Manchester United vs. Arsenal – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D W L L D
  • Old Trafford
  • Početak: 02. prosinac 21:15
Forma:
W L W W W
DOMAĆIN 1.98
Remi 3.70
GOST 3.58
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Manchester United ovog četvrtka završava svoju izuzetno tešku seriju utakmica u Premiershipu. Nakon što je u prethodnih mjesec i pol igrao s Leicesterom, Liverpoolom, Tottenhamom, Manchester Cityjem i Chelseajem, ugostit će u 14. kolu Arsenal i pokušati izboriti pozitivan rezultat na svom stadionu.

Bilo je to razdoblje koje navijači “crvenih vragova” neće pamtiti po dobrome, a Ole Gunnar Solskjær je neuspjehe platio gubitkom posla. Manchester United pobijedio je samo Tottenham, a osim niza teških poraza u derbijima, tome je dodao i debakl kod Watforda, zbog čega je pao na osmo mjesto ljestvice.

Ipak, remi kod vodećeg Chelseaja u prethodnom kolu najavio je bolje dane za slavni klub, koji zaostaje za Arsenalom pet bodova i mora ostvariti pozitivan rezultat u svojem posljednjem velikom derbiju u ovom kalendarskoj godini.

Naravno, Ralf Rangnick uzdat će se prije svega u svoju najveću zvijezdu Cristiana Ronalda, koji je sigurno sretan nakon što je Michael Carrick prepustio mjesto na klupi njemačkom stručnjaku, jer je privremeni trener Portugalca ostavio na klupi na početku dvoboja s Chelseajem.

Nakon očajnog starta sezone, Jadon Sancho postignutim golom u nedjelju također je digao svoje samopouzdanje, a ostaje vidjeti mogu li proigrati Bruno Fernandes i Marcus Rashford, koji nisu pružili svoju najbolju igru u prethodnim utakmicama.

A Arsenal je počeo sezonu kao posljednji na ljestvici nakon tri odigrana kola, no Mikel Arteta još jednom je uspio probuditi momčad i trenutno iz nje izvlači apsolutni maksimum.

Čini se da “topnici” ovaj put namjeravaju izboriti mjesto u Europi i čak ciljaju Ligu prvaka, koja je godinama za njih bila nedostižna. Napokon su i ispred Tottenhama kojem su predugo gledali u leđa, a Manchester United također kaska za klubom iz sjevernog Londona, koji će pod svaku cijenu pokušati sačuvati svoju bodovnu prednost na teškom gostovanju.

U redovima Arsenala vrijedi ove sezone izdvojiti mladog Emila Smith-Rowea koji odlično igra na lijevoj strani i zabio je 4 gola u Premiershipu, dok je toliko puta zabio i Pierre-Emerick Aubameyang, no definitivno nije u životnoj formi.

Arteta na raspolaganju ima još četiri zanimljiva igrača prema naprijed, a to su Bukayo Saka na desnoj strani te Martin Ødegaard i Thomas Partey u sredini, dok u napadu može biti koristan i Brazilac Gabriel Martinelli.

Obrana gostiju slabija je strana momčadi, a istih problema ima i domaćin. Međutim, derbiji Manchester Uniteda i Arsenala oduvijek su bili tvrdi pa ne možemo biti sigurni u golijadu na Old Traffordu, no svakako nas čeka zanimljiv dvoboj, klubova koji su se u prošlosti međusobno borili za titulu prvaka, a sada bi i jedni i drugi bili sretni da osvoje četvrto mjesto i sljedeće sezone igraju među europskom elitom…

Prethodni dvoboji:
30.01.21 Arsenal0:0Manchester Utd PL
01.11.20 Manchester Utd0:1Arsenal PL
01.01.20 Arsenal2:0Manchester Utd PL
30.09.19 Manchester Utd1:1Arsenal PL
10.03.19 Arsenal2:0Manchester Utd PL

Izostanci i ozljede:

Manchester United: Pogba P. (ozljeda bedra), Varane R. (ozljeda mišića).

Arsenal: Kolašinac S. (ozljeda gležnja), Xhaka G. (ozljeda koljena).

Manchester U. zabija 1 ili 2 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što smo uspješno prognozirali ishod dvoboja u nedjelju, između Chelseaja i Manchester Uniteda, čini se da “crveni vragovi” napokon prestaju za nas biti nerješiva enigma.

No, opet ćemo biti hrabri i preporučiti okladu koja nije u skladu s ljestvicom Premiershipa, kao ni rezultatima u mjesecu studenom. Vjerujemo da u momčadi domaćih ima više kvalitetnih igrača koje će Rangnick uspjeti trgnuti pa je naša prva preporuka pobjeda Manchester Uniteda, uz koeficijent 1.98 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također smatramo da bi utakmica mogla biti izuzetno tvrda, kao i prethodnih pet međusobnih dvoboja pa je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.07.

Od ostalog, istina je da Cristiano Ronaldo nije puno napravio u Premiershipu ove sezone, no motiviran je i ima kvalitetu pa se 1.91 na pogodak Ronalda čini kao dobar izbor, a dosuđeni penal uz kvotu 2.64 uvijek je opcija kad igra Manchester United.

Za kraj, spomenimo koeficijent čak 4.90 koji ćete uloviti ako odigrate kombinacijsku okladu od naša dva prijedloga, a to je pobjeda Manchester Uniteda uz manje od 2.5 gola, što itekako možemo zamisliti u ovoj utakmici…

Manchester U. - Arsenal Koeficijenti

22bet

1.98

Pobjeda ManUtda

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.07

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top