Poljska vs. Engleska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W W L D L
  • PGE Narodowy Stadium
  • Početak: 08. rujan 20:45
Forma:
W W D D W
Poljska
Dvoznak: 1X2.25
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon još jednog neuspješnog pohoda na titulu na nedavno završenom Europskom prvenstvu, Englezi se okreću kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u nadi da bi sljedeće zime mogli prekinuti svoju sušu, koja traje još od 1966. godine.

Unatoč šoku kojeg je izazvalo finale Eura na Wembleyju protiv Italije, Engleska se vratila na travnjak u najjačem mogućem mentalnom izdanju i niže pobjede u kvalifikacijskoj grupi H. Već ih ima 5, uoči najteže utakmice u ovom ciklusu, gostovanju kod Poljske u Varšavi.

Momčad koju i dalje vodi Gareth Southgate, unatoč očajno lošem izboru pucača penala protiv Talijana, prošlog je četvrtka s visokih 4:0 svladala Mađarsku u Budimpešti i tako pokazala da u ovoj skupini nema pravog konkurenta za prvo mjesto.

Harry Kane i Raheem Sterling ostaju prvi izbor Southgatea u napadu, s Jackom Grealishom koji napokon kreće u prvih 11. Ostatak momčadi je uglavnom isti kao i na Euru, s jednom novosti na klupi, a to je napadač Leedsa Patrick Bamford.

Engleska se može pohvaliti da je utrpala već 17 golova u 5 utakmica kvalifikacija, no najteže izborenu pobjedu ostvarila je upravo protiv Poljske na Wembleyju u ožujku, unatoč tome što za goste nije igrao ozlijeđeni Robert Lewandowski. Tada je Harry Maguire spasio svoju reprezentaciju golom u 85. minuti za trijumf, vrlo vjerojatno vrijedan izravnog plasmana na SP.

Sada engleske zvijezde ponovo igraju s Poljacima, a misli im polako bježe prema Premiershipu i to je nešto što Southgate mora dovesti u red. Bez maksimalnog fokusa na teškog protivnika pobjeda neće doći sama od sebe, no pitanje je koliko je Engleskoj uopće potrebna.

U svakom slučaju, Poljaci računaju na nešto skromnije izdanje uglednog protivnika, a osvojeni bodovi bi im omogućili da u izravnom duelu nadmaše Mađare u borbi za drugo mjesto te tako dođu korak bliže plasmanu na svjetsku nogometnu smotru.

Kao i obično, sve će oči biti uprte u Roberta Lewandowskog, trenutno najubojitijeg napadača svijeta. U posljednjih tjedan dana već je utrpao tri gola, jedan Albaniji i dva San Marinu, no engleska obrana bit će puno veći izazov.

Svejedno, Poljaci u ovoj utakmici definitivno nisu bez aduta i ako će se Englezi uopće okliznuti u ovom kvalifikacijskom ciklusu, onda će se to morati dogoditi baš u Varšavi ove srijede…

Prethodni dvoboji:
24.03.21 Engleska2:1Poljska SPK
20.08.08 Engleska2:0Poljska SPK
19.11.03 Poljska1:1Engleska SPK
15.11.03 Engleska2:1Poljska SPK
27.03.02 Poljska1:2Engleska SPK

Izostanci i ozljede:

Poljska: Piotr Zielinski (ozljeda mišića).

Engleska: Jadon Sancho (pretrpljeni udarac).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što to obično biva s velikim reprezentacijama u kvalifikacijama, online kladionice proglasile su Englesku apsolutnim favoritom, kao da je Poljska negdje u rangu Cipra, Malte ili San Marina.

No, već smo dokazali na slučaju Španjolske u Solni da to ništa ne znači, pogotovo u ovakvoj situaciji, kad Poljskoj više trebaju bodovi nego Engleskoj. Zato ćemo još jednom probati odigrati dvoznak na autsajdera i naš prvi izbor u ovoj utakmici će biti Poljska 1X, uz koeficijent čak 2.25.

Vjerujemo također da će u ovom susretu obje momčadi imati svoje trenutke dominacije na travnjaku i da imaju dovoljno kvalitetne igrače da to iskoriste. Naša druga preporuka zbog toga je oklada na oba tima daju gol, uz kvotu 2.06.

Nije loše probati igrati ni na gol Poljske, uz primamljivih 1.70, dok je ovo svakako utakmica koja miriše i na više od 2.5 gola, uz koeficijent 2.14.

Za kraj, dodajmo tome veliku kvotu 2.87 da će Robert Lewandowski zabiti pogodak, što sigurno nećete dobiti dok igra za Bayern, a postoje dobri izgledi da će baš u ovoj utakmici zatresti protivničku mrežu…

Poljska - Engleska Koeficijenti

22bet

2.25

Poljska 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.06

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top