Brighton vs. Manchester United – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W L D W D
  • Amex Stadium
  • Početak: 04. svibanj 21:00
Forma:
W D D L W
Brighton
Dvoznak: 2X1.86
Manchester U.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog tjedna Premiership nam nudi brojne atraktivne utakmice, a jedna takva igra se u četvrtak u Brightonu, gdje domaćin dočekuje Manchester United.

Bit će to repriza dvoboja polufinala FA Cupa, u kojem je Manchester United prošao dalje boljim izvođenjem penala, a domaćin pod trenerom Robertom de Zerbijem traži revanš za poraz, ali i trijumf kojim bi preskočio Aston Villu i Liverpool na ljestvici.

Iako je ostao bez Leandra Trossarda i trenera Grahama Pottera, Brighton ove sezone bilježi zaista odlične rezultate i jedno je od najugodnijih iznenađenja u Engleskoj. Posebno je opasan u utakmicama protiv klubova iz gornjeg dijela ljestvice, protiv kojih redovito bilježi pozitivne rezultate.

Brighton u svojim redovima ima odličnog argentinskog veznjaka Alexisa Mac Allistera, jednog od junaka SP-a u Kataru. Japanac Kaoru Mitoma također proživljava sjajnu sezonu, a u prvi plan je izbio i njemački veznjak Pascal Gross.

Domaća momčad u napadu ima spoj iskustva i mladosti, jer tu je iskusni Danny Welbeck koji jedva čeka okršaj s bivšim klubom, dok se minutaži nada i tinejdžer Evan Ferguson, strijelac četiri pogotka ove sezone.

S druge strane, Manchester United privodi kraju turbulentnu sezonu pod trenerom Erikom ten Hagom, u kojoj je potjerao Cristiana Ronalda, izgubio 7:0 od Liverpoola, ispao od Seville u Europskoj ligi, ali i osvojio EFL Cup.

“Crveni vragovi” u borbi su za treće mjesto s Newcastleom u Premiershipu i vjerojatno ćemo ih gledati u Ligi prvaka sljedeće sezone, no ne smiju se potpuno opustiti u završnim kolima. Ten Hag u ovom susretu ne može računati na svoje stopere, Rafaela Varanea i Lisandra Martineza, što znači da će Harry Maguire morati istrčati na teren, čovjek kojem je samopouzdanje dotaklo nulu.

No, u ofenzivi je Marcus Rashford koji uvijek može riješiti utakmicu, kao i lukavi Bruno Fernandes, spreman svojim potezima napraviti razliku na travnjaku. Dodajmo tome još pouzdane Casemira i Christiana Eriksena u sredini terena, kao i Anthonyja na desnom krilu pa postaje jasno da se Manchester United na stadion Amex ne dolazi lako predati…

Prethodni dvoboji:
23.04.23 Brighton0:0*Manchester United FAC
07.08.22 Manchester United1:2Brighton PL
07.05.22 Brighton4:0Manchester United PL
15.02.22 Manchester United2:0Brighton PL
04.04.21 Manchester United2:1Brighton PL

Izostanci i ozljede:

Brighton: Lallana A. (ozljeda bedra), Lamptey T. (ozljeda koljena), Sarmiento J. (ozljeda gležnja).

Manchester United: Garnacho A. (ozljeda gležnja), Heaton T. (ozljeda gležnja), Jones P. (ozljeda koljena), Martinez L. (ozljeda noge), Varane R. (ozljeda mišića), Van de Beek D. (ozljeda koljena).

ManUtd zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Zbog okolnosti vezanih uz ozljede i izgled ljestvice Premiershipa, kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Brighton izrazitim favoritom u ovoj utakmici.

No, mi vjerujemo da momčad Manchester Uniteda nema namjere olako shvatiti dvoboj u četvrtak, s obzirom na to da svoje mjesto u Ligi prvaka još uvijek nije matematički osigurala. Smatramo da nas čeka tvrda i neizvjesna utakmica na stadionu Amex, u kojoj je kvaliteta i dalje na strani gostiju, zbog čega je naša preporuka dvoznak X2 na Manchester United, uz koeficijent 1.86 u kladionici 22bet.

Sve govori da golova u ovoj utakmici neće nedostajati, zbog čega će se neki igrači odlučiti tipovati na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.41 u kladionici 20bet.

Ako se pak odlučite na kombinacijsku okladu, zanimljiv izbor svakako je dvoznak X2 na Manchester United uz više od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti visoki tečaj 3.32.

Uočili smo još dva vrlo visoka tečaja. Prvi je da Manchester United ima više kornera, za što možete dobiti koeficijent čak 3.71, dok ćete na okladu da Brighton dobiva više kartona uzeti 3.41, što sigurno nije nemoguć scenarij u ovoj utakmici.

Što se klađenja na strijelce tiče, bet365 nudi 2.75 na gol Marcusa Rashforda, dok ćete dobiti 3.60 ako zabije Wout Weghorst, a 3.75 ako poentira Bruno Fernandes. S druge strane, kvota je 2.37 na gol Dannyja Welbecka, a 3.25 da će zabiti Alexis Mac Allister.

Za kraj, spomenimo još i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.82, što možemo zamisliti u ovoj utakmici Brightona i Manchester Uniteda, jer obrane i jedne i druge momčadi su sklone pravljenu pogrešaka…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top