Hajduk vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava hrvatskog Kupa

Forma:
L L W W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 03. travanj 19:00
Forma:
W W L W W
Hajduk
Prvo poluvrijeme: X2.10
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Samo četiri dana nakon okršaja u HNL-u, Hajduk i Dinamo ponovo će odmjeriti snage u Splitu, ovaj put u polufinalu hrvatskom Kupa.

U pitanju je jedna utakmica nakon koje pobjednik odlazi u finale natjecanja kojeg je Hajduk osvojio u posljednja dva izdanja. Trener Mislav Karoglan nada se da može ponoviti ono što su napravili njegovi prethodnici, no bit će izuzetno teško, jer muče ga ozljede, kao i gubitak samopouzdanja kompletnog kolektiva.

Hajduk u ovom dvoboju ne može računati na Marka Livaju koji se ozlijedio u prethodnom derbiju i izbivat će s terena nekoliko tjedana. Ivan Perišić teško da je spreman zaigrati već ove srijede, a problemi postoje i u obrani, prilično nesigurnoj u 2024. godini.

Splićani će se tako u napadu morati osloniti na Leona Dajakua, kao i na Emira Sahitija koji svojim dalekometnim udarcima može napraviti razliku na travnjaku. Karoglan mora odlučiti hoće li koristiti Josipa Brekala ili Laszla Kleinheislera od prve minute, a svakako su najveća očekivanja od vezne linije, u kojoj Rokas Pukštas i Filip Krovinović moraju uspostaviti dominaciju na terenu.

Što se pak defenzive tiče, Ivan Lučić među vratnicama sigurno će imati mnogo posla i ne smiju se ponoviti pogreške poput onih kakve je Ismael Diallo radio u subotu.

S druge strane, Dinamo se diže pod Sergejom Jakirovićem. Europska priča “modrih” je završena i sada se mogu posvetiti lovu na trofeje na domaćim travnjacima.

Pobjedom u prethodnom derbiju Dinamo je došao u odličnu poziciju u HNL-u, a sada želi prekinuti niz Hajduka u hrvatskom Kupu. Bruno Petković u vrlo dobro je formi i Jakirović se nada da bi još jednom mogao biti čovjek odluke.

U napadu gostujuće momčadi Arber Hoxha i Takuro Kaneko također će predstavljati opasnost za splitsku momčad, a i klupa Dinama je krcata igračima koji mogu napraviti razliku, od Darija Špikića i Frana Brodića do Sandra Kulenovića i Gabrijela Vidovića.

Sredina terena nešto je slabija strana Dinama, ali oporavljeni Martin Baturina daje joj određenu sigurnost. Arijan Ademi također izgleda nešto bolje nego kad je tek stigao iz Kine. Sve u svemu, na stadionu Poljud gosti se sigurno neće prepasti, no o pobjedniku će na kraju najvjerojatnije odlučivati nijanse…

Prethodni dvoboji:
30.03.24 Hajduk0:1Dinamo HNL
17.12.23 Dinamo0:0Hajduk HNL
01.10.23 Hajduk1:0Dinamo HNL
21.07.23 Dinamo1:2Hajduk HNL
15.07.23 Dinamo1:0Hajduk SK

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Filip Uremović (ozljeda zgloba), Dario Melnjak (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena), Ivan Perišić (ozljeda koljena), Marko Livaja (ozljeda mišića).

Dinamo: Marko Rog (ozljeda koljena), Luka Stojković (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč pobjedi Dinama u subotu i boljoj formi zagrebačke momčadi, kladionice u Hrvatskoj i dalje ne znaju koga bi proglasile favoritom u ovom hrvatskom derbiju.

Mi također vjerujemo da će se igrati oprezno i bez srljanja, što će posebno doći do izražaja u prvom poluvremenu. Zato je naša glavna preporuka oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.10 u kladionici 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što ćete dobiti kvotu 2.07. Neki će odigrati i da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz tečaj 1.75.

Radi se o utakmici na kojoj zanimljivo djeluju i kombinacijske oklade. Izdvajamo okladu X2 na Dinamo uz manje od 2.5 gola na utakmici, na čemu možete dobiti zanimljiv tečaj 2.50 u kladionici Favbet.

Kladiti se možete i na točan rezultat. Pa ćete tako dobiti 7.50 ako odigrate rezultat 0:1, a ista je kvota i uz rezultat 1:0. Zanimljivo djeluje i rezultat 0:0 uz koeficijent 8.50, što bi odvelo dvoboj u produžetak.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Hajduka i Dinama još će biti lakše ocijeniti nakon što ovaj dvoboj počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 djeluje zanimljivo, no pojavit će se i druge atraktivne opcije tijekom derbija. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u srijedu popodne i reagirajte čim se pojavi koeficijent za koji ste sigurni da prolazi…

U kladionici Favbet igrači imaju pravo na bonus do 700 €, iskoristiv na velikom hrvatskom derbiju!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top