Atletico vs. Liverpool – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W W L W D
  • Wanda Metropolitano
  • Početak: 19. listopad 21:00
Forma:
W D W D W
Atletico M.
Manje od 2.5 gola1.76
Liverpool
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vrijeme je za dio grupne faze Lige prvaka u kojoj suparnici dvaput u nizu igraju međusobno. Takva dva dvoboja odigrat će Atletico i Liverpool u skupini B, a prvi je na rasporedu ovog utorka u Madridu.

Atletico je možda aktualni prvak Španjolske, ali definitivno više nije momčad koja je bila toliko moćna da je prije nekoliko godina redovito igrala u finalima i polufinalima Lige prvaka. Ipak, kad imaš za trenera Diega Simeonea, jednog od najuglednijih stručnjaka na svijetu, imaš se pravo nadati pozitivnom rezultatu protiv svakog suparnika, uključujući i jaki Liverpool.

Madridski klub započeo je grupnu fazu elitnog klupskog nogometnog natjecanja mršavim remijem s Portom, da bi se na gostovanju kod Milana spasio preokretom s igračem više, golom Luisa Suareza iz penala za pobjedu.

Suarez ostaje najopasniji pojedinac u momčadi Atletica, a pridružio mu se još jedan prebjeg iz Barcelone, Antoine Griezmann koji je još u potrazi za vrhunskom formom.

Od ostalih, valja još izdvojiti veznjaka Thomasa Lemara koji igra sve bolje, a tu je i novi Argentinac Rodrigo de Paul, koji dobiva veliku minutažu otkad je stigao u Madrid. João Félix, veliki portugalski talent također je u momčadi, ali već dugo bez prave čarolije na travnjaku.

Atletico ima sjajne pojedince, ali ima ih i Liverpool. I to puno. Nakon prošle sezone za zaborav, momčad Jürgena Kloppa ponovo djeluje moćno, što može zahvaliti prije svega oporavljenom Virgilu van Dijku, koji je vratio sigurnost momčadi u defenzivi i dao priliku napadačima da dođu na svoje.

Liverpool ne zna za poraz u Premiershipu, iako je već morao igrati s Chelseajem i Manchester Cityjem, a u Ligi prvaka krenuo je s dvije čiste pobjede. Napadački dvojac kojeg čine Mohamed Salah i Sadio Mané igra vrlo dobro pa navijači s pravom ponovo sanjaju o osvajanju trofeja i penjanju na vrh Europe.

No, momčad s Anfielda tek mora dokazati svoju kvalitetu na duge pruge i zato je Kloppov najvažniji zadatak zadržati ovakvu formu Liverpoola sve do proljeća, što neće biti jednostavno, jer neki europski velikani ipak imaju širi kadar i kvalitetnije pojedince. Gostovanje u Madridu bit će dobar pokazatelj dolazi li već sad do laganog pada ili je forma i dalje besprijekorna.

U svakom slučaju, na Wanda Metropolitano stadionu Atletico je taj kojem bi pobjeda više značila, no Liverpool u posljednje vrijeme izgleda bolje na travnjaku. Možemo očekivati čvrstu i zanimljivu utakmicu, koja će na neki način biti tek uvertira u uzvrat na Anfieldu za dva tjedna…

Prethodni dvoboji:
11.03.20 Liverpool2:3Atletico M. LP
18.02.20 Atletico M.1:0Liverpool LP
02.08.17 Liverpool1:2Atletico M. AUD
29.04.10 Liverpool2:1Atletico M. EL
22.04.10 Atletico M.1:0Liverpool EL

Izostanci i ozljede:

Atletico: Cunha M. (ozljeda mišića), Savic S. (suspenzija).

Liverpool: Alcantara T. (ozljeda lista), Elliott H.(ozljeda gležnja), Jones C. (ozljeda prepona).

Liverpool zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Atletico i Liverpool odigrali su posljednjih godina neke vrlo tijesne utakmice i nerijetko je produžetak odlučivao pobjednika, kao u proljeće 2020. godine, kad su Madriđani izbacili na Anfieldu aktualnog prvaka Europe, nakon čega je prekinuta sezona zbog pandemije.

Ovaj put očekujemo prije svega čvrstu utakmicu u kojoj neće biti puno prostora za napadače i detalje će odlučivati o ishodu. Zato je naša prva preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.76.

Možda su online kladionice proglasile Liverpool favoritom u ovom dvoboju, no mi vjerujemo da je domaćima više stalo do pozitivnog ishoda, dok se Klopp sigurno ne bi bunio na osvojeni bod. Zbog toga je naš drugi izbor dvoznak 1X na Atletico, uz kvotu 1.67.

Postoji još nekoliko zanimljivih opcija koje će mnogi pokušati. Prva je gol Griezmanna, uz kvotu 3.60, što nije nemoguće, jer Francuz diže formu i gladan je pogodaka. Druga je da oba NEĆE dati gol, uz koeficijent 1.87, što se lako može dogoditi u ovako čvrstoj utakmici.

Za kraj, tu je ogromni koeficijent na penal i isključenje, uz koeficijent 8.00, što se ostvarilo na posljednjoj utakmici Atletica u Ligi prvaka, a ne bi bilo iznenađenje da se ponovi i sada…

Atletico - Liverpool Koeficijenti

22bet

1.76

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.67

Atletico 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top