Manchester C. vs. Manchester U. – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W L W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 06. ožujak 17:30
Forma:
D D W W D
Manchester C.
Poluvrijeme/kraj: 1/12.10
Manchester U.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Veliki derbi grada Manchestera ponovo je na rasporedu u Premiershipu, ovaj put s još većim ulogom nego tijekom jeseni. City i United odmjerit će snage ove nedjelje, a ni jednima ni drugima ne odgovara ništa osim pobjede.

Manchester City u posljednjem međusobnom dvoboju bio je apsolutno dominantan na Old Traffordu i pobijedio 2:0, u utakmici u kojoj domaćin nije uputio niti jedan udarac u okvir gola.

Trener Pep Guardiola nada se da će dominacija u posjedu lopte opet dati iste rezultate, jer pobjeda mu je itekako potrebna, kad znamo da Liverpool velikim koracima grabi prema vrhu i prijeti prelaskom u vodstvo na ljestvici.

City sljedećeg tjedna igra uzvrat osmine finala Lige prvaka, no tu je već sve riješeno protiv Sportinga pa će udarne snage biti usmjerene prema Unitedu. Stanje s ozljedama je dobro, a za Guardiolu je ključno da Kevin de Bruyne igra u kontinuitetu i radi razliku na travnjaku.

Nebesko plavi imaju još pregršt aduta s kojima mogu ugroziti gol protivnika, uključujući Bernarda Silvu koji se priključuje iz drugog plana, kao i opasnog Jacka Grealisha, koji je doveden kao najveće pojačanje prošlog ljeta.

A Manchester United nije napravio veliki pomak unaprijed u odnosu na atmosferu koja je klub okruživala uoči prethodnog dvoboja sa Cityjem. Ako ništa, sada više ne gubi od protivnika s dna ljestvice, ali remizira, što smanjuje klupske izglede za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Trener Ralf Rangnick nešto je bolje posložio svoju družinu od Solskjaera, ali i dalje to ne funkcionira u engleskom prvenstvu. No, gradski derbi prilika je dokazati da momčad ima potencijala, kao što je to napravio i Tottenham na istom stadionu prije nekoliko tjedana.

I dalje ostaje Cristiano Ronaldo kao glavna uzdanica crvenih, no Portugalac definitivno ne proživljava jednu od svojih najboljih sezona. Pomoć će dobiti u Bruni Fernandesu, svom sunarodnjaku i nadati se da će se još bar netko priključiti, od skupocjenih suigrača s kojima dijeli svlačionicu.

Igrači od kojih se definitivno traži iskorak svakako su Marcus Rashford i Paul Pogba, koji definitivno mogu bolje nego što trenutno igraju, a upitna ostaje i obrana predvođena Harryjem Maguireom, koja nije bila na visini zadatka ove sezone.

U svakom slučaju, čeka nas zanimljiv okršaj na Etihadu u nedjelju, u kojem Manchester City nikako ne smije dopustiti da mu se ponovi kiks kao protiv Spursa…

Prethodni dvoboji:
06.11.21 Manchester Utd0:2Manchester City PL
07.03.21 Manchester City0:2Manchester Utd PL
06.01.21 Manchester Utd0:2Manchester City EFL
12.12.20 Manchester Utd0:0Manchester City PL
08.03.20 Manchester Utd2:0Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Mendy B. (suspenzija), Palmer C. (ozljeda mišića).

Manchester United: Cavani E. (ozljeda prepona), Greenwood M. (suspenzija).

ManUtd ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Manchester City je klub na koji online kladionice nude niske koeficijente na pobjedu čak i u derbijima, što je slučaj i ove nedjelje.

Ipak, nakon apsolutne dominacije na Old Traffordu teško je očekivati išta drugo osim pobjede Guardiole i njegove družine, a pritisak na goste krenut će od samog početka. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.10, što znači da Manchester City mora voditi već nakon prvih 45 minuta i zatim očuvati prednost sve do kraja.

Zanimljiva oklada je svakako i oba tima NEĆE dati gol, uz kvotu 1.97, što je bio slučaj u zadnjih pet međusobnih susreta, a City će se potruditi još jednom ne dopustiti gostima da se razmašu.

Naravno, neki igrači odigrat će i hendikep -1.5 na City, u kvotu 2.16, odnosno na pobjedu domaćina dva ili više razlike.

Na gol Bernarda Silve dobit ćete 2.75, a ako zabije prvi na utakmici 7.00, dok je na Cristiana Ronalda 3.20, koji je najizgledniji strijelac u redovima gostima.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer dok je utakmica u tijeku bit će još lakše predvidjeti kako će se dalje razvijati. Tko će sljedeći zabiti gol oklada je koja u ovom trenutku izgleda primamljivo, u trenucima dok na ekranu gledate razvoj događaja i vidite tko dominira na travnjaku…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top