AEK. vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
W W W W W
  • Agia Sophia
  • Početak: 19. kolovoz 20:45
Forma:
L D W W W
AEK
Oba daju gol: Da1.84
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Deset dana nakon što je trebala biti odigrana, napokon je ove subote na rasporedu utakmica AEK-a i Dinama u Ateni. Radi se o uzvratu 3. pretkola Lige prvaka, u kojem hrvatski klub hvata zaostatak 2:1, iz prve utakmice odigrane na Maksimiru.

Pred Igorom Bišćanom i njegovim nogometašima težak je zadatak, jer Dinamo je imao vrlo loše drugo poluvrijeme u Zagrebu, u kojem je poraz 2:1 još i podnošljiv, u odnosu na ono što smo gledali na travnjaku. Sada “modre” čeka zapaljena atmosfera u Ateni i vrlo kvalitetan protivnik kojeg moraju svladati usred Grčke.

Bišćan se nada da bi u ovoj utakmici Luka Ivanušec mogao odigrati bolje nego na Maksimiru, gdje je rano ostao bez snage i na kraju je zbog lakše ozljede morao napustiti igru. U Ateni će Dinamova vezna linija morati još više trčati, s Robertom Ljubičićem i Josipom Mišićem koji će pokušati zatvoriti pristup obrambenim linijama.

U napadu pak Bišćan uopće ne koristi Josipa Drmića pa mu je jedino pravo rješenje Bruno Petković. Kao džoker s klupe svoju će pak priliku tražiti Antonio Marin i jasno je da će zagrebačka družina morati biti izuzetno efikasna u Grčkoj, ako želi proći dalje.

Što se pak obrane tiče, ona će morati biti manje konfuzna nego u utorak, jer Dominik Livaković ne može braniti čuda iz utakmice u utakmicu, pogotovo na razini nogometa koji se igra u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

AEK s druge strane pod Mathiasom Almeydom mirno dočekuje ovaj susret, svjestan da je mnogo toga dobrog napravio već u Zagrebu.

Međutim, europski klupski dvoboji lako se mogu zakomplicirati, pogotovo ako su nabijeni emocijama. Zato će klub iz Ateni pokušati slomiti Dinamo prije završnih minuta, zahvaljujući svojem opasnom ofenzivcu Leviju Garciji.

Domagoj Vida brinut će se pak za stabilnost obrane, dok se Švicarac Steven Zuber pokazao kao zaista odličan igrač sredine terena, a i realizator pred golom Livakovića.

Niclas Eliasson i Damian Szymanski još su dva igrača na koje će Dinamo trebati paziti na OPAP Areni, u utakmici u kojoj možemo očekivati otvorenu igru oba suparnika, pogotovo hrvatskih nogometaša kojima čvrsta utakmica bez golova nikako ne bi odgovarala…

Prethodni dvoboji:
15.08.23 Dinamo1:2AEK LP

Izostanci i ozljede:

AEK: Paolo Fernandes (ozljeda tetive).

Dinamo: nema značajnih izostanaka.

AEK zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo i prije deset dana, online kladionice ponovo su proglasile AEK favoritom protiv Dinama na svom stadionu. Utakmica u Maksimiru u utorak daje im za pravo da tako postave tečajeve.

No, mi vjerujemo da Dinamo nije rekao svoju posljednju riječ u ovom dvoboju, već bi ga mogao barem malo zakomplicirati. Bišćan ima kvalitetan kadar prema naprijed, a puno problema prema nazad. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.84 koju nudi kladionica 20bet.

Od ostalog, svakako ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.81. To je sasvim realan scenarij, jer Dinamo nema vremena za čekanje i pokušat će već u prvih 45 minuta uzdrmati suparnika.

No, ipak se očekuje da će se rasplet ovog dvoboja dogoditi u samoj završnici, zbog čega će mnogi odigrati i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 2.09.

Na raspolaganju imate i kombinacijske oklade, od kojih zanimljivo djeluje 1X na AEK uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 2.60.

Što se klađenja na strijelce tiče, bet365 vam daje 2.60 na gol Levija Garcije, a 2.75 ako odigrate da će poentirati Steven Zuber. S druge strane, kvota je 3.75 na pogodak Brune Petkovića, a 4.75 da će zabiti Luka Ivanušec.

Za kraj spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.75, što itekako možemo zamisliti u ovoj utakmici, u kojoj će sigurno biti grešaka u obrani, a i spornih situacija s kojima će sudac imati mnogo posla…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top