Nice vs. Paris Saint-Germain – Tipovi za klađenje i najava Ligue 1

Forma:
W D W L W
  • Allianz Riviera
  • Početak: 05. ožujak 21:00
Forma:
W L W W W
Nice
Dvoznak: 1X2.12
PSG
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U francuskoj Ligue 1 možda je pitanje prvaka riješeno, no na rasporedu je do kraja prvenstva još nekoliko uzbudljivih utakmica, od kojih prvu igraju ove subote Nice i Paris Saint-Germain, dva najveća rivala ove sezone.

Momčad Nice može biti izuzetno zadovoljna kako za nju prolazi ova sezona. Blizu je plasmanu u Ligu prvaka sljedeće jeseni, a pobjedom protiv Versaillesa je ušla u srijedu u finale francuskog Kupa, gdje će protiv Nantesa pokušati doći do vrijednog trofeja.

A što je najvažnije za klub s Azurne obale, ove sezone potpuno ravnopravno igra s PSG-om, daleko najjačom momčadi u Francuskoj. U prethodne dvije utakmice Parižani nisu uspjeli postići pogodak Nici, koja je u međusobnom okršaju prošla dalje u Kupu i tako potvrdila svoju kvalitetu.

Zasluge prije svega pripadaju francuskom trenerskom čudotvorcu, Christopheu Galtieru, koji je prošle sezone osvojio senzacionalnu titulu s Lilleom, da bi iznenada promijenio klub, no nastavio je u istom stilu.

Galtier je okupio solidnu družinu u Nici, u kojoj se ističe mladi Amine Gouiri, 22-godišnji napadač koji je zabio 10 golova u francuskom prvenstvu. Tu je još dobro nam poznati Danas Kasper Dolberg u ofenzivi, kao i Justin Kluivert, koji također prijete protivničkoj obrani.

Nije Kluivert jedino slavno prezime na travnjaku, jer u sredini terena igra Khephren Thuram-Ulien, sin Liliana koji se odlučio za sličnu poziciju poput oca. Ne smijemo zaboraviti ni legendarnog Brazilca Dantea u obrani, koji s 38 godina još uvijek na visokom nivou.

Paris Saint-Germain rado bi očitao lekciju momčadi koju još skupocjene zvijezde nisu uspjele pobijediti ove sezone, no u srijedu je na rasporedu veliki okršaj s Realom u Ligi prvaka i Maurizio Pochettino to mora imati na umu.

To znači da će morati poštedjeti neke od svojih zvijezda pa teško da ćemo vidjeti Neymara, Lionela Messija i Kyliana Mbappéa zajedno na travnjaku, pogotovo kad znamo da PSG ima čak 16 bodova prednosti ispred Nice na ljestvici.

Parižani također imaju ponešto problema s ozljedama u svim linijama pa će Pochettino morati pažljivo slagati sastav, kako ne bi opteretio načete igrače, a cilj mu je i izbjeći nove ozljede ključnih nogometaša.

U svakom slučaju, čeka nas uzbudljiv i vrlo zanimljiv dvoboj na stadionu Allianz Riviera, u koju gosti ulaze u ulozi favorita, no na travnjaku će to biti malo teže potvrditi…

Prethodni dvoboji:
31.01.22 PSG0:0Nice CDF
01.12.21 PSG0:0Nice L1
13.02.21 PSG2:1Nice L1
20.09.20 Nice0:3PSG L1
18.10.19 Nice1:4PSG L1

Izostanci i ozljede:

Nice: Amavi J. (ozljeda koljena), Atal Y. (ozljeda ključne kosti).

PSG: Hakimi A. (ozljeda bedra), Herrera A. (ozljeda mišića), Kurzawa L. (ozljeda leđa), Paredes L. (ozljeda prepona), Ramos S. (ozljeda lista).

PSG zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za online kladionice dvojbe nema. Unatoč uspjesima Nice u prethodnim dvobojima, proglasile su Paris Saint-Germain jasnim favoritom, no mi se s tim nikako ne slažemo.

Kad uzmemo u obzir utakmicu s Realom koja je sigurno u mislima pariških zvijezda, kao i stanje na ljestvici, jasno je da bi i bod zadovoljio goste u ovom susretu, dok će domaćin biti svakako motiviraniji težiti pobjedi. Zato je naša glavna preporuka dvoznak 1X na Nicu, uz koeficijent 2.12 kojeg nudi 22bet.

Od ostalog svakako ima smisla oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.26, kad znamo da su prethodna dva dvoboja ovih protivnika završila bez pogodaka.

Ne zaboravimo ni klađenje na strijelce. Na Aminea Gouirija dobit ćete 3.40 ako zabije, a 9.00 ako to bude prvi gol na utakmice. Znatno manje vas čeka ako odigrate na Kyliana Mbappéa i Lionela Messija, na kojima je koeficijent 1.90.

Za kraj, spomenimo i okladu na točan rezultat, najtežu za pogoditi. Ako odigrate na 0:0, isti ishod koji je viđen zadnja dva puta, dobit ćete koeficijent 15.00, dok ćete uzeti duplo manje, 7.50 ako se okladite na 1:1, što je po mnogim mišljenjima najizgledniji rezultat u ovom dvoboju…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top