Newcastle vs. Norwich – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
L D D L D
  • St. James Park
  • Početak: 30. studeni 20:30
Forma:
D W W L L
DOMAĆIN 1.86
Remi 3.76
GOST 3.98
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Engleskoj su sve oči javnosti uprte u borbu za prvaka Premiershipa, no zanimljiva bitka vodi se i na samom dnu, s jednom od najvažnijih utakmica na rasporedu ovog utorka. Tada će na svom stadionu Newcastle United dočekati Norwich City, u utakmici koju domaćin nikako ne bi smio izgubiti.

Ono što se događa u Newcastleu pomalo je nevjerojatno. Naime, klub je početkom sezone dobio najbogatijeg vlasnika u engleskom nogometu, saudijskog princa Mohammeda bin Salmana, koji je stigao sa stotinama milijardi funti kapitala i željom pretvoriti momčad u ono što trenutno predstavlja Manchester City.

Međutim, umjesto euforije i samopouzdanja, ekipa se potpuno pogubila i trenutno drži posljednje mjesto na ljestvici, sa sve većim zaostatkom za klubovima koji su izvan zone relegacije. Zato je doveden novi trener Eddie Howe, koji bi se trebao pobrinuti za osiguranje opstanka, no zasad ni on nije uspio trgnuti uspavanu momčad.

Newcastle nije dobro kupovao ovog ljeta i očajnički čeka početak zimskog prijelaznog roka da to ispravi. Ipak, u svojim redovima ima nekoliko kvalitetnih igrača, od kojih izdvajamo francuskog krilnog napadača Allana Saint-Maximina, strijelca tri pogotka ove sezone u Premiershipu.

Tu je još jedan solidan ofenzivac, Callum Wilson koji je zabio 4 gola, dok zapaženu ulogu igra i Jonjo Shelvey, bivši nogometaš Liverpoola. No, najveći problem Newcastlea je zapravo obrana, koja je već uspjela primiti 29 golova u 13 utakmica i morat će se popraviti, ako klub želi i sljedeće sezone igrati u Premiershipu.

A s druge strane Norwich je već navikao na ispadanje i glavni je kandidat za posljednje mjesto i ove sezone. Momčad iz okruga Norfolk igra poput Fulhama, prvo na samom vrhu Championshipa pa sljedeće godine na dnu elitnog engleskog klupskog razreda.

Nakon katastrofalnog starta sezone i šest poraza u nizu, Norwich se malo trgnuo i s dvije pobjede preskočio Newcastle na ljestvici, no sada tu prednost mora obraniti protiv izravnog suparnika u borbi za opstanak.

Po običaju, mnogo će se očekivati od Tima Krula, nizozemskog golmana koji će sigurno imati posla, a na drugom kraju travnjaka operirat će Teemu Pukki, finski napadač koji polako izrasta u klupsku legendu.

Trener Dean Smith ima još manje uglednih i kvalitetnih igrača od domaćeg stručnjaka Howea pa će se morati uzdati u timsku igru, koja je dala ploda u nedavnim utakmicama protiv Brentforda i Southamptona.

U svakom slučaju, riječ je o klasičnom derbiju začelja u kojem na St. James Parku domaćin po svaku cijenu želi pobijediti, a gosti se ne znaju u potpunosti zatvoriti pa bismo mogli svjedočiti zanimljivoj akciji na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
07.08.21 Newcastle3:0Norwich PRI
01.02.20 Newcastle0:0Norwich PL
17.08.19 Norwich3:1Newcastle PL
14.02.17 Norwich2:2Newcastle CHA
28.09.16 Newcastle4:3Norwich CHA

Izostanci i ozljede:

Newcastle: Dummett P. (ozljeda lista).

Norwich: Zimmermann C. (ozljeda gležnja).

Newcastle zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda Newcastle predstavlja najveće razočaranje u Premiershipu ove sezone i nema još niti jednu ostvarenu pobjedu u 13 utakmica, ali svakoj crnoj seriji dođe kraj.

Momčad sa sjevera Engleske može bolje od onog što je dosad prikazivala i vjerujemo da će dvoboj protiv Norwicha biti početak boljih dana za “svrake”. Zato je naša glavna preporuka čista pobjeda Newcastlea, uz koeficijent 1.86 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također smatramo kako je riječ o suparnicima koji ne znaju kalkulirati, niti su im obrana jača strana, zbog čega je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola u ovoj utakmici, uz kvotu 1.82.

Za one hrabrije, tu je hendikep -1.5 na domaćina, uz koeficijent 3.26, što znači sa Newcastle mora pobijediti dva ili više razlike. A na gol Jonja Shelveya je čak 4.20, iako je bio vrlo blizu u subotu protiv Arsenala i mogao bi baš protiv Norwicha doći na svoje.

Za kraj, spomenimo koeficijent čak 6.00 da će netko dobiti crveni karton, što djeluje primamljivo, jer u derbijima začelja isključenja uopće nisu rijetkost…

Newcastle - Norwich Koeficijenti

22bet

1.86

Pobjeda Newcastlea

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.82

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top