Engleska vs. Sjeverna Makedonija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W W W L W
  • Old Trafford
  • Početak: 19. lipanj 20:45
Forma:
L W W L D
Engleska
Manje od 3.5 gola1.71
Sj. Makedonija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

I dok se naši bore protiv europske elite u završnici Lige nacija, druge velike reprezentacije moraju igrati kvalifikacijske utakmice za Euro 2024., poput Engleske koja snage odmjerava ovog ponedjeljka sa Sjevernom Makedonijom.

Domaća momčad pod trenerom Garethom Southgateom trebala bi biti apsolutni favorit u ovom dvoboju, no pitanje je koliko su njezini igrači motivirani odraditi još tu jednu utakmicu prije odlaska na godišnji odmor.

Kako god, Engleska ima zaista igrače vrhunske klase u svojim redovima, od kojih posebno treba izdvojiti Harryja Kanea iza kojeg je sezona s 30 golova u Premiershipu, a nastavio je i trpati prije nekoliko dana protiv Malte.

Englezi imaju zaista širok kadar u kojem bi do prostora mogao i ovaj put doći Bukayo Saka na poziciji desnog krila, dok će Southgate mora odlučiti hoće li koristiti Marcusa Rashforda na lijevoj strani ili će još jednom priliku dati Jamesu Maddisonu.

Sredina terena predvođena Declanom Riceom trebala bi u ovom susretu zavladati travnjakom, dok se minutaži nada i Phil Foden, a u sastavu je i Jack Grealish, no nije sigurno je li se uspio otrijezniti od proslave trostruke krune Manchester Cityja.

U engleskoj pak obrani još uvijek svoje mjesto nalazi Harry Maguire, unatoč svima gafovima koje je napravio prethodnih sezona u redovima Manchester Uniteda. No, tu su i igrači vrhunske klase, poput Johna Stonesa i Kylea Walkera pa domaćin zaista ne mora strahovati za svoju stražnju liniju, pogotovo protiv suparnika koji se najvjerojatnije dolazi braniti cijelu utakmicu.

Istina je, Sjeverna Makedonija možda je samo prije par godina igrala na Europskom prvenstvu, no momčad izbornika Blagoja Milevskog nema nikakve izglede to ponoviti ovaj put, u grupi u kojoj još igraju Italija i Ukrajina.

Zasad Makedonci imaju pobjedu i poraz, a dobro bi im došla jedna hrabra utakmica usred Manchestera. U svojim redovima više nemaju Gorana Pandeva, no tu je nekoliko nama jako dobro poznatih nogometaša, poput Arijana Ademija i Stefana Ristovskog, dokazano dobrih u redovima Dinama.

Aleksandar Trajkovski i Ilija Nestorovski spadaju među napadačka rješenja ove reprezentacije, no ostaje otvoreno pitanje koliko mogu doći do izražaja na Old Traffordu, u utakmici u kojoj se očekuje da domaćin dominira svih 90 minuta na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
07.10.06 Engleska0:0Sjeverna Makedonija EPK
06.09.06 Sjeverna Makedonija0:1Engleska EPK
06.09.03 Sjeverna Makedonija1:2Engleska EPK
16.10.02 Engleska2:2Sjeverna Makedonija EPK

Izostanci i ozljede:

Engleska: Jude Bellingham (ozljeda mišića).

Sjeverna Makedonija: nema značajnih izostanaka.

Engleska zabija manje od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj ponudile su zaista nisku kvotu na pobjedu Engleske, do te mjere da se definitivno ne isplati odigrati ovu okladu.

Baš suprotno, mi vjerujemo da će Englezi ovaj dvoboj odraditi s pola gasa, bez neke ambicije potpuno deklasirati suparnika. Makedonci pak nemaju oružja kojim bi ozbiljno ugrozili suparnika. Baš zbog toga naša je glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola, uz kvotu 1.71 koju nudi kladionica 20bet.

Ima smisla odigrati i ono što nudi kladionica 22bet, a to je oklada da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz kvotu 1.98 koja djeluje prilično obećavajuće.

Kladiti se možete i na kartone, a oklada na više od 3.5 kartona ide uz kvotu 1.85, što djeluje sasvim realno, jer Makedonci će se služiti svim sredstvima kako bi na Old Traffordu izborili što pozitivniji rezultat. Ima smisla i oklada na više od 8.5 kornera, uz kvotu 1.71, u dvoboju u kojem će se lopta povremeno panično izbijati, samo da se sačuva vlastita mreža.

Zanimljivo djeluje i oklada na dosuđen penal, uz kvotu 2.60, što možemo zamisliti da se događa u ovom dvoboju, pogotovo u samoj završnici utakmice. Na crveni karton dobit ćete pak čak 6.00, a ne bi nas iznenadilo da netko zaradi dva žuta i mora ranije u svlačionicu.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer razina motivacije Engleza bit će jasnija jednom kad ovaj dvoboj započne u Manchesteru. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta utakmice, uz kvotu oko 1.75 djeluje obećavajuće, pogotovo ako pitanje pobjednika ne bude već ranije riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top