Švedska vs. Španjolska – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
D W W D W
  • Friends Arena
  • Početak: 02. rujan 20:45
Forma:
D D D W D
Švedska
Dvoznak: 1X2.25
Španjolska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Repriza obračuna s nedavno završenog Europskog prvenstva! Nakon 0:0 u Sevilli, ovog četvrtka u Solni po drugi put u manje od tri mjeseca snage će odmjeriti Švedska i Španjolska, dvije ugledne reprezentacije koje se međusobno bore za prvo mjesto u skupini B, koje izravno vodi na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Šveđani su bolje otvorili natjecanje, s dvije čiste pobjede protiv Kosova i Gruzije, a Španjolci su već uspjeli izgubiti bodove kod kuće protiv Grčke, što stavlja izabranu vrstu Jannea Anderssona u odličnu poziciju, a pobjeda na Friends Areni bila bi gotovo fatalan udarac za favoriziranog protivnika.

Švedskoj i dalje nedostaje povratnik Zlatan Ibrahimović koji se nije u potpunosti oporavio od svoje ozljede koljena, no svi oni koji su igrali prilično dobro na Euru, ponovo su na popisu. Od njih svakako valja izdvojiti Dejana Kulusevskog, krilnog napadača Juventusa koji će odlaskom Cristiana Ronalda zasigurno povećati svoju minutažu u torinskom klubu, a puno od njega očekuje i reprezentacija, pogotovo u ovoj utakmici.

Mladi Alexander Isak još je jedno važno rješenje u napadu, dok iz sredine terena prijeti Emil Forsberg, najbolji švedski strijelac na Euru, natjecanju na kojem je reprezentacija ispala u osmini finala, pomalo neočekivano u dvoboju protiv Ukrajine.

A Španjolci su imali burno ljeto, s bezbroj odigranih utakmica na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, a na oba turnira su sudjelovali neki od ključnih igrača, poput Pedrija i Olma.

Sada kreću od nule, s izbornikom Luisom Enriqueom koji namjerava ustrajati u smjeni generacija, sa Sergijom Busquetsom kao praktički jedinim iz stare garde koji je opstao u momčadi.

Alvaro Morata i Gerard Moreno i dalje su izbornikova rješenja u napadu, a hoće li Španjolska biti moćna kao nedavno protiv Slovačke i Hrvatske ili jalova kao protiv Poljske i Švicarske, ovisit će prije svega o kombinatorici u veznoj liniji, dijelu momčadi koji povremeno pokazuje slabosti, pogotovo kada treba pravom loptom uposliti one u napadu.

U svakom slučaju, riječ je o izuzetno jakoj reprezentativnoj utakmici u kojoj igraju dvije momčadi ravnopravnih mogućnosti, a domaćin se nada da bi navijači u Solni mogli napraviti prevagu i pogurati ga prema pobjedi, koja gotovo da otvara vrata plasmana na SP…

Prethodni dvoboji:
14.06.21 Španjolska0:0Švedska EP
15.10.19 Švedska1:1Španjolska EPK
10.06.19 Španjolska3:0Švedska EPK
14.06.08 Švedska1:2Španjolska EP
17.11.07 Španjolska3:0Švedska EPK

Izostanci i ozljede:

Švedska: Zlatan Ibrahimović (ozljeda koljena).

Španjolska: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč remiju u Sevilli u lipnju i općenitoj izjednačenosti kojoj svjedočimo na nivou reprezentacija, kladionice su svejedno postavile Španjolsku kao sigurnog favorita u ovom dvoboju.

No, mi vjerujemo da kad jednom akcija krene, favorita na travnjaku više neće biti. Švedska s trenutnom momčadi sigurno može parirati Španjolskoj, pogotovo kad znamo koliko su gosti emocionalno ispražnjeni, a mnogi igrači još nisu na optimalnom natjecateljskom nivou. Zato je naš prvi izbor dvoznak 1X na Šveđane, uz primamljiviji koeficijent 2.25 kojeg nudi kladionica 22bet.

Bit će to dvoboj u kojem je ulog zaista velik, a Švedska zna kako zatvoriti svog protivnika i prilike za pogodak svesti na minimum. Zbog toga je naša druga preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.72.

Nije loše ni ono što nudi Rabona, čak 1.70 da će Švedska zabiti pogodak, a za one koji žele uloviti veću kvotu, tu je čak 5.50 da će pogodak zabiti Dejan Kulusevski, što se itekako može dogoditi.

Za kraj, spomenimo i zanimljivu opciju da golovi neće biti postignuti u oba poluvremena, na što možete uloviti kvotu 1.89, što se lako može ostvariti u dvoboju dvije momčadi koje u prvih 45 minuta nemaju nikakvog razloga riskirati i bezglavo napadati…

Švedska - Španjolska Koeficijenti

22bet

1.72

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.25

Švedska 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top