Istra vs. Varaždin – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
L W L W L
  • Aldo Drosina stadium
  • Početak: 22. srpanj 20:00
Forma:
L W D W W
DOMAĆIN 2.20
Remi 3.50
GOST 3.10
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavljaju se ovog petka uvodne utakmice Prve HNL, s dvobojem koji mnogi vide kao derbi začelja, između Istre i Varaždina u Puli.

Domaća momčad koju i dalje vodi Španjolac Gonzalo Garcia izgubila je na otvaranju prvenstva kod kuće protiv Hajduka, u utakmici u kojoj je mogla izvući više od rezultata 0:2, a sada će se pokušati izvaditi protiv suparnika kojeg je prije dvije godine već jednom uspješno gurnula u drugu ligu.

Istra je tijekom ljeta ostala bez nekih važnih igrača, kao što su Dion Drena Beljo i Hassane Bande, ali i dalje ima solidan kadar s tri španjolska nogometaša, od kojih najviše igra Einar Galilea, dok impresivno zvuči i ime Lucasa Moure, no ne radi se o Brazilcu koji je postao poznat dobrim igrama u Tottenhamu.

Od ostalih, svakako treba izdvojiti Bartola Barišića koji je došao na posudbu iz Dinama i vjeruje se da bi na pravi način mogao zamijeniti Belju, a tu je i iskusni HNL-ovac Frano Mlinar, koji može napraviti razliku u sredini terena, kao i Antonio Ivančić koji je igrao značajnu ulogu u prethodnim sezonama.

A Varaždin s druge strane dolazi među elitu nakon godine provedene među drugoligašima i to je vrlo teška pozicija, u kojoj se njegov prošlogodišnji zamjenik Hrvatski dragovoljac nije dobro snašao.

Momčad koju vodi trener Mario Kovačević odmah je spuštena na zemlju u prvom kolu kada je kod kuće izgubila od Slaven Belupa, suparnika protiv kojeg bi morala konkurirati za osvajanje bodova barem na svom terenu.

Varaždin u svojim redovima nema puno zvučnih imena, možemo tek izdvojiti Frana Brodića u napadu koji ovdje pokušava oživjeti svoju karijeru, kao i Nou Vugrinca, sina slavnog centarfora Davora koji još uvijek drži rekord Prve HNL-a po broju postignutih pogodaka u najjačem rangu domaćeg nogometa.

Oliver Zelenika među vratnicama i Igor Postonjski u sredini terena još su dva igrača za koje su ljubitelji HNL-a definitivno čuli, a bit će zanimljivo vidjeti što može u ofenzivi ove sezone napraviti Andris Herrera, pojačanje iz Venezuele.

U svakom slučaju, čeka nas zanimljiv okršaj dvije momčadi iz drugog plana Prve HNL na Aldo Drosini ovog petka, s domaćinom koji želi napraviti razliku pred Varaždinom već u ranoj fazi natjecanja, kako mu opstanak ne bi došao u pitanje…

Prethodni dvoboji:
26.04.21 Varaždin1:1Istra HNL
20.02.21 Istra0:1Varaždin HNL
28.11.20 Varaždin1:1Istra HNL
13.09.20 Istra0:1Varaždin HNL
20.06.20 Varaždin3:0Istra HNL

Izostanci i ozljede:

Istra: nema značajnih ozljeda.

Varaždin: Leonard Vuk (ozljeda koljena), Marko Stolnik (ozljeda ključne kosti).

Istra zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Istra se možda nije proslavila protiv Hajduka, ali pokazala je da ima potencijal koji bi trebao doći do izražaja protiv momčadi koja nije na nivou ostalih hrvatskih prvoligaša.

Vjerujemo da domaćin ima kvalitetu više u odnosu na Varaždin, koji ni taktički nije na nivou ostatka društva u Prvoj HNL, zbog čega je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada na pobjedu Istre, uz koeficijent 2.20 koji nudi bet365.

Također ima smisla igrati i na zbroj golova, jer utakmica će zasigurno biti rovovska bitka u kojoj će gosti pokušati pod svaku cijenu obraniti svoju mrežu. Zato ima smisla oklada na manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.75 koja djeluje primamljivo.

Od ostalog, ne zaboravimo ni kombinacijske oklade, jer možete u kladionici 20bet odigrati dvoznak na Istru uz manje od 2.5 gola na utakmici i uzeti koeficijent čak 2.28.

Ako pak vjerujete da će domaćin rano riješiti utakmicu, tu je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 3.75, što znači da Istra mora povesti u prvom poluvremenu i zatim zadržati prednost do posljednjeg sučevog zvižduka.

Za kraj, spomenimo i okladu da oba tima NEĆE zabiti gol, uz kvotu 1.87, što možemo zamisliti u utakmici dvije ekipe koje nisu toliko ofenzivno moćne kao one iz gornjeg dijela ljestvice Hrvatske Nogometne Lige…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top