je već osigurao titulu, dok Monaco ima mnogo vremena popraviti svoju situaciju na ljestvici do kraja sezone.

Vjerujemo da će se igrati otvoreno i da neće biti kalkulacija, a obje momčadi bolje su prema naprijed nego u defenzivi, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.70.

Također, smatramo da će golovi padati i to njih mnogo ove nedjelje, na temelju svih faktora s kojima momčadi ulaze u ovaj dvoboj. Zato je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz primamljivi koeficijent 2.29.

Od ostalog, svakako je zanimljiva oklada na gol Kyliana Mbappéa, uz koeficijent 1.72, ali i čak 2.75 da će poentirati Wissam Ben Yedder.

Spomenimo za kraj i hendikep -1.5, odnosno pobjedu PSG-a s dva ili više razlike, uz koeficijent 2.20, što je svakako moguće, jer domaćin se itekako želi revanširati Monacu za neuspjehe iz prošle sezone…

PSG - Monaco Koeficijenti

22bet

1.70

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.29

Više od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top