Liverpool vs. Arsenal – Tipovi za klađenje i najava EFL Cupa

Forma:
W D L D D
  • Anfield
  • Početak: 13. siječanj 20:45
Forma:
L L W W W
Liverpool
Dvoznak: 2X1.82
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Engleskoj se paralelno igraju tri važna natjecanja, a najdalje je stigao EFL Cup iliti Liga kup, u kojem su ostale još samo četiri momčadi. A ovog četvrtka prvu utakmicu igraju Liverpool i Arsenal, koja će nam uoči uzvrata dati jasniju sliku tko je zreliji stići na korak do osvajanja titule.

Liverpool kojeg vodi Jürgen Klopp upao je u malu krizu u vrijeme blagdana, jer je izgubio od Leicestera, a u derbiju s Chelseajem odigrao je neriješeno, dodatno se udaljivši od vodećeg Manchester Cityja u Premiershipu.

No, najteži dani tek kreću, jer započeo je Afrički kup nacija, što znači da Klopp neko vrijeme neće moći računati na svoj udarni napadački dvojac, Mohameda Salaha i Sadija Manea.

Potiho će njemački stručnjak navijati da Senegal i Egipat što prije ispadnu iz tog natjecanja, a do tada će posao pred protivničkim golom morati odrađivati Firmino i Diogo Jota, uz pomoć Takumija Minamina.

Liverpool je u prethodnoj rundi umalo ispao od Leicestera, no upravo gol Minamina duboko u sudačkoj nadoknadi spasio je Kloppa od poraza, da bi zatim “redsi” boljim izvođenjem penala izborili polufinale.

A Arsenal ove sezone uopće nije igrao u Europi, dok je iz FA kupa za vikend odmah ispao, u dvoboju s Nottingham Forestom. U Premiershipu također više nema izgleda doći do titule pa je Mikelu Arteti EFL Cup posljednja nada za osvajanje trofeja.

U prosincu su “topnici” bili hit momčad engleskog nogometa, no stvari su se promijenile na početku siječnja. Dva poraza u nizu pokazuju da Arsenal i njegovi talenti imaju slabosti te će teško izdržati u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Međutim, u Liga kupu ima londonski klub odlične izglede proći dalje, jer Liverpool ne može računati na svoje najbolje igrače, a i pokazao je ranije slabosti u ovom natjecanju. Gabriel Martinelli i Emil Smith-Rowe trebali bi dobiti priliku u prvoj utakmici, a tu je i Bukayo Saka, kojeg će Arteta sigurno poželjeti koristiti, s obzirom na okolnosti.

Ako će trebati iskustva, Arsenal na raspolaganju ima Alexandrea Lacazettea u napadu i Granita Xhaku u sredini terena, dok razliku može napraviti i Aaron Ramsdale, koji briljira među vratnicama ove sezone.

U svakom slučaju, čeka nas vrlo zanimljiva utakmica na Anfieldu u kojoj domaćin nema toliku prednost po pitanju kvalitete kao inače pa možemo očekivati pravi vatromet na travnjaku i neizvjesnost do samog kraja…

Prethodni dvoboji:
20.11.21 Liverpool4:0Arsenal PL
03.04.21 Arsenal0:3Liverpool PL
01.10.20 Liverpool0:1Arsenal EFL
28.09.20 Liverpool3:1Arsenal PL
29.08.20 Arsenal2:1Liverpool CS

Izostanci i ozljede:

Liverpool: Alisson (bolest), Elliott H. (ozljeda gležnja), Keita N. (reprezentacija), Mane S.(reprezentacija), Phillips N. (ozljeda glave), Salah M. (reprezentacija), Thiago (ozljeda mišića).

Arsenal: Aubameyang P. (reprezentacija), Elneny M. (reprezentacija), Partey T. (reprezentacija), Pepe N. (reprezentacija).

Liverpool zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da Arsenal posljednjih godina ne prolazi dobro u gostima kod Liverpoola, a nema ni pretjerano impresivne rezultate u novoj kalendarskoj godini, no vjerujemo da ima izgleda ovog četvrtka.

Momčad Liverpoola prilično je oslabljena, a i manje motivirana u ovom natjecanju pa smatramo da će poletna gostujuća ekipa to iskoristiti. Zato je naša prva preporuka dvoznak X2 na Arsenal, na što možete dobiti koeficijent 1.82 u kladionici 22bet.

Također smatramo da nas čeka čvrsta utakmica, jer najugledniji napadači neće biti na travnjaku. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz primamljivu kvotu 2.17.

Od ostalog, spomenimo da je koeficijent na gol Gabriela Martinellija 3.25, a sigurno će se naći u prilici poentirati, dok ćete dobiti čak 2.76 za dosuđeni penal, kojeg možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo i kvotu 3.40 na dvoznak Arsenala uz manje od 2.5 gola, što je kombinacijska oklada naše dvije preporuke, koju će neki sigurno poželjeti odigrati…

Liverpool - Arsenal Koeficijenti

22bet

1.82

Arsenal X2

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.17

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top