Bayer vs. Roma – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
D L L D W
  • BayArena
  • Početak: 18. svibanj 21:00
Forma:
D W L D D
Bayer
Oba daju gol: Ne1.86
Roma
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka saznat ćemo tko će igrati u finalu Europske lige, a mnogo pažnje privlači utakmica Bayera i Rome u Leverkusenu.

U prvom dvoboju momčad Josea Mourinha pobijedila je minimalno zahvaljujući pogotku mladog Edoarda Bovea, no pitanje pobjednika definitivno nije odlučeno i pred Rimljanima je još mnogo posla ako žele drugu godinu u nizu igrati u jednom velikom europskom finalu.

Roma ima problema s ozljedama, jer Paulo Dybala nije potpuno spreman i pitanje je može li dati svoj maksimum na travnjaku, dok napadački dvojac kojeg čine Tammy Abraham i Andrea Belotti ove sezone baš i nije pretjerano učinkovit.

Gostujući sastav se nada da bi presudni mogli biti igrači iz drugog plana. Među njima vrijedi izdvojiti Leonarda Spinazzolu, vjerojatno jednog od najboljih bekova trenutno na svijetu, dok svojim dalekometnim udarcima razliku može napraviti i Lorenzo Pellegrini.

Velika odgovornost u ovom susretu bit će i na rimskoj obrani, gdje si golman Rui Patricio ne smije priuštiti odlaske u prazno, kakvi su u nekoliko navrata ostali nekažnjeni prošli tjedan na stadionu Olimpico.

S druge strane, Bayer Leverkusen se preporodio pod trenerom Xabijem Alonsom, no naišao je na čvrsti bedem u prethodnoj utakmici s Romom i sada mora dokazati da ga je u stanju probiti.

To znači da ćemo napokon saznati koliko je zapravo dobar mladi češki napadač Adam Hložek, od kojeg domaćin očekuje ključne golove u ovom susretu, s obzirom na to da su Patrik Šik i Callum Hudson-Odoi trenutno izvan stroja.

Moussa Diaby još jedan je daroviti nogometaš koji će prijetiti Romi u uzvratnoj utakmici, dok će kao džoker s klupe svoju priliku čekati i Sardar Azmoun. Vrijedi svakako izdvojiti i Jeremieja Frimponga koji može biti vrlo opasan po desnoj strani, a Kerem Demirbay i Nadiem Amiri bit će zaduženi za uspostavljanje ravnoteže u sredini terena.

Stoper Jonathan Tah i golman Lucas Hradecky morat će također biti u svom najboljem izdanju ovog četvrtka, u utakmici na stadionu BayArena u kojoj već jedan pogodak u mreži Rimljana čini rasplet polufinala potpuno neizvjesnim…

Prethodni dvoboji:
11.05.23 Roma1:0Bayer EL
04.11.15 Roma3:2Bayer LP
20.10.15 Bayer4:4Roma LP
03.11.04 Roma1:1Bayer LP
19.10.04 Bayer3:1Roma LP

Izostanci i ozljede:

Bayer: Andrej Lunjev (ozljeda leđa), Patrik Šik (ozljeda aduktora), Callum Hudson-Odoi (ozljeda mišića), Odilon Kossounou (ozljeda mišića), Karim Bellarabi (ozljeda mišića).

Roma: Rick Karsdorp (ozljeda koljena), Marash Kumbulla (ozljeda koljena), Diego Llorente (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su u prvom susretu favorizirale Romu, kladionice u Hrvatskoj sada daju prednost Bayeru pred svojom publikom, no njemačka momčad mora biti svjesna da je čeka vrlo teška utakmica.

Jose Mourinho je majstor igranja na rezultat. Možemo očekivati da će oko gola Patricija stvoriti čvrsti obrambeni bedem koji će biti izuzetno teško probiti. Zato je naša glavna preporuka oklada na oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.86 u kladionici 20bet, što postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu netaknutom.

Po istoj logici ima smisla očekivati i manji broj pogodaka na ovoj utakmici. Zato će mnogi odigrati na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, na što dobivate kvotu 1.72. U kladionici 22bet možete pak odigrati da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, uz tečaj 1.85.

Zanimljivo djeluje i oklada da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz koeficijent 2.14, a uočili smo i veliku kvotu 13.00 na autogol kojeg možemo zamisliti kako rješava ovaj tijesni dvoboj.

Na raspolaganju imate i kombinacijske oklade, od kojih vrijedi izdvojiti okladu 1X na Bayern uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što ćete dobiti koeficijent 2.14.

Što se klađenja na strijelce tiče, bet365 vam daje 3.50 na gol Mousse Diabyja, a 4.75 da će zabiti Adam Hložek. S druge strane, kvota je 3.10 na pogodak Tammyja Abrahama, a 4.00 da će zabiti Andrea Belotti.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz kvotu 5.00, što nije nemoguće u ovako bitnom dvoboju u kojem i jedni i drugi pod svaku cijenu žele izboriti mjesto u velikom finalu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top