Atalanta vs. Inter – Tipovi za klađenje i najava Serie A

Forma:
W W D L W
  • Gewiss Stadium
  • Početak: 16. siječanj 20:45
Forma:
D W W W W
DOMAĆIN 2.93
Remi 3.68
GOST 2.27
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što smo tijekom tjedna uživali u dvobojima talijanskog Kupa i Superkupa, ovog vikenda na scenu se vraća Serie A, uzbudljivim derbijem Atalante i Intera, koji će se ove nedjelje igrati u Bergamu.

Domaćin se učvrstio među liderima talijanskog prvenstva, unatoč ograničenom budžetu u odnosu na izravne konkurente, kao i manje trofeja u vitrinama. No, dok Gian Piero Gasperini vodi Atalantu, čini se da će uvijek biti blizu vrhu ljestvice.

Atalanta je u ovu sezonu Serie A ušla nešto rezerviranije, no polako diže formu i igra sve bolje, uoči ključnih utakmica ovog proljeća. Može se pohvaliti pobjedom protiv Juventusa u gostima, a nije izgubila niti protiv Intera, u prvom međusobnom dvoboju u rujnu.

U redovima Atalante ističe se Duván Zapata, koji je zabio 9 pogodaka, no nije fizički spreman i Gasperini će morati potražiti alternative u napadu. Luis Muriel jedna je od opcija, kao i Aleksej Mirančuk, no prava opasnost za protivnički gol zapravo prijeti iz prvog plana.

Najugodnije iznenađenje sezone svakako je naš veznjak Mario Pašalić, koji je utrpao već 8 golova u talijanskom prvenstvu i tako se nametnuo treneru, dok je solidan i Ruslan Malinovskij na desnoj strani, strijelac 5 pogodaka.

Atalanta je momčad koja je u stanju utrpati puno golova protivniku ako joj dopustite da se razmaše, što je osjetio Udinese u prethodnoj utakmici, kada mu je momčad iz Bergama utrpala šest komada.

A Inter ipak nije Udinese i imat će plavo-crni puno više posla protiv momčadi koja na San Siru nastupa u vrlo sličnom kompletu dresova.

Milanski klub aktualni je prvak Italije i u fantastičnoj je seriji od 8 uzastopnih pobjeda, što je momčad Simonea Inzaghija vratilo na vrh ljestvice. Ipak, pratitelji ne zaostaju mnogo pa “nerazzuri” moraju nastaviti pobjeđivati, čak i na teškim gostovanjima poput ovog kod Atalante.

U momčadi Intera odlično funkcionira napadački dvojac kojeg čine Lautaro Martinez, strijelac 11 golova i Edin Džeko, koji je ove sezone poentirao 8 puta.

Treba obavezno spomenuti Hakana Çalhanoğlua, koji je stigao tijekom ljeta iz gradskog rivala Milana i odmah se odlično uklopio u sredini travnjaka, gdje uspješno surađuje s Marcelom Brozovićem, još jednim neizostavnim prvotimcem.

Inter ove sezone nije uvijek pobjeđivao u derbijima i to je jedina slabost koju Inzaghijeva momčad pokazuje. No, na Gewiss stadionu gosti definitivno dolaze po pobjedu, u utakmici u kojoj golovi nikako ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
25.09.21 Inter2:2Atalanta SA
08.03.21 Atalanta1:0Inter SA
08.11.20 Inter1:1Atalanta SA
01.08.20 Inter0:2Atalanta SA
11.01.20 Atalanta1:1Inter SA

Izostanci i ozljede:

Atalanta: Gosens R. (ozljeda mišića), Zapata D. (ozljeda prepona).

Inter: Cordaz A. (bolest), Satriano M. (bolest).

Inter zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Inter je klub na koji smo se ove sezone gotovo uvijek mogli osloniti, kad je u pitanju klađenje na nogomet, a to bi se trebalo nastaviti i u novoj kalendarskoj godini.

Što zbog kvalitete, što zbog boljeg stanja s ozljedama, Inter na gostovanje u Bergamo dolazi kao favorit, a mi vjerujemo da će to i opravdati na travnjaku. Zato je naša prva preporuka pobjeda Intera, uz primamljivi koeficijent 2.27.

Također smo sigurni da se neće mnogo taktizirati u ovom susretu, jer i jedni i drugi su dokazali da im je napad kvalitetniji od obrane. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz koeficijent 2.50.

Od ostalog, izdvajamo vrlo nizak koeficijent 2.08 da će biti dosuđen penal, od kojeg je bolja odluka igrati 3.10 na gol Çalhanoğlua, koji ih izvodi u redovima Intera.

Na gol postignut u oba poluvremena dobit ćete 1.59, što je izgledno, a smiješi vam se ogromnih 5.40 ako odigrate kombinacijsku okladu naša dva prijedloga, pobjedu Intera uz više od 3.5 gola.

Za kraj, spomenimo 3.40 na crveni karton, kao i 7.50 na autogol, što su još dva događaja koji bi se lako mogli dogoditi u ovako otvorenoj i žestokoj derbi utakmici…

Atalanta - Inter Koeficijenti

22bet

2.27

Pobjeda Intera

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.50

Više od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top