Manchester City vs. West Ham – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 19. svibanj 17:00
Forma:
W L D L D
Manchester C.
Manje od 3.5 gola2.50
West Ham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleski Premiership završava svoju sezonu ove nedjelje, a ključna utakmica igra se na Etihadu, gdje će snage odmjeriti Manchester City i West Ham.

Domaća momčad traži pod Pepom Guardiolom pobjedu koja bi joj donijela četvrti uzastopni naslov prvaka Engleske. Manchester City u toj se poziciji našao nakon velike serije trijumfa i sada mu preostaje dovršiti posao pred svojim navijačima.

No, pokazalo se u vrhunskom nogometu da nije tako jednostavno doći do ključnog trijumfa u posljednjem kolu. Sjetimo se samo Borussije Dortmund prošle sezone. Zato Manchester City mora biti oprezan, a od najboljeg strijelca lige Erlinga Haalanda očekuju se golovi koji bi sve riješili u ovoj utakmici.

Osim Haalanda, sjajno u posljednje vrijeme igra i naš Joško Gvardiol, strijelac čak dva gola protiv Fulhama prošlog vikenda. Hrvatski branič odlično se snalazi na lijevoj strani, a sve veću minutažu u sredini terena dobiva i Mateo Kovačić.

S obzirom na to da je Kevin de Bruyne ozlijeđen, Kovačića bismo trebali vidjeti na travnjaku u nedjelju. Prostor će svakako dobiti i Phil Foden iza kojeg je sjajno proljeće, a pogotku se nada i Bernardo Silva.

Što se pak obrane domaćih tiče, tu i dalje vlada moćni Ruben Dias, a umjesto ozlijeđenog Edersona među vratnicama bi se ponovo trebao pojaviti Stefan Ortega Moreno.

S druge strane, West Ham pod Davidom Moyesom neće ovu sezonu pamtiti po velikim uspjesima. Nije uspio ponoviti europski podvig od prošle sezone, kada je osvojio Konferencijsku ligu. No, svejedno ostaje tvrd orah svima u engleskom prvenstvu i neće se samo tako predati u ovom okršaju.

Uostalom, “čekićari” u svojim redovima imaju sjajnog Jarroda Bowena, vrlo opasnog pred suparničkim golom. Michail Antonio podigao je pak formu tijekom proljeća, a tu je i Mohammed Kudus, brzonogi dribler koji može napraviti nered suparniku.

Dodajmo još da se Lucas Paqueta oporavio i kandidira za nastup, a među vratnicama odličan posao odrađuje Alphonse Areola pa je sasvim jasno da West Ham nije najlakši mogući protivnik kojeg je u posljednjem kolu mogao izvući Manchester City…

Prethodni dvoboji:
16.09.23 West Ham1:3Manchester City PL
03.05.23 Manchester City3:0West Ham PL
07.08.22 West Ham0:2Manchester City PL
15.05.22 West Ham2:2Manchester City PL
28.11.21 Manchester City2:1West Ham PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda gležnja), Ederson (ozljeda oka).

West Ham: Phillips K. (ozljeda mišića).

West Ham ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, kladionice u Hrvatskoj proglasile su u ovoj utakmici Manchester City tolikim favoritom da se definitivno ne isplati tipovati na čistu jedinicu.

Mi pak smatramo da će se igrati puno opreznije nego što je to inače slučaj u Engleskoj. Ulog je ogroman i možemo očekivati rovovsku bitku na travnjaku, u kojoj domaćinu nije najvažnija stvar napuniti mrežu suparnika do vrha. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola na utakmici, što ide uz koeficijent 2.50 u kladionici 20bet.

Zanimljivo svakako djeluje i oklada koju nudi kladionica 22bet, da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 1.87. To je scenarij koji nikog ne bi iznenadio u ovom dvoboju.

Ako pak želite pod svaku cijenu tipovati na domaćina, bet365 kladionica vam nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada da Manchester City pobjeđuje bez primljenog pogotka, uz kvotu 1.90, dok ćete dobiti 1.80 ako odigrate da Manchester City pobjeđuje u oba poluvremena.

Ima definitivno smisla igrati i na kartone. Naime, dostupna je kvota 1.80 na više od 2.5 kartona na utakmici, što bi se itekako moglo dogoditi, pogotovo ako dvoboj krene u neželjenom smjeru za domaćina.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kvota je tek 1.40 na Erlinga Haalanda. No, dobit ćete 3.20 ako odigrate da će zabiti prvi gol na utakmici. Na Phila Fodena koeficijent je 2.10, a na Joška Gvardiola možete dobiti 4.50. S druge strane, na Jarroda Bowena tečaj je 5.50, najizglednijeg gostujućeg strijelca.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.50, što je svakako jedan od načina na koji bi Manchester City mogao slomiti svog suparnika…

U kladionici bet365 igrač ima pravo na 50 € bonusa i pregršt besplatnih oklada namijenjenih Premiershipu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top