Osijek vs. Rijeka – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W L W W W
  • Gradski vrt
  • Početak: 13. veljača 17:30
Forma:
W L W D W
DOMAĆIN 1.88
Remi 3.60
GOST 3.90
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uzbudljiva Prva HNL ovog vikenda nastavlja se još jednim derbijem, ovaj put između Osijeka i Rijeke, koji još uvijek sanjaju o osvajanju titule prvaka.

Osječani nikad dosad nisu uzeli naslov prvaka, a trener Nenad Bjelica nada se da će upravo on ispisati povijest, kao i kad je s Dinamom “prezimio” u Europi, nakon gotovo pola stoljeća međunarodnih neuspjeha kluba iz Maksimira.

No, Osijek je ipak momčad ograničenog budžeta i mogućnosti pa će Bjelici biti teško još jednom se proslaviti, iako je po mnogima trenutno najbolji trener u Prvoj HNL. Probleme potvrđuje i prodaja Petra Bočkaja u Dinamo tijekom zime, što je razljutilo navijače, a daroviti veznjak odmah se odlično uklopio među “modre” i nedostaje bivšem klubu.

U Osijeku su pokušali zamjenu pronaći u Miji Caktašu, bivšem kapetanu Hajduka koji je u prethodnom kolu poentirao protiv Hrvatskog dragovoljca i tako pokazao da nije još rekao svoju posljednju riječ u domaćem prvenstvu.

Bjelica na raspolaganju ima još nekoliko kvalitetnih igrača, prije svega Ramona Miereza u napadu te Ivana Fiolića i Laszla Kleinheislera u sredini terena. Među vratnice se pak vratio Ivica Ivušić koji ima reprezentativne kapacitete pa Osječani imaju razloga za optimizam uoči ovog derbija, u kojem će ih s tribina fanatično bodriti njihovi navijači.

A Rijeka je s druge strane briljirala u jesenskom dijelu sezone, izbacivši Dinamo iz Kupa. Trener Goran Tomić radi odličan posao na klupi kluba s Rujevice, no u nastavak sezone ekipa nije ušla na pravi način pa je glatko izgubila na Maksimiru i tako izazvala sumnje u svoje domete.

Riječani već godinama pokušavaju kupovati jeftino i prodavati skupo pa nijednom treneru nije lako raditi u takvim uvjetima, no svejedno se drži u vrhu ljestvice. Sjajan potez bilo je dovođenje Josipa Drmića u napad, koji je zabio već 14 golova ove sezone i bit će najveća prijetnja Osijeku ove subote.

Osim Drmića, sve bolje igra Robert Murić, koji je oživio svoju karijeru u riječkim redovima i pokazao zato su za njim jurili brojni veliki klubovi, još u juniorskim danima. A ganska pojačanja, Prince Ampem i Issah Abass također su zabili pregršt važnih golova, kao i Slovenac Haris Vučkič pa Tomić može reći da ima kvalitetna rješenja prema naprijed.

Na utakmicama Rijeke ove sezone pada pregršt golova, no u okršajima s Osijekom uvijek bude tvrdo pa je tako i posljednji dvoboj završio bez pogodaka na Rujevici. I ovaj put na Gradskom vrtu očekujemo taktičko nadmudrivanje dva trenera, a jedan potez mogao bi biti presudan i donijeti nekome važna tri boda u borbi za titulu…

Prethodni dvoboji:
08.12.21 Rijeka0:0Osijek HNL
15.08.21 Osijek1:0Rijeka HNL
25.04.21 Rijeka0:0Osijek HNL
03.03.21 Osijek1:2Rijeka HNK
21.02.21 Osijek2:0Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: nema značajnih ozljeda.

Rijeka: Iker Pozo (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Rijeka je možda ove sezone jedno od najugodnijih iznenađenja i već se proslavila nekim impresivnim pobjedama u domaćim derbijima, no vjerujemo da ovaj put prednost ima domaćin.

Unatoč prodaji Bočkaja, Osijek je uspio konsolidirati svoju momčad tijekom prijelaznog roka, a Bjelica ima sve što je potrebno da pobijedi Rijeku, koja pokazuje mnogo slabosti posljednjih tjedana. Zato je naša prva preporuka oklada na pobjedu Osijeka, uz koeficijent 1.88 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također vjerujemo da će se igrati oprezno i čvrsto, a odlučit će jedan ili dva poteza. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz istu kvotu 1.88.

Za one koji ganjanju velike kvote, tu je uvijek klađenje na točan rezultat, s rezultatom 1:0 kao jednom od najvjerojatnijih opcija, na koju ćete dobiti koeficijent 6.66.

A spomenimo onda i okladu oba zabijaju manje od 1.5 gola, uz koeficijent 2.45, što se dogodilo u zadnja tri okršaja ova dva hrvatska nogometna kluba…

Osijek - Rijeka Koeficijenti

22bet

1.88

Pobjeda Osijeka

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.88

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top