Hajduk vs. Rijeka – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W W W W D
  • Stadion Poljud
  • Početak: 29. kolovoz 21:00
Forma:
L W D L W
DOMAĆIN 1.88
Remi 3.34
GOST 4.26
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči reprezentativne pauze imat ćemo ovog vikenda u Prvoj HNL dva velika derbija. U Gradskom vrtu igraju Osijek i Dinamo, a još zanimljiviju utakmicu ugostit će Poljud, u kojoj će snage odmjeriti Hajduk i Rijeka.

Bit će to svima dobro poznati jadranski derbi, u kojem je dugi niz godina Rijeka dominirala, no to se promijenilo prošle sezone i sada je Hajduk u seriji od tri uzastopne pobjede, što itekako želi nastaviti ove nedjelje.

Nakon debakla protiv kazahstanskog Tobola, trener Jens Gustafsson uspio je dovesti svoju momčad u red i zaredati s pobjedama. Splićani su dobili četiri utakmice u nizu, a ako se uspješno obračunaju i s Rijekom, mogli bi se naći na vrhu ljestvice.

Udarna snaga Hajduka svakako je napadač Marko Livaja, koji se pokazao kao najbolje pojačanje posljednjih godina. Povremeni hrvatski reprezentativac zabija golove i dijeli asistencije, a protiv Riječana će mu društvo u napadu vjerojatno praviti Jan Mlakar i Emir Sahiti, obojica također u vrlo dobroj formi pa možemo reći da je klub pronašao ofenzivni trojac na koji može računati.

Gustafsson ima još nekoliko vrijednih pojačanja. Filip Krovinović odličan je veznjak, a mađarski branič Gergõ Lovrencsics vrlo se brzo uklopio u momčad i donio sa sobom kvalitetu.

Sve u svemu, Hajduk unatoč europskom fijasku djeluje ovog ljeta bolje nego prošlih godina i nije se obistinio uobičajeni raspad sistema već i prije Velike Gospe, što veseli navijače i budi njihovu nadu da bi se klub nakon desetljeća i pol napokon mogao uključiti u borbu za naslov.

A Rijeka pod Goranom Tomićem također sasvim solidno djeluje na početku sezone. Ispadanjem od grčkog PAOK-a u četvrtak završila je njezina europska avantura, no bilo je tu i vrlo dobrih nastupa, dok je remi na Maksimiru protiv Dinama pokazao da ova ekipa ima nekoliko odličnih igrača u napadu.

Prije svega je to švicarski reprezentativac Josip Drmić, kao i Ganci Issah Abass te Prince Ampem, dok će na Poljud u dobroj formi doći i Domagoj Pavičić.

Rijeka je u prošlosti znala pobjeđivati usred Splita, ali ovaj put momčad dolazi umorna od europskih izazova i emocionalno potrošena nakon ispadanja. Zato Hajduk ima odličnu priliku to iskoristiti i tako napraviti veliki korak naprijed u borbi za titulu, u kojoj zapravo nije bio jako dugo…

Prethodni dvoboji:
01.05.21 Hajduk3:2Rijeka HNL
27.02.21 Rijeka0:1Hajduk HNL
10.02.21 Rijeka0:1Hajduk HNL
06.12.20 Hajduk1:2Rijeka HNL
19.07.201 Hajduk2:3Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Alexander Kacaniklic (ozljeda mišića).

Rijeka: Nediljko Labrović (ozljeda mišića).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Rijeka je možda dugo kraljevala jadranskim derbijem, no stvari se u nogometu mijenjaju, a uoči novog okršaja na Poljudu mnogi faktori idu u prilog domaćinu.

Hajduk je bezbroj puta razočarao navijače posljednjih godina, no mi vjerujemo da to ovaj put neće biti slučaj, što zbog kvalitetnih pojačanja, što zbog emocionalne potrošenosti protivnika. Zato je naša prva preporuka čista pobjeda Hajduka, uz kvotu 1.88, koju nudi kladionica 22bet.

Vjerujemo također da se u ovom derbiju neće srljati i da ne možemo očekivati pregršt golova. Uostalom, obrane obje momčadi uglavnom uspješno čuvaju svoju mrežu u domaćem prvenstvu u posljednje vrijeme. Zato je naš drugi prijedlog oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz obećavajuću kvotu 2.03.

Od ostalog, možemo izdvojiti još tri oklade koje će mnogi poželjeti odigrati. Prva je da oba tima NEĆE zabiti gol, uz koeficijent 2.11, a druga poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu čak 2.88, što znači da će Hajduk povesti u prvom poluvremenu i zadržati vodstvo do kraja.

Za kraj, tu je mogućnost igranja da golovi neće pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 2.05, što je itekako moguće u jednom ovakvom derbiju…

Hajduk - Rijeka Koeficijenti

22bet

1.88

Pobjeda Hajduka

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.03

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top