Italija vs. Švicarska – Tipovi za klađenje i najava Europskog prvenstva

Forma:
W W W W W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 16. lipanj 21:00
Forma:
D W W W W
DOMAĆIN 1.62
Remi 3.72
GOST 5.95
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Devet pobjeda u nizu bez primljenog pogotka, ukupna gol razlika 28-0! U takvoj seriji se nalazi Italija na početku Europskog prvenstva, a ništa se nije promijenilo ni nakon dvoboja s Turskom, kojim je otvorena kontinentalna nogometna smotra.

Talijani su u petak na rimskom Olimpicu pobijedili 3:0 i tako potvrdili da su najjača reprezentacija u skupini A. No, ove srijede čeka ih puno ozbiljniji izazov, dvoboj s neugodnom Švicarskom koju “azzuri” nikad nisu lako pobjeđivali.

Izbornik Roberto Mancini s puno samopouzdanja priprema Italiju za nove izazove. Njegova ideja da Berardija i Insignea pridodaje Ciri Immobileu zasad daje rezultata, a obrana koju čine veterani Bonucci i Chiellini doima se čvrsta kao kamen.

No, najveći izazovi Talijane tek čekaju, a kako bi to moglo izgledati kada krene faza na ispadanje, po prvi će put okusiti upravo protiv Švicaraca, koje je Vladimir Petković solidno posložio i predstavljaju opasnog protivnika svakoj reprezentaciji u Europi.

Švicarci moraju biti razočarani što Europsko prvenstvo nisu otvorili pobjedom protiv Walesa, u dvoboju u kojem su imali više izrazitih prilika od svog protivnika, no jedna nepažnja bila je dovoljna da Yann Sommer primi pogodak i dvoboj završi rezultatom 1:1.

Ništa to ne mijenja za ovu čvrstu reprezentaciju koja namjerava protiv Italije pokazati svoju vrijednost. Uostalom, od zadnjih pet međusobnih dvoboja ove dvije reprezentacije, četiri su završila remijem.

Puno će toga ovisiti o igri 24-godišnjeg napadača Breela Embola, koji se protiv Walesa pokazao kao daleko najopasniji pojedinac na travnjaku. Okomiti prodori, igra glavom, oštri udarci i razigravanje suparnika. Ofenzivac Borussije M’gladbach ima sve što je potrebno da bude zvijezda ovog turnira, a Mario Gavranović i Haris Seferović također predstavljaju opasnost pred golom.

Baš zbog toga Italiji neće biti lako doći do desete utakmice u nizu bez primljenog pogotka, iako pred svojim navijačima ulazi u ovaj okršaj kao izraziti favorit. Pogotovo kad znamo da je turnir dug i da emocionalna i fizička potrošnja Talijanima nije nužna u grupnoj fazi, u kojoj gotovo da su već osigurali svoje mjesto u osmini finala.

U svakom slučaju, možemo očekivati jedan pravi ispit talijanske moći u Rimu ove srijede, u dvoboju u kojem i jedni i drugi imaju kvalitetne opcije prema naprijed pa će odlučiti čija će se vezna linija nametnuti na terenu i omogućiti napadačima da odrade svoje…

Prethodni dvoboji:
05.06.10 Švicarska1:1Italija PRI
12.08.09 Švicarska0:0Italija PRI
31.05.06 Švicarska1:1Italija PRI
30.04.03 Švicarska1:2Italija PRI
09.06.99 Švicarska1:1Italija EPK

Izostanci i ozljede:

Italija: Alessandro Florenzi (ozljeda lista).

Švicarska: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Italija u fantastičnoj formi dočekuje Švicarsku ove srijede, ali to ne znači da će ostvariti laku i uvjerljivu pobjedu, daleko od toga.

S obzirom na tradiciju dvoboja ove dvije reprezentacije, kao i želju izbjegavanja poraza i jednih i drugih, ovu utakmicu smatramo dobrom prilikom odigrati na remi, uz veliki koeficijent 3.72 kojeg na ovakav ishod nudi kladionica 22bet.

Vjerujemo također da će Italija primiti svoj prvi pogodak nakon čak devet uzastopnih utakmica bez primljenog gola te zato biramo okladu oba daju gol, uz kvotu 2.30, koja opravdava ovu opciju.

Zanimljive oklade pronaći ćete i ako se kladite na strijelce. Možete dobiti na gol opasnog Embola koeficijent čak 5, dok pogodak Lorenza Insignea ide uz kvotu 3, što također nije loše.

Ova nogometna utakmica također miriše na barem jedan dosuđeni kazneni udarac, uz koji ide koeficijent 2.63, a oni hrabriji možda će odigrati i da neće biti realiziran, za što dobivate čak 10.5 kvotu. Sve u svemu, ovo ne bi trebalo ići glatko za Italiju, zbog čega se pojavljuje pregršt zanimljivih opcija za klađenje…

Najbolje kvote za naše tipove

22bet

3.72

Remi

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.30

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top