Manchester United vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W D W D W
  • Old Trafford
  • Početak: 23. veljača 21:00
Forma:
W D W W W
Manchester U.
Prvo poluvrijeme: X2.26
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Europskoj ligi na rasporedu je ovog četvrtka novi okršaj nogometnih velikana, u kojem Manchester United na svom stadionu dočekuje Barcelonu.

Domaća momčad pod vodstvom trenera Erika ten Haga igra vrlo dobro u 2023. godini, što je pokazala i prva utakmica na stadionu Camp Nou, na kojem je Manchester United imao izglede čak i stići do pobjede.

Ipak, rezultat je trenutno 2:2 pa će proći dalje tko pobijedi u četvrtak u Manchesteru, a domaćin se nada da bi njegov izuzetno raspoloženi napadač Marcus Rashford mogao biti prevaga na travnjaku, jer zaista trpa golove iz utakmice u utakmicu.

Važan u redovima “crvenih vragova” svakako će biti i Bruno Fernandes, zadužen za asistencije, ali i golove, dok se doprinos prema naprijed još očekuje od Wouta Weghorsta, nedavno dovedenog iz Burnleyja.

Ten Hag ima ponešto problema s ozljedama, no pojačao se Marcelom Sabitzerom tijekom zime, dok u sredini gospodari Casemiro pa se očekuje dobra igra vezne linije domaćih, koja ima sve što je potrebno da se suprotstavi uglednom protivniku, u dijelu terena u kojem je najjači.

Za Manchester United najveći problem ostaje obrana, koja u svojim redovima ima Lisandra Martineza i Raphaela Varanea, no svejedno ponekad podbacuje što bi moglo biti kobno u jednoj ovako velikoj utakmici.

S druge strane, ova uzvratna utakmica nije mogla doći u lošije vrijeme za momčad Xavija Hernandeza, koja u novoj kalendarskoj godini još ne zna za poraz.

Naime, ozlijedio se mladi Pedri, najvažniji igrač sredine terena, a zbog kartona je suspendiran i Gavi pa će gostujući trener morati potražiti alternativna rješenja. Tu bi do izražaja mogao doći Frenkie de Jong, koji nikako da opravda uloženi novac u njega, a priliku pokazati se trebao bi dobiti i Franck Kessié, najbolji veznjak Milana koji se nije naigrao otkad je stigao u Barcelonu.

U napadu pak Barcelona ima Roberta Lewandowskog, kao i Raphinhu i Ferrana Torresa pa će sigurno imati svoje prilike za postići pogodak na stadionu Old Traffordu, no pitanje pobjednika ostaje potpuno otvoreno…

Prethodni dvoboji:
16.02.23 Barcelona2:2Manchester United EL
16.04.19 Barcelona3:0Manchester United LP
10.04.19 Manchester United0:1Barcelona LP
27.07.17 Barcelona1:0Manchester United ICC
25.07.15 Barcelona1:3Manchester United ICC

Izostanci i ozljede:

Manchester United: Antony (ozljeda mišića), Eriksen C. (ozljeda gležnja), Maguire H. (ozljeda koljena), Martial A. (ozljeda mišića), Van de Beek D. (ozljeda koljena).

Barcelona: Dembele O. (ozljeda mišića), Pedri (ozljeda bedra), Gavi (kartoni).

ManUtd zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pomalo iznenađujuće, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Manchester United favoritom u ovom dvoboju, iako gostujuća momčad bilježi samo uspjehe u 2023. godini.

Mi ne ulazimo u prognozu pobjednika, ali vjerujemo da će uzvratni dvoboj biti puno tvrđi od prve utakmice, jer svaka pogreška može biti kobna pa će se igrati opreznije. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.26 u kladionici 20bet.

Od ostalog, budući da je ulog na terenu velik djeluje zanimljivo i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 2.00 u kladionici 22bet, dok je kvota postavljena na 2.08 da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, što možemo zamisliti u ovom dvoboju, unatoč sjajnim napadačima u obje momčadi.

Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.03, a neki će se odlučiti kladiti i na manje od 4.5 kartona na utakmici, uz koeficijent 1.84, što bi se trebalo ostvariti u dvoboju momčadi koje nisu poznate po grubostima.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, bet365 nudi 2.30 na pogodak Marcusa Rashforda, a isto ćete dobiti i ako se kladite na gol Roberta Lewandowskog, što su i najizgledniji strijelci na ovoj utakmici. Na Brunu Fernandesa dobit ćete pak 3.40, a na Raphinhu čak 5.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.60, što nije rijetkost kad igraju Manchester United i Barcelona, dok nikog ne bi iznenadio čak ni autogol, uz kvotu 8.00, koji sve češće pada čak i u okršajima najjačih nogometnih klubova…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top