Manchester City vs. Chelsea – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 15. siječanj 13:30
Forma:
W W W D D
Manchester C.
Dvoznak: 2X2.27
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dan koji bio u potpunosti mogao odlučiti ovosezonsko izdanje Premiershipa. Naime, u velikom derbiju Manchester City ugostit će na svom stadionu Chelsea, a pobjedom bi napravio ogroman korak prema osvajanju naslova prvaka.

Momčad Pepa Guardiole igra fenomenalno u posljednje vrijeme. U engleskom prvenstvu je u seriji od 11 uzastopnih pobjeda, što je bilo previše za najbliže rivale tijekom prosinca pa sada ima izdašnih 10 bodova prednosti na vrhu ljestvice.

Zašto je City tako dominantan? Zbog smislenog i dobro organiziranog nogometa, ali i vrhunskih nogometaša na svakoj poziciji, koje predvodi dirigent Kevin de Bruyne u sredini terena, dok se iz drugog plana sjajno ubacuje i Bernardo Silva.

Nebesko plavi iz Manchestera ove sezone nemaju izrazitog strijelca, ali prijete iz svih pozicija i trpaju pregršt golova. Uvijek može zabiti Raheem Sterling, ali i Phil Foden ili Riyad Mahrez, dok prijetnju predstavlja i skupocjeni Jack Grealish, doveden prošlog ljeta.

Manchester City gotovo da nema slabih točaka, a u posljednje vrijeme nema ni problema s ozljedama pa će Guardiola moći poslati na teren svoju udarnu momčad, u želji osvojiti tri boda koja bi ga riješila svih briga u Premiershipu.

A Chelsea je prošao krizu prošli mjesec, no sada ponovo izgleda odlično na travnjaku. Pokazale su to i dvije utakmice protiv Tottenhama u Liga kupu, kroz koje se bez primljenog gola probio do finala.

Momčad Thomasa Tuchela osvojila je prošle sezone Ligu prvaka i obožava velike utakmice, a upravo jedna takva igrat će se ove subote u Manchesteru.

Njemački stručnjak uspio je izgladiti nesporazume s Romeluom Lukakuom, što je odlična vijest pa bismo belgijskog napadača mogli vidjeti na travnjaku. A sjajno u posljednje vrijeme igra i Christian Pulišić, američki ofenzivac koji sve češće pravi razliku na terenu.

Tuchel bi priliku mogao dati i našem Mateu Kovačiću, barem u nekoj fazi ove utakmice, a najveća briga treneru Chelseaja problem je s ozljedom Reecea Jamesa, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u momčadi ove sezone.

Ipak, Chelsea ima pregršt kvalitetnih rješenja u svojoj momčadi, isto kao i Manchester City pa na Etihadu možemo očekivati žestoku i ravnopravnu utakmicu, u kojoj će i jedni i drugi tražiti pobjedu, a za domaćina ni osvojeni bod ne bi bio tragedija…

Prethodni dvoboji:
25.09.21 Chelsea0:1Manchester City PL
29.05.21 Manchester City0:1Chelsea LP
08.05.21 Manchester City1:2Chelsea PL
17.04.21 Chelsea1:0Manchester City FAC
03.01.21 Chelsea1:3Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Delap L. (ozljeda gležnja), Mendy B. (suspenzija), Zinchenko O.(bolest).

Chelsea: Chalobah T. (ozljeda bedra), Chilwell B. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda bedra), Mendy E. (reprezentacija).

ManCity zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to već postao običaj, online kladionice proglasile su Manchester City apsolutnim favoritom u ovom derbiju, što zbog odlične serije rezultata, što zbog osvojenog naslova prošle sezone.

Ipak, mi vjerujemo da ova momčad Chelseaja ima pobjednički mentalitet i u subotu će namučiti “građane”. Zato je naša prva preporuka dvoznak X2 na Chelsea, uz koeficijent 2.27 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također, sigurni smo da Chelsea neće dopustiti da ga City natrpa, kao što je bio slučaj s nekim nedavnim protivnicima. Zato je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.02.

Uz to, spomenimo da je koeficijent na gol Lukakua velikih 2.62, dok ćete za dosuđeni penal dobiti 2.64, a autogol čak 8.00.

Ne zaboravimo ni klađenje uživo, jer kad utakmica počne bit će značajno lakše procijeniti na koju će stranu ovaj dvoboj otići. A odluka o pobjedniku mogla bi pasti u posljednjih dvadesetak minuta, zbog čega je dobar izbor oklada da će pasti još jedan gol u tom razdoblju, na što najdarežljiviji priređivači igara na sreću daju koeficijent oko 2.00, ovisno o kretanju rezultata…

Manchester C. - Chelsea Koeficijenti

22bet

2.27

Chelsea X2

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.02

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top