Hajduk vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W W D W W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 20. travanj 19:00
Forma:
W W W W D
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.79
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove srijede na rasporedu je jedna od ključnih utakmica Prve HNL, veliki derbi u Splitu, u kojem će po treći put ove sezone snage odmjeriti Hajduk i Dinamo.

Riječ je o dvoboju u kojem Splićani apsolutno moraju ganjati pobjedu, jer imaju 7 bodova manje od aktualnog prvaka Hrvatske i samo s osvojena tri boda mogao ostati u igri za titulu, čega je trener Valdas Dambrauskas itekako svjestan.

Hajduk u posljednje vrijeme ne gubi utakmice, ali niti ne briljira na travnjaku, a Marko Livaja koji je bio sjajan u prvom dijelu sezone polako gubi formu, dok ni ostatak momčadi nije na svom vrhuncu.

Splićani su ove sezone u svoje redove doveli Nikolu Kalinića koji je za vikend propustio utakmicu s Goricom zbog ozljede ramena i dosad nije napravio veliku razliku na travnjaku otkad se vratio u svoj omiljeni klub, no protiv Dinama bi trebao biti spreman i nada se napokon postati čovjek odluke.

Dambrauskas može biti zadovoljan usponom forme Filipa Krovinovića, koji je ključni čovjek vezne linije, a trenera muči jedino ozljeda Lukasa Grgića, koji je doveden iz Austrije i pokazao se kao odlično pojačanje, ali upitan je njegov nastup zbog ozljede prepone.

Za Hajduk obrana ostaje upitan dio, iako je primila samo jedan gol u posljednje dvije utakmice, no u ovakvom derbiju jedan kiks može presuditi pa će Lovre Kalinić i njegova zadnja linija morati odigrati besprijekorno.

A Dinamo ove sezone još nije uspio zabiti gol protiv Hajduka, što je pomalo iznenađujuće, no momčad Željka Kopića nije se dobro provela u prethodna dva međusobna susreta.

Ipak, u remiju 0:0 u ožujku Zagrepčani su bili konkretniji, što budi nadu njihovih navijača da bi Hajduk napokon mogao pasti, a Osijek ostati jedini konkurent u borbi za naslov.

Kopić će se prije svega uzdati u vještinu Mislava Oršića, koji je u posljednje dvije sezone igrač koji nosi Dinamo do velikih uspjeha, dok se očekuje da nešto napravi i Bruno Petković, iako već dugo nije na svom vrhuncu.

Dobra vijest za goste je oporavak Luke Ivanušeca koji je dugo izbivao zbog ozljede trbušnog zida, no sada problema sa zglobom ima Bartol Franjić, čiji je nastup upitan.

Međutim, vezna linija Dinama sigurno će izgledati dobro s oporavljenim kapetanom Arijanom Ademijem, a puno je tu kvalitete u svim linijama pa svakako Hajduku neće biti lako ostvariti veliku pobjedu na Poljudu, u derbiju u kojem bi mogle odlučivati nijanse…

Prethodni dvoboji:
12.03.22 Hajduk0:0Dinamo HNL
05.12.21 Dinamo0:2Hajduk HNL
05.05.21 Hajduk1:1Dinamo HNL
25.04.21 Dinamo2:0Hajduk HNL
27.01.21 Dinamo3:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Lukas Grgić (ozljeda prepone), Jani Atanasov (ozljeda mišića).

Dinamo: Dino Perić (ozljeda mišića), Bartol Franjić (ozljeda zgloba).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Derbiji koji su se igrali u Splitu ove sezone nisu obilovali ni akcijom ni golovima, bilo da je u goste stigao Osijek ili Dinamo.

Vjerujemo da nas na Poljudu čeka još jedna vrlo tvrda utakmica u kojoj bi jedan trenutak inspiracije mogao odlučiti, zbog čega je naša glavna preporuka ista kao i ona koju smo dali u prethodnom dvoboju, oklada da će pasti manje od 2.5 gola, na što 22bet daje primamljiviji koeficijent 1.79.

Kladionice u ovom derbiju daju prilično izjednačene izglede i jednima i drugima, no mi smatramo da je Dinamo ipak bliže pobjedi, a kvota 2.54 u slučaju trijumfa gostiju nešto je što će zasigurno mnogi pokušati odigrati.

Svakako treba izdvojiti i kombinacijsku okladu koju nudi 20bet, dvoznak X2 na Dinamo uz manje od 2.5 gola, na što ćete dobiti odličnih 2.35.

Od ostalog, spomenimo da ćete dobiti 1.90 ako gol ne bude postignut u oba poluvremena, što je još jedna zanimljiva oklada, a tu je i oklada na dosuđen penal, uz kvotu 2.60, što je čest slučaj na Poljudu, iako to nije viđeno u prethodna dva dvoboja ovih suparnika.

Za kraj, tu je i klađenje uživo, jer kad jednom akcija krene, bit će lakše predvidjeti u kojem smjeru će ići utakmica. Zato svakako imajte otvorenu omiljenu kladionicu za vrijeme derbija i obavezno reagirajte ako se odjednom pojavi obećavajući koeficijent za koji vjerujete da će vam donijeti zasluženi dobitak…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top