Hrvatska vs. Slovenija – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W D D W D
  • Stadion Poljud
  • Početak: 07. rujan 20:45
Forma:
W D W D L
Hrvatska
Oba daju gol: Ne1.73
Slovenija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Težak raspored utakmica hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo završava ovog utorka, dvobojem na Poljudu protiv Slovenije.

Nakon remija u Moskvi i pobjede izborene protiv Slovačke zahvaljujući sjajnom voleju Marcela Brozovića, na našima je još revanširati se Sloveniji, jedinoj momčadi koja je uspjela postići pogodak Hrvatskoj u ovom ciklusu i pobijediti je u Ljubljani.

Zlatko Dalić može biti zadovoljan kako se stvari razvijaju, no novi neuspjeh protiv Slovenaca bio bi veliki korak unazad i tražit će se maksimalna mobilizacija naše izabrane vrste u ovoj utakmici, pogotovo kad znamo da Rusi igraju u isto vrijeme s Maltom i mogli bi pobjeći na vrhu ljestvice.

Ozlijeđeni Luka Modrić nada se oporavku od ozljede aduktora i nastupu u ovom dvoboju uoči svog 37. rođendana, no izbornik ga sigurno neće forsirati. Izvan stroja je i Dominik Livaković, kojeg je u Bratislavi fantastično na golu zamijenio Ivica Ivušić, a najveći problem ostaje napad, u kojem nema ozlijeđenog Ante Budimira niti otpisanih Rebića, Brekala i Petkovića.

Dalić bi mogao rješenje potražiti u Marku Livaji, a ima i Andreja Kramarića, dok će biti zanimljivo vidjeti hoće li veću minutažu napokon u sredini terena dobiti Lovro Majer, mladi talent koji je u odličnoj formi cijelog ljeta.

U svakom slučaju, najviše će se po običaju očekivati od Ivana Perišića čiji golovi često izvlače Hrvatsku u neizvjesnim utakmicama, a nakon transfera u West Ham, povući momčad prema naprijed trebao bi i Nikola Vlašić.

Što se pak Slovenije tiče, izbornik Matjaž Kek ne može biti pretjerano zadovoljan kako se razvijaju ove kvalifikacije. Pobjeda protiv Hrvatske obećavala je mnogo za Sloveniju, no porazi od Rusije i Cipra spustili su momčad na zemlju.

Ipak, novi trijumf protiv naših u potpunosti bi vratio Slovence u igru i zato treba biti oprezan. Po običaju, prvo ime ove ekipe stoji među vratnicama i zove se Jan Oblak, u ofenzivi će prijetiti zvijezda Atalante Josip Iličić, a u momčadi su i trojica iz Prve HNL: Petar Stojanović, Jan Mlakar i Damjan Bohar.

Kek pokušava stvoriti čvrsti kolektiv koji protivnicima ne ostavlja mnogo prostora i opasno prijeti kad jednom pređe u ofenzivu. Zasad mu to nije u potpunosti uspjelo, no Hrvatska se na stadionu Stožice već opekla protiv Slovenaca kada je jedini gol zabio Sandi Lovrić i mora odigrati na vrhunskom nivou, ako ne želi da se to ponovi na Poljudu…

Prethodni dvoboji:
24.03.21 Slovenija1:0Hrvatska EPK
20.08.08 Slovenija2:3Hrvatska PRI
19.11.03 Slovenija0:1Hrvatska EPK
15.11.03 Hrvatska1:1Slovenija EPK
27.03.02 Hrvatska0:0Slovenija PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Luka Modrić (ozljeda aduktora), Ante Budimir (ozljeda prepone), Dominik Livaković (ozljeda mišića).

Slovenija: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Taktika klađenja na hrvatsku reprezentaciju u prethodnim dvobojima protiv Rusije i protiv Slovačke bazirala se na ideji da nas čekaju čvrste utakmice u kojima neće biti mnogo prilika za pogodak i to se pokazalo uspješnim.

Vjerujemo da ćemo sličan dvoboj gledati i na Poljudu, uz ipak nešto veću dominaciju naših nogometaša. Zato nam je ponovo glavna preporuka oklada da oba tima NEĆE zabiti pogodak, uz koeficijent 1.73, što znači da barem jedna mreža na kraju susreta mora ostati netaknuta.

Osim neuspjeha u ožujku u Ljubljani, Hrvatska zapravo ima prilično pozitivna iskustva sa Slovenijom i vjerujemo da se to može nastaviti, jer kvaliteta je definitivno na strani Dalićeve družine. Zbog toga je naš drugi izbor čista pobjeda Hrvatske, uz kvotu 1.68.

Od ostalog, izdvojili bismo još dvije mogućnosti koje će svakako odigrati oni koji u potpunosti vjeruju hrvatskoj reprezentaciji. Prva je opcija da će naši zabiti više od 1.5 gola, uz primamljivi koeficijent 1.83.

Za kraj, tu je i hendikep, odnosno pobjeda Hrvatske od dva ili više razlike, za što možete uloviti čak 2.94, a nije nemoguće da se ostvari, unatoč problemima koji trenutno muče našeg izbornika…

Hrvatska - Slovenija Koeficijenti

22bet

1.73

Oba tima NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.68

Pobjeda Hrvatske

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top