Švicarska vs. Italija – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W D D W L
  • St. Jakob-Park
  • Početak: 05. rujan 20:45
Forma:
D D D W D
DOMAĆIN 4.14
Remi 3.52
GOST 1.89
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Samo tri mjeseca nakon međusobnog dvoboja u Rimu, Švicarska i Italija ponovo igraju izuzetno važnu utakmicu, u derbiju skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Kataru.

Talijani u ovaj susret ulaze kao prvaci Europe, nakon što su odradili besprijekoran posao pod Robertom Mancinijem ovog ljeta i vratili se na nogometni tron, prvi put nakon osvajanja Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj.

Momčad je fantastično posložena i puna samopouzdanja, no ovog četvrtka nije uspjela pobijediti Bugarsku kod kuće, u utakmici u kojoj su “azzurri” promašili previše velikih prilika. Sada se moraju vaditi u Baselu, protiv švicarske reprezentacije koja još ne zna za posrtaj i ako u međusobnom omjeru bude bolja od Italije, proći će dalje iz ove skupine.

Svejedno, Talijani bez panike dočekuju ovu utakmicu. Po običaju će se uzdati u tri opasna ofenzivca, prije svega Federica Chiesu koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje, a onda i u Ciru Immobilea te Lorenza Insignea.

U obrani nema Giorgija Chiellinija koji je dobio zasluženi odmor, no s Gianluigijem Donnarummom i Leonardom Bonuccijem, to i dalje izgleda dovoljno čvrsto i pouzdano.

A iza Švicarske je također dobro Europsko prvenstvo, na kojem je senzacionalno izbacila Francuze s turnira te zatim ispala nakon penala od Španjolske u četvrtfinalu. Jedina loša utakmica dogodila se upravo protiv Italije, od koje je na početku turnira izgubila glatko 3:0.

Novi izbornik je Murat Yakin, a momčadi će svakako faliti Breel Embolo koji se još nije oporavio od svoje ozljede mišića, dok nisu spremni ni Xherdan Shaqiri te Mario Gavranović.

U takvoj situaciji, u napadu će se mnogo očekivati od Harisa Seferovića, dok će iz drugog plana prijetiti Ruben Vargas i Steven Zuber, igrači koji su zabili golove u pobjedi 2:1 protiv Grčke, u prijateljskoj utakmici u srijedu.

Švicarska je tako upala u probleme s ozljedama, no na svom St. Jakob Parku u Baselu definitivno nije za podcjenjivati. Ovdje u prošlosti nije dobro prolazio Portugal ni mnoge druge ugledne reprezentacije, što znači da je pred Talijanima mnogo posla.

Ipak, gosti su nedavno pokazali da svojim visokim tempom mogu Švicarce potpuno neutralizirati pa Italija mora biti izraziti favorit u ovom dvoboju, unatoč posrtaju protiv Bugarske…

Prethodni dvoboji:
16.06.21 Italija3:0Švicarska EP
05.06.10 Švicarska1:1Italija PRI
12.08.09 Švicarska0:0Italija PRI
31.05.06 Švicarska1:1Italija PRI
30.04.03 Švicarska1:2Italija PRI

Izostanci i ozljede:

Švicarska: Eray Cömert (potres mozga), Breel Embolo (ozljeda mišića), Mario Gavranović (ozljeda lista), Xherdan Shaqiri (ozljeda mišića), Loris Benito (ozljeda mišića).

Italija: Giorgio Chiellini (odmor).

Švicarska ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bit će to dvoboj koji bi mogao odlučiti o tome tko će kao prvi u grupi izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo i toga je Roberto Mancini itekako svjestan.

Vjerujemo da će talijanski izbornik tražiti maksimalnu mobilizaciju momčadi u ovoj utakmici, tri dana nakon neoprezno ispuštenih bodova. Ozljede Švicaraca svakako idu na ruku gostima i ovo je prilika “azzurrima” koju ne smiju propustiti. Zato je naša glavna preporuka čista pobjeda Italije, uz obećavajući koeficijent 1.89.

Također vjerujemo da će ključna figura na travnjaku ponovo biti Federico Chiesa, koji će opasno prijetiti s desnog krila i sigurno se naći barem u nekoliko prilika za pogodak. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na gol Chiese, uz veliku kvotu 3.25.

Od ostalog, neki će sigurno poželjeti odigrati poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.92, odnosno da će Italija povesti već u prvom poluvremenu i do kraja zadržati prednost. Zanimljivo se čini i kvota 2.40 kod Rabone, da Švicarci ponovo neće uspjeti zabiti pogodak “azzurrima”.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz koeficijent 2.81, što bi se baš u ovoj utakmici lako moglo dogoditi, a nije nemoguć ni autogol, uz ogromnu kvotu 13.

Švicarska - Italija Koeficijenti

22bet

1.89

Pobjeda Italije

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

3.25

Gol Chiese

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top