Aston Villa vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava FA Cupa

Forma:
W L D D W
  • Villa Park
  • Početak: 07. veljača 21:00
Forma:
L L D W W
Aston Villa
Prvo poluvrijeme: X2.29
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog tjedna engleski Premiership na rasporedu je za vikend, dok se ponovljene utakmice FA Cupa igraju preko tjedna. Među njima najveći interes definitivno izaziva dvoboj Aston Ville i Chelseaja.

Domaća momčad fantastično je ušla u sezonu pod Unaijem Emeryjem, no u posljednje vrijeme malo je posustala. Potvrđuje to i nedavni poraz od Newcastlea, dok se za vikend Aston Villa ipak malo oporavila visokom pobjedom protiv slabašnog Sheffielda.

Sada je čeka protivnik s kojim je u prvoj utakmici na Stamford Bridgeu odigrala 0:0. Emery će definitivno dati priliku nekim igračima iz drugog plana, putem Jhona Durana, no igrat će sigurni i mnogi iz udarne momčadi.

Tu posebno treba izdvojiti Leona Baileyja, odličnog ofenzivnog veznjaka, dok bi za golove trebali biti zaduženi Ollie Watkins i Moussa Diaby. Minutaži se definitivno nada i Nicolo Zaniolo, od kojeg se definitivno očekivalo više otkad je potpisao za klub iz Birminghama.

Aston Villa ima impresivnu veznu liniju ove sezone, u kojoj važnu ulogu ima borbeni John McGinn, a odličnim se pokazao i Brazila Douglas Luiz, autor brojnih asistencija i nekoliko impresivnih pogodaka.

Obranu pak domaćina predvodi jedan od najboljih golmana današnjice, Emiliano Martinez pa možemo očekivati još jedan čvrst nastup u kojem neće biti lako slomiti Aston Villu.

S druge strane, Chelsea je imao dobro razdoblje na prijelazu iz stare u novu kalendarsku godinu. No, pod Mauriziom Pochettinom ponovo je u krizi i niže neuspjeh za neuspjehom.

Svijetla točka gostujuće momčad definitivno je Cole Palmer, izuzetno opasan prema naprijed. Raheem Sterling pak nije u nekoj sjajnoj formi, kao ni Nicholas Jackson od kojeg se više očekivalo nakon što je djelovao moćno u predsezoni.

Važan u ofenzivi za goste trebao bi u 2024. godini biti Christopher Nkunku, a ne zaboravimo ni brzonogog Mihajla Mudrika koji je poboljšao svoj učinak u odnosu na razočaravajuću prethodnu sezonu.

U svakom slučaju, Chelsea se ne dolazi predati na stadion Villa Park, no domaćin se može pohvaliti pobjedama nad Manchester Cityjem i Arsenalom kod kuće ove sezone pa mora biti u ulozi laganog favorita…

Prethodni dvoboji:
13.08.23 Chelsea1:1Liverpool PL
04.04.23 Chelsea0:0Liverpool PL
21.01.23 Liverpool0:0Chelsea PL
14.05.22 Chelsea0:1Liverpool FAC
27.02.22 Chelsea0:1Liverpool EFL

Izostanci i ozljede:

Aston Villa: Tyrone Mings (ozljeda koljena), Emiliano Buendía (ozljeda koljena).

Chelsea: Wesley Fofana (ozljeda koljena), Reece James (ozljeda stražnje lože), Marc Cucurella (ozljeda gležnja), Lesley Ugochukwu (ozljeda tetive), Roméo Lavia (ozljeda mišića), Trevoh Chalobah (ozljeda zgloba), Levi Colwill (ozljeda tetive).

Aston Villa zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U skladu s očekivanjima, online kladionice daju malu prednost Aston Villi u ovom dvoboju, što zbog domaćeg terena, što zbog boljih rezultata ove sezone na engleskoj sceni.

Mi pak vjerujemo da će Chelsea pružiti solidan otpor, kao i u prethodnoj utakmici. To bi posebno moglo doći do izražaja u prvih 45 minuta, kada ni jedni ni drugi neće nikud srljati. Zato je naša glavna preporuka oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.29 u kladionici 20bet.

S obzirom na nokaut prirodu ove utakmice, ima smisla uzeti u obzir i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u regularnom vremenu, što ide uz tečaj 2.11 u kladionici 22bet.

Oklada oba tima NE daju gol glatko je prolazila u prethodnim dvobojima, a ovaj put ide uz koeficijent 2.27. I da, tu je i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti kvotu 2.03.

Ako pak tipujete na domaćina, bet365 nudi par zanimljivih opcija kako podebljati tečaj. Prva je oklada da Aston Villa pobjeđuje bez primljenog gola, uz kvotu 4.00, a dobit ćete 3.25 ako odigrate da Aston Villa zabija u oba poluvremena.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.60 da će zabiti Ollie Watkins, a 3.10 da će poentirati Moussa Diaby. S druge strane, dobit ćete 3.60 na gol Colea Palmera, a isti tečaj i na pogodak Christophera Nkunkua.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 7.00, što je sve češći slučaj na engleskim terenima, jer svako skretanje lopte se bilježi kao pogodak u vlastitu mrežu…

Kroz program vjernosti Rabona daje šansu osvojiti 2000 € klađenjem na nogomet!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top