Brighton vs. Chelsea – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D D W D W
  • Amex Stadium
  • Početak: 18. siječanj 21:00
Forma:
L W W W D
DOMAĆIN 4.92
Remi 3.72
GOST 1.71
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon velikog derbija za vikend, Chelsea je ovog utorka pred novim izazovom u Premiershipu. Gostuje kod Brightona, jednog od najugodnijih iznenađenja ove sezone, u dvoboju koji će pokazati gubi li momčad sa Stamford Bridgea dah ili ne.

Brighton je odlično otvorio ovu sezonu i bio u samom vrhu ljestvice sve do rujna, a dobro se držao i tijekom jeseni. Može se pohvaliti da nije izgubio ni od Arsenala ni od Liverpoola, a potkraj prosinca po prvi je put odmjerio snage s Chelseajem i izvukao 1:1 u gostima.

Nema sumnje, trener Graham Potter odrađuje zaista dobar posao, s momčadi u kojoj ima nekoliko zvučnih imena, kao što je Danny Welbeck u napadu, ali i opasni Belgijac Leandro Trossard.

U momčadi je i francuski ofenzivac Neil Maupay, strijelac 7 golova u Premiershipu ove sezone, a dobro igra i argentinski veznjak Alexis Mac Allister. No, Brighton se prije svega uzdaje u svoj organizirani nogomet, kojim čuva vlastitu mrežu i smisleno izlazi pred protivnički gol, kao što će biti i ovog utorka.

Chelsea s druge strane dolazi razočaran nakon poraza od Manchester Cityja u subotu, u tijesnoj utakmici u kojoj su plavi iz Londona kasno primili pogodak i više se od toga nisu uspjeli oporaviti.

Izgledi da će Thomas Tuchel i njegovi igrači osvojiti Premiership sada su gotovo nikakvi, no ako žele obraniti naslov u Ligi prvaka, moraju se trgnuti što prije i doći u pravu formu.

Zato je utakmica protiv Brightona odlična prilika za zvijezde Chelseaja da pokažu što znaju, prije svega Romelua Lukakua koji je ove sezone zabio znatno manje golova nego što se to od njega očekivalo.

U ovoj utakmici minutažu će sigurno dobiti i naš Mateo Kovačić, dok bi na desnoj strani trebao zaigrati Callum Hudson-Odoi, veliki talent koji tek treba pokazati svoj puni potencijal.

Chelseaju će svakako nedostajati ozlijeđeni Reece James, koji je bio jedan od najboljih igrača londonskog kluba u Premiershipu ove sezone, a fali i drugi ofenzivni bek Ben Chilwell, no kadar je širok i postoji adekvatna zamjena za svakog.

U svakom slučaju, čeka nas vrlo zanimljiva utakmica na Amex stadionu u Brightonu, gdje bi domaćin bio zadovoljan i osvojenim bodom, dok gosti moraju ići na trijumf, ako žele ostati u borbi barem za drugo mjesto na ljestvici engleskog prvenstva, koje na kraju sezone donosi nešto veću novčanu nagradu, a i nešto više zadovoljstva…

Prethodni dvoboji:
29.12.21 Chelsea1:1Brighton PL
20.04.21 Chelsea0:0Brighton PL
14.09.20 Brighton1:3Chelsea PL
29.08.20 Brighton1:1Chelsea PRI
01.01.20 Brighton1:1Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

Brighton: Bissouma Y. (reprezentacija), Mwepu E. (ozljeda bedra), Sarmiento J. (ozljeda bedra).

Chelsea: Chalobah T. (ozljeda bedra), Chilwell B. (ozljeda koljena), Christensen A. (bolest), James R. (ozljeda bedra), Mendy E. (bolest).

Chelsea zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Chelsea uzdrman nakon poraza na Etihadu, a Brighton je uspio izvući bod nedavno na Stamford Bridgeu, svejedno plavi iz Londona moraju biti u ulozi izrazitog favorita u ovom dvoboju.

Nema sumnje, Thomas Tuchel ima kvalitetu na svojoj strani i zna kako čvrstim i agresivnim nogometom potpuno zaustaviti protivnika, što bi trebalo doći do izražaja u ovom dvoboju. Zato je naša prva preporuka čista pobjeda Chelseaja, uz koeficijent 1.71 kojeg daje kladionica 22bet.

Također vjerujemo da će to biti večer u kojoj će napokon zablistati Romelu Lukaku, a na njegov gol dobit ćete kvotu 2.50, što je i naš drugi izbor za ovu utakmicu.

Od ostalog, sigurno će biti onih koji će poželjeti odigrati hendikep -1.5 na Chelsea, uz koeficijent 3.08, što znači da bi gosti trebali pobijediti s najmanje dva razlike.

Ne zaboravimo ni okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.74, što se na utakmicama aktualnog prvaka Europe često sudi, a tu je i oklada oba tima NEĆE zabiti gol, uz koeficijent 1.74, što je također scenarij koji je uobičajen na utakmicama Chelseaja, pogotovo ako Tuchelova momčad na pravi način uđe u utakmicu…

Brighton - Chelsea Koeficijenti

22bet

1.71

Pobjeda Chelseaja

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.50

Gol Lukakua

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top