Manchester City vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W D W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 26. travanj 21:00
Forma:
D D D W W
Manchester C.
Dvoznak: 2X2.52
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U engleskom Premiershipu ove srijede igra se utakmica odluke, u kojoj će Manchester City dočekati Arsenal na svom stadionu Etihad.

Domaća momčad pod vodstvom Pepa Guardiole izglede impresivno posljednjih mjeseci i niže uspjeh za uspjehom na travnjaku. Mnogi je vide kao osvajača Lige prvaka, a i u engleskom prvenstvu sada ima velike izglede osvojiti titulu.

Guardiola je uspješno posložio igru svojih zvijezda, među kojima se posebno ističe Erling Haaland. Norvežanin je već zabio 32 gola u Premiershipu ove sezone i nada se novim golovima u derbiju, vrijednima juriša na prvo mjesto ljestvice.

U igri Manchester Cityja važnu ulogu trebao bi imati i Kevin de Bruyne, vjerojatno najbolji veznjak na Otoku, a i šire. Belgijac će dirigirati igrom, dok bi Jack Grealish i Phil Foden trebali prijetiti s krilnih pozicija.

U redovima Cityja još je sjajni Riyad Mahrez koji trpa golove svaki put kad dobije minutažu, a veliki potencijal ima i mladi Julian Alvarez, jedan od argentinskih junaka Svjetskog prvenstva u Kataru.

U ovoj utakmici mnogo će se očekivati i od domaće obrane, predvođene Rubenom Diasom i Johnom Stonesom, a zasigurno ni Ederson među vratnicama neće biti potpuno nezaposlen.

A Arsenal je najugodnije otkriće ove sezone u Engleskoj, no momčad Mikela Artete počela je posustajati posljednjih tjedana, o čemu svjedoče remiji protiv Liverpoola, West Hama i Southamptona.

Ipak, “topnici” sve mogu popraviti pobjedom na Etihadu ove srijede i to je za njih utakmica koju s uzbuđenjem iščekuju već tjednima. Gabriel Jesus oporavio se i redovito trpa golove, a Bukayo Saka nakon promašenog penala protiv West Hama želi iskupljenje u velikom derbiju.

Arteta u napadu još ima opasnog Gabriela Martinellija, dok u veznoj liniji Granit Xhaka ima problema s bolesti i njegov nastup je upitan, no tu su Martin Odegaard i Thomas Partey, iza kojih je zaista impresivna sezona.

Ozljeda Williama Salibe još je jedan hendikep za goste u fazi obrane, no u utorak možemo očekivati da Arsenal zbije redove i pokuša olakšati život golmanu Aaronu Ramsdaleu, u dvoboju u kojem si ne smije priuštiti poraz…

Prethodni dvoboji:
15.02.23 Arsenal1:3Manchester City PL
27.01.23 Manchester City1:0Arsenal FAC
01.01.22 Arsenal1:2Manchester City PL
28.08.21 Manchester City5:0Arsenal PL
21.02.21 Arsenal0:1Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Ake N. (ozljeda zadnje lože).

Arsenal: Elneny M. (udarac), Saliba W. (ozljeda leđa), Tomiyasu T. (ozljeda koljena), Xhaka G. (bolest).

ManCity zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč impresivnim rezultatima Arsenala ove sezone, kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Manchester City izrazitim favoritom, kao da igra s nekim iz sredine ljestvice.

No, nitko ne pobjeđuje Arsenal osam puta zaredom! To je logika koju ne biste smjeli pretjerano često koristiti u klađenju, jer ne vodi daleko. No, ovaj put ćemo napraviti iznimku, jer gostujući nogometaši gore od želje zakomplicirati završnicu Premiershipa, a Cityju zapravo ni bod ne bi bio loš. Zato je naša preporuka oklada na dvoznak X2 na Arsenal, uz izdašni koeficijent 2.52 u kladionici 22bet.

Iako i jedni i drugi imaju impresivna rješenja prema naprijed, vjerujemo da će se igrati vrlo čvrsto u srijedu, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 2.43 u kladionici 20bet.

Prvih 45 minuta bi moglo proći u ispitivanju snaga, zbog čega zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete zgrabiti tečaj 2.03.

U ponudi su i kombinacijske oklade pa ako odigrate X2 na Arsenal uz manje od 3.5 gola na utakmici, smiješi vam se koeficijent 3.52, što definitivno nije nemoguć scenarij za ovaj derbi.

Što se klađenja na strijelce tiče, bet365 će vam ponuditi 1.66 na gol Erlinga Haalanda, što postaje 3.25 ako zabije prvi gol na utakmici. S druge strane, dobit ćete 3.75 ako zabije Gabriel Jesus svom bivšem klubu, a kvota je čak 5.00 na Bukaya Saka, jednog od izglednijih strijelaca na ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.74, što nikog ne bi iznenadilo da se dogodi u srijedu. Izdašna kvota 6.00 čeka vas pak na crveni karton u ovoj utakmici, u kojoj će se pod svaku cijenu braniti vlastiti gol pa su mogući i prekršaji koji vode prerano u svlačionicu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top