Lazio vs. Roma – Tipovi za klađenje i najava Serie A

Forma:
D D L L W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 26. rujan 18:00
Forma:
W L W W W
Lazio
Dvoznak: 1X1.52
Roma
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Jedan od najuzbudljivijih gradskih derbija u talijanskoj Seriji A odigrat će se ove nedjelje u Rimu, kada će Lazio kao nominalni domaćin na zajedničkom stadionu Olimpico dočekati Romu, rivala kojeg nebesko plavi najviše vole pobjeđivati.

Bit će to okršaj dva ugledna trenera. Maurizio Sarri pokušat će nadmudriti Jose Mourinha, koji se vratio u Italiju i pokušava kreirati šampionsku ekipu, kakvu je svojedobno uspješno složio na čelu Intera.

Sarri s druge strane nakon razlaza s Juventusom nije tako uspješno krenuo na klupi Lazija i u posljednje četiri utakmice ne zna za pobjedu. Posebno bolan poraz bio je onaj od Milana, koji je rimsku momčad gurnuo izvan konkurencije četiri kandidata za mjesto u Ligi prvaka.

Lazio sve može popraviti protiv Rome i vratiti se u sam vrh, no morat će igrati bolje nego u prethodnim utakmicama. Najviše se prije svega očekuje od Cire Immobilea, čovjeka koji svake sezone utrpa barem 20 golova u talijanskom prvenstvu, a u dosadašnjih 5 utakmica Serie A zabio je već 6 puta.

Podrška mu moraju biti Sergej Milinković-Savić, kao i Španjolac Luis Alberto u veznoj liniji, kako bi Lazio uspješno probio obranu rimskog gradskog rivala, dok će obrana, posljednjih godina najslabiji dio momčadi, morati biti koncentrirana i spremna na sva iznenađenja od strane Rome.

A Jose Mourinho može reći da je uspješno osnažio svoj novi klub, dovođenjem golmana Ruija Patricija, kao i napadača Tommyja Abrahama.

U svojim redovima ima i fantastičnog ofenzivnog braniča Leonarda Spinazzolu, koji je na njegovu žalost još uvijek ozlijeđen pa neće igrati protiv Lazija. No, barem se u potpunosti oporavio talentirani veznjak Nicola Zaniolo, koji je ove sezone redovito u momčadi.

Mourinhovi džokeri s klupe bi mogli biti Uzbekistanac Temur Šomurodov, kao i probuđeni Stephan El Shaarawy, no ključ do pozitivnog rezultata u ovakvim utakmicama svakako je momčadska igra i pokrivanje cjelokupnog terena, kako protivnik niti u jednom trenutku ne bi mogao iskoristiti svoj puni potencijal. U tome je Portugalac uvijek bio dobar.

U svakom slučaju, Derby della Capitale u kojem je Roma dosad pobijedila 72 puta, a Lazio 54, sigurno će nam donijeti strastvenu, žestoku i neizvjesnu utakmicu, u kojoj bi i najmanja pogreška mogla presuditi. Za Mourinha je to prvi ozbiljan ispit otkad se vratio u Italiju i pokazat će koliko zapravo dobro vodi svoju novu momčad…

Prethodni dvoboji:
15.05.21 Roma2:0Lazio SA
15.01.21 Lazio3:0Roma SA
26.01.20 Roma1:1Lazio SA
01.09.19 Lazio1:1Roma SA
02.03.19 Lazio3:0Roma SA

Izostanci i ozljede:

Lazio: Adekanye B. (ozljeda koljena).

Roma: Spinazzola L. (ozljeda Ahilove tetive).

Roma zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako se čini kako Roma u ovaj dvoboj ulazi u daleko boljoj formi od Lazija, istina je da Mourinhova družina još nije odmjerila snage s poštenim protivnikom otkad se okupila ovog ljeta i još uvijek ne znamo njezin puni potencijal.

A prošlost nas uči da u rimskom derbiju u pravilu ne gubi onaj kojem je dopušteno prodati više karata navijačima i slovi za domaćina ovog dvoboja. Vjerujemo i da Lazio ima dovoljno oružja nadmudriti protivnika, a Mourinho bi bio zadovoljan bodom, zbog čega je naš prvi izbor oklade dvoznak na Lazio 1X, uz koeficijent 1.52 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također smo sigurni da će portugalski stručnjak tražiti čvrstu igru u ovom susretu, zbog čega ne možemo očekivati golijadu. Samim time, oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 2.14 djeluje primamljivo i naša je druga preporuka.

Od ostalog, valja izdvojiti okladu na gol Cire Immobilea, uz koeficijent 2.10, dok je na dosuđeni penal kvota 2.40, a u ovakvom dvoboju itekako se može pretvoriti u realnost.

Ne zaboravimo niti klađenje uživo, protiv drugih igrača na burzi koeficijenata Betfair. Zašto? Zato što će se tijekom utakmice pojaviti neke sasvim nove opcije kako doći do dobitka, vezane uz hendikep, zbroj golova i okladu tko zabija sljedeći gol, koje brzom reakcijom treba iskoristiti i stići do zasluženog profita…

Lazio - Roma Koeficijenti

22bet

1.52

Lazio 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.14

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top