Gorica vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W W L L L
  • Gradski stadion
  • Početak: 07. kolovoz 21:00
Forma:
W L L W D
Gorica
Više od 2.5 gola1.70
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U 4. kolu Prve HNL najzanimljiviju utakmicu definitivno ćemo gledati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, gdje će još jednom snage odmjeriti domaći prvoligaš i Hajduk, u borbi za mjesto u gornjem domu ljestvice domaćeg prvenstva.

Da je netko prije tri godine rekao da će Gorica iz sezone u sezonu igrati derbije našeg nacionalnog prvenstva, vjerojatno mu nitko ne bi vjerovao. No, turopoljski klub dobro je posložen stigao u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa i odmah zauzeo mjesto u samom vrhu.

Gorica je dvaput bila blizu mjestu u europskim natjecanjima, a pogotovo prošle sezone kada je imala 8 bodova više od Hajduka tri kola prije kraja, no uspjela je to prokockati. Momčad koju ovog ljeta vodi trener Krunoslav Rendulić pokušat će to promijeniti i napokon ostvariti klupski san, a da bi to bilo moguće, morat će pobjeđivati protiv najjačih ligaških suparnika.

To Gorici nije uspjelo u 1. kolu protiv Rijeke, ali s Hajdukom ima puno bolja iskustva, pogotovo na svom stadionu. Neke od najvećih klupskih pobjeda upravo su se dogodile protiv Splićana, s Kristijanom Lovrićem kao glavnim protagonistom.

Mladi hrvatski napadač i u ovoj utakmici će imati važnu ulogu na travnjaku, a sve bolje igra i veznjak Hrvoje Babec, kao i već pomalo standardna pojačanja iz Afrike, koja ove sezone predvode Senegalac Matar Dieye te Gabonac Sergio Junior Martinsson-Ngouali.

A nakon neslavnog ispadanja od kazahstanskog Tobola u Europi te slabih rezultata u dvobojima s Lokomotivom i Osijekom, Hajduk je ponovo na putu da već do Velike Gospe izgubi izglede nešto značajno napraviti u nastavku sezone.

Trener Jens Gustafsson već se našao pod ogromnim pritiskom i sudbina mu je upitna, a kritike trpi i golman Lovre Kalinić, nakon nekoliko slabih intervencija.

Ipak, Hajduk ima svojih jakih aduta i samo je pitanje kad će proigrati. Gergo Lovrencsics u obrani i Filip Krovinović u sredini terena odlična su pojačanja, dok Marko Livaja i Jan Mlakar u napadu predstavljaju opasnost za svakog protivnika.

Dakle, ni jedni ni drugi nisu bez izgleda u ovom dvoboju, a ako je vjerovati onome što se događalo u prethodnim utakmicama ova dva suparnika, mreže ni ove subote na Gradskom stadionu ne bi trebale mirovati…

Prethodni dvoboji:
12.05.21 Hajduk4:0Gorica HNL
16.03.21 Gorica3:0Hajduk KUP
13.03.21 Gorica1:1Hajduk HNL
20.12.20 Hajduk2:4Gorica HNL
03.10.20 Gorica2:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Gorica: Joey Suk (slomljena noga).

Hajduk: Alexander Kacaniklic (ozljeda mišića).

Gorica zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako se radi o derbi utakmici u kojoj su ulozi veći nego inače, Gorica i Hajduk u prošlosti su pokazali da ih to neće natjerati na pretjerane kalkulacije pa možemo očekivati otvorenu igru s obje strane i težnju zabijanju golova.

Baš zbog napadačke orijentacije obje ekipe, kao i upitne kvalitete obrambenih redova, naša glavna preporuka za ovaj dvoboj oklada je na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti koeficijent 1.70 u kladionici 22bet.

Gorica je pokazala u prethodnim dvobojima da nije izgubila na kvaliteti i može konkurirati najboljima u Hrvatskoj i u novoj sezoni. Na Gradskom stadionu ima pozitivna iskustva protiv Splićana pa vjerujemo da neće ni ovaj put izgubiti. Zbog toga predlažemo i dvoznak na Goricu, uz kvotu 1.61 koja djeluje sasvim solidno.

Dodajmo tome još dvije mogućnosti za one koji vole veće kvote. Prva je igra da će pasti više od 3.5 gola, uz koeficijent 2.62, što nikog ne bi iznenadilo u ovoj utakmici. Druga je čista pobjeda Gorice, uz kvotu 2.91, što kladionice smatraju manje vjerojatnim od trijumfa Hajduka, no lako moguće da su se ovaj put prevarile…

Gorica - Hajduk Koeficijenti

22bet

1.70

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.61

Gorica 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top