Manchester City vs. Leeds – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W L W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 14. prosinac 21:00
Forma:
L D W D L
Manchester C.
Više od 3.5 gola1.93
Leeds
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sezona Premiershipa približava se svojoj sredini, a Manchester City napokon se dokopao vodećeg mjesta. Međutim, ako želi ostati ispred Liverpoola i Chelseaja, mora nastaviti pobjeđivati u vrijeme blagdana, počevši od ovog utorka i utakmice s Leedsom.

Momčad Pepa Guardiole po mnogima je glavni favorit za obranu naslova prvaka, no sezona bi mogla biti izuzetno neizvjesna, s tri fantastične momčadi u ravnopravnoj borbi za titulu.

Izuzetnu važnost imat će utakmice protiv osrednjih protivnika, u kojima je Manchester City imao već nekoliko neuspjeha, uključujući i poraz kod kuće od Crystal Palacea.

Ipak, dobra je vijest za nebesko plave oporavak od ozljede većine ključnih igrača. Još je samo Ferran Torres izvan stroja, od onih koji imaju mjesto u udarnih 11, ali za Guardiolu je najvažnije da se dobro osjeća Kevin de Bruyne i polako ulazi u kontinuitet, kao dirigent igre kluba iz Manchestera.

City je momčad koja rijetko ima kandidata za najboljeg strijelca sezone, jer igra izrazito momčadski, a tako je i ove sezone. No, veznjak Bernardo Silva ugodno je iznenadio i već ima 7 postignutih pogodaka, dok je Raheem Sterling zabio 4 puta.

Opasni su još Phil Foden, Riyad Mahrez i Rodri, dok brazilski napadač Gabriel Jesus tek treba doći u svoju najbolju formu u Premiershipu, jer više golova je dosad postigao u Ligi prvaka.

A Leeds United se prošle sezone napokon vratio među englesku elitu i bio ugodno iznenađenje tijekom jeseni i zime, da bi u nastavku pao, što se nastavlja i u novom izdanju Premiershipa.

Momčad koju već dugo vodi legendarni Marcelo Bielsa nalazi se u donjem dijelu ljestvice i mora biti oprezna ako ne želi završiti u borbi za opstanak do kraja sezone, jer momčadi poput Newcastlea i Watforda će se sigurno dići u mjesecima koji dolaze.

Argentinski stručnjak u svojim redovima ima jedno zvučno ime, Kalvina Phillipsa u sredini terena, koji se pokazao kao nogometaš vrhunske klase na Europskom prvenstvu prošlog ljeta, ali trenutno ima problema s ozljedom.

Za golove je pak zadužen Brazilac Raphinha koji ih je zabio 7 dosad u engleskom prvenstvu, no niti jedan od suigrača zasad nije ni približno toliko efikasan, što je problem za klub iz zapadnog Yorkshirea.

Još veći problem predstavlja obrana koja prima puno golova pa čak i kad napadači zabiju dvaput, svejedno Leeds izgubi utakmicu, kao za vikend protiv Chelseaja.

U svakom slučaju, gosti na Etihad dolaze pokazati da zaslužuju svoje mjesto u najvišem rangu engleskog nogometa, no izvući pozitivan rezultat protiv Cityja neće biti lako, jer radi se o moćnoj ekipi koja je u ovom doba prošle godine bila apsolutno nepobjediva, a odlično djeluje i sada…

Prethodni dvoboji:
10.04.21 Manchester City1:2Leeds PL
03.10.20 Leeds1:1Manchester City PL
17.02.13 Manchester City4:0Leeds FAC
22.03.04 Leeds2:1Manchester City PL
22.12.03 Manchester City1:1Leeds PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City:: Delap L. (ozljeda gležnja), Mendy B. (suspenzija), Torres F. (ozljeda stopala).

Leeds: Bamford P. (ozljeda mišića), Cooper L. (ozljeda bedra), Phillips K. (ozljeda bedra), Rodrigo (ozljeda Ahilove tetive).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Manchester City je apsolutni favorit u ovoj utakmici, no online kladionice na pobjedu “građana” već godina nude neisplative koeficijente, a tako je i ovaj put.

No, znamo da se Leeds voli nadigravati, a obrana mu ne ulijeva povjerenje pa možemo očekivati golijadu na Etihadu. Zato je naša prva preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz koeficijent 1.93.

Za City zabijaju različiti strijelci iz utakmice u utakmicu, a ovaj okršaj odlična je prilika za Gabriela Jesusa da zabije, uz koeficijent 2.00, što je i naša druga preporuka. Statistika Brazilca sigurno će se poboljšati u Premiershipu dok traje pauza u Ligi prvaka, počevši od ove utakmice.

Od ostalog, dosuđen penal uz koeficijent 2.25 vrlo je zanimljiva opcija, a nije nemoguć ni autogol, uz kvotu čak 7.00, što se sve češće događa u europskom nogometu.

Za kraj, spomenimo klađenje uživo, koje nudi dodatnu priliku za zaradu, dok je utakmica u tijeku. Gol u posljednjih 15 minuta, uz koeficijent oko 2.00, jedna je od oklada koju treba imati na oku, ovisno o kretanju rezultata…

Manchester City - Leeds Koeficijenti

22bet

1.93

Više od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.00

Gol Gabriela Jesusa

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top