Lyon vs. West Ham – Tipovi za klađenje i najava Europske lige

Forma:
D D W D D
  • Groupama Stadium
  • Početak: 14. travanj 21:00
Forma:
L D W L W
Lyon
Dvoznak: 2X1.78
West Ham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Približavamo se samoj završnici Europske lige, u kojoj će biti poznati svi polufinalisti ovog četvrtka, s mnogima najzanimljivijom utakmicom koja će se igrati u Lyonu, gdje će domaćin dočekati West Ham.

U prvoj utakmici u Londonu momčadi su odigrale 1:1, uz golove Jarroda Bowena i Tanguya Ndombelea, ali i crveni karton Aarona Cresswella, koji je značajno olakšao posao Francuzima.

Sada Lyon želi na svom travnjaku dokazati da je momčad sposobna za najviše europske domete, u sezoni u kojoj je razočarao u francuskom prvenstvu. Ugledni trener Peter Bosz svjestan je da može izboriti novi nastup u Europi samo osvajanjem Europske lige i nema namjere unaprijed se odreći tog podviga.

No, nogometaši Lyona ne djeluju impresivno na travnjaku i očito je da im fali Memphis Depay, koji ih je napustio tijekom ljeta. Kao zamjena stigao je Moussa Dembele koji igra zapaženu ulogu, ali nije ista razina napadača.

Lyon ima još jednog kvalitetnog ofenzivca, Kamerunca Karla Toko-Ekambija, dok se u veznoj liniji posebno ističu mladi nogometaši Maxence Caqueret i Houssem Aouar, koji imaju puno povjerenje svog nizozemskog trenera, no trenutno ih muče ozljede.

U obrani Lyona skrivaju se tri ugledna imena, prije svega Jerome Boateng koji je stigao iz Bayerna, a tu je i Emerson kao pojačanje iz Chelseaja, dok je među vratnicama Anthony Lopes.

Tako je Lyon skupio respektabilne pojedince, no kolektiv je taj koji pobjeđuje, čega je itekako svjestan trener West Hama David Moyes, koji je od svoje momčadi napravio jedno od najugodnijih iznenađenja u Premiershipu i Europskoj ligi ove sezone.

Unatoč nešto slabijim rezultatima u novoj kalendarskoj godini, “čekićari” se još uvijek bore za mjesto koje vodi u Ligu prvaka u engleskom prvenstvu, a u Europi se mogu pohvaliti izbacivanjem Seville, najtrofejnijeg kluba Europske lige.

West Ham se nadao pozitivnijem rezultatu u prvoj utakmici, ali igrač manje učinio je svoje pa je i remi dobar za londonski klub uoči uzvrata. Declan Rice predvodit će goste ovog četvrtka, kao najvažniji pojedinac u sredini terena, a minutažu bi mogao dobiti i Nikola Vlašić, barem kao džoker s klupe.

Za golove će po običaju biti zadužen Michail Antonio, a tu je i Jarrod Bowen kao čovjek koji može napraviti razliku. U svakom slučaju, na stadionu Parc Olimpique Lyonnais čeka nas neizvjesna utakmica, a s obzirom na to da nema pravila gola u gostima, dvoboj bi lako mogao trajati i više od 90 minuta…

Prethodni dvoboji:
07.04.22 West Ham1:1Lyon EL

Izostanci i ozljede:

Lyon: Caqueret M. (ozljeda koljena), Cherki R. (slomljena noga), Diomande S. (ozljeda gležnja), Mendes T. (ozljeda mišića).

West Ham: Cresswell A. (crveni karton), Ogbonna A. (ozljeda koljena).

Lyon zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Lyon u svojim redovima ima uglednije pojedince, zbog čega su ga online kladionice proglasile jasnim favoritom, mi vjerujemo da kolektivna igra West Hama može doći do izražaja ovog četvrtka.

David Moyes sigurno će čvrsto posložiti momčad i maksimalno otežati posao domaćinu, koji nas nije impresionirao svojim igrama ove sezone. Baš zbog toga naša glavna preporuka je dvoznak X2 na West Ham, uz koeficijent 1.78 kojeg nudi 22bet.

Bit će to utakmica u kojima se ni jednima ni drugima neće žuriti riješiti dvoboj, zbog čega će mnogi poželjeti odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u regularnom vremenu, na što možete uloviti kvotu 1.90 u kladionici bet365.

Kad su u pitanju strijelci, 20bet nudi čak 4.23 da će gol zabiti Michail Antonio, a 4.05 da će poentirati Jarrod Bowen, a jedna od ove dvije opcije bi se lako mogla ostvariti.

Od ostalog, spomenimo još da ćete za X na poluvremenu dobiti 2.20, što itekako možemo zamisliti u ovom dvoboju, dok ćete dobiti 1.97 da gol neće biti postignut u oba poluvremena.

Za kraj, tu je kombinacijska oklada X2 na West Ham i manje od 2.5 gola, uz kvotu 2.90, što se svakako uklapa u našu viziju ove utakmice…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top